PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8182)

IceFisherman 11.02.2004. 21:28

Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu

Ovak ,
1. trebal bi jedan kalkulator isprogramirati sa sve četri operacije :cool:
2. trebal bi isprogramirati nekakav interpretor (kaj god to bilo):confused:

Dakle zahvaljujem svakome kome bi se dalo da mi barem jedan od tih programa napravi:beer:

miato 11.02.2004. 23:18

uzivaj.... :beer:
tp je jedan od mojih omiljenijih programa :fuming:

IceFisherman 11.02.2004. 23:24

Citiraj:

Originally posted by miato
uzivaj.... :beer:
tp je jedan od mojih omiljenijih programa :fuming:

moj isto :rambo:
Ali ak rešim prvi zadatak dobim 5 , a ak rešim drugi zadatak netrebam više pisati niakakve kontrolne iz informatike kaj imaju veze sa stringovima itd tid , tj zadacima , samo teoriju bi trebal pisati , i još k tome dobim 5:rolleyes:
kad si samo zamislim da nebi trebal više razbijati glavu sa zadatkima :p

Elven 12.02.2004. 00:31

Dobiš pet ak isprogramiraš kalkulator? Isuse Bože, pa nekad je srednja škola bila ipak malo teža.

Ako sutra na poslu nađem TP, budem ti nešto isprogramirao, ali nemoj se na mene pouzdat, jer čisto sumnjam da ga imamo na poslu. Ali ako će mi se dati, uvijek ti lako pošaljem kod u pseudo jeziku.

horza 12.02.2004. 06:38

Citiraj:

Originally posted by Elven
Dobiš pet ak isprogramiraš kalkulator? Isuse Bože, pa nekad je srednja škola bila ipak malo teža.

Ako sutra na poslu nađem TP, budem ti nešto isprogramirao, ali nemoj se na mene pouzdat, jer čisto sumnjam da ga imamo na poslu. Ali ako će mi se dati, uvijek ti lako pošaljem kod u pseudo jeziku.

mmm.... ja sam is toga dobil pet u sedmom osnovne u basicu.

miato 12.02.2004. 08:05

sta je to uopce interpretor?

LordNitro 12.02.2004. 08:57

Ja sam u 8. osnovne napravio neko sranje od programa(nesto ko ucilica, samo puno ruznije) i cijelu sam se godinu igrao na informatici.

Costa 12.02.2004. 09:22

Nisam ista napravio nit me je profa ista trazila. Odmah je vidjela da se nema kaj zajebavat sa mnom :beer:

IceFisherman 12.02.2004. 11:40

Citiraj:

sta je to uopce interpretor?
Nekaj kolko sam ja skužil kaj ti moreš ovak pisati 21943432452+ 235252+52435234 -343252 -23425 X 522343 / 2425435 direktno u pascal i on bu to odmah uzračunla , tak sam nekaj čul

IceFisherman 12.02.2004. 11:42

Citiraj:

buj bez brige , imamo takvih zadataka da na kontrolnom da ti prvo treba 30 min da ga uopče skužiš kaj trebaš napraviti :) a gde je onda još isprogramirati.
A uglavnom radimo iz on zbrike "Slobodno programirajte u Pascalu " novije izdanje :rolleyes:

msvrtan 12.02.2004. 15:51

Re: Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
Ovak ,
2. trebal bi isprogramirati nekakav interpretor (kaj god to bilo):confused:

Dakle zahvaljujem svakome kome bi se dalo da mi barem jedan od tih programa napravi:beer:

i koliko para je u igri? mislim koliko para dajes za to?

MadBoY 12.02.2004. 19:31

Jooj pascal. Mi sad radimo matrice i neke tamo magarce kenceve, 90% razreda ne kuzi o cem se radi :D .

CatKiller 12.02.2004. 20:49

Kićenje tuđim perjem znači.... :mad:

miato 12.02.2004. 21:18

Citiraj:

Nekaj kolko sam ja skužil kaj ti moreš ovak pisati 21943432452+ 235252+52435234 -343252 -23425 X 522343 / 2425435 direktno u pascal i on bu to odmah uzračunla , tak sam nekaj čul
aha kuzim... kao ne muce ga ogranicenja integera i longint?
a sto se tice kalkulatora, to smo i mi u 2. trebali napravit (al bilo je tipa upisi 2 broja, zatim upisi racunsku operaciju, i onda ti on izbaci broj... nista slozenije)
i naravno, uz to jos 505 razlicitih uvjeta, od toga da ako ti napise neko slovo umjesto broja, da ti kaze "upisi opet" i sl. podjebavanja....

IceFisherman 12.02.2004. 22:40

Re: Re: Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
i koliko para je u igri? mislim koliko para dajes za to?
A ma jesi :D , pa kakve pare , pa gledaj naslov thread-a.

IceFisherman 12.02.2004. 22:42

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
Kićenje tuđim perjem znači.... :mad:
Ma kakvo kičenje , ja bi to metnul na disketu , bacil prfi na stol pa nek on gleda , ja se nebi nič falil kak sam ja to napravil , si enk on misli a jesam ili nisam napravil:o
Makar , sigurno bi skužil da nisam jer imam 4 iz informatike ke se tiče teorije i 3 iz zadataka , a ovo je malo kompliciranije.
Makar bi valjda dobil barem 3 za trud kaj sam to metnul na diksetu i doesel mu :D

IceFisherman 12.02.2004. 22:47

Citiraj:

aha kuzim... kao ne muce ga ogranicenja integera i longint?

E to!

a inače ke se tiče toga pascala , zakaj kvragu moramo programirati u tom zastarelom sranju :confused:
Pa kaj nema nekakav moderniji jednostavniji i ljepši program za programiranje :confused:
Recimo ala Borland delphi kaj ima veze s pascalom ali je stvarno ljepši od samoga pascala ili Visual Basic 6 ?
Jer glupo mi je to kad napraviš nekaj u pascalu onda onaj kome nosiš taj program isto mora imati pascal na kompu da ga koristi.
jer probal sam par put napraviti exe u pascalu i ljepo odnesem doma , kad pokrenem pojavi mi se ekran da unesem podatke a kad pritisnem enter da izračuna onda se ljepo ugasi.
Mislim , Fuck that fucking Pascal , :rambo: :rambo: :rambo:
Trebali bi svi učenici koji moraju raditi u tom sranju potpisati nekakvu peticiju da više nečemo raditi u njemu i gotovo !!!
:rambo: :rambo: :rambo: :rambo:

msvrtan 13.02.2004. 01:51

Re: Re: Re: Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu

Citiraj:

A ma jesi :D , pa kakve pare , pa gledaj naslov thread-a.
ma jeli? netko ti sprogramira nesto utrosi dva-tri sata svoga vremena a ti dobijes peticu a ta osoba frisku frigu?

da vidim da se previse klincadije tu nakupilo...fakat je forum otisao kvragu

miato 13.02.2004. 07:59

Re: Re: Re: Re: Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu

Citiraj:

da vidim da se previse klincadije tu nakupilo...
a sta mozes tata... :beer:

Elven 13.02.2004. 09:52

Re: Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu

Citiraj:

Ovak ,

Tek sam sam primjetio ovo italic. Sorry stari, ali malo mi je smiješno :D

No hard feelings :beer:

IceFisherman 13.02.2004. 20:36

Re: Re: Re: Re: Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu

Citiraj:

ma jeli? netko ti sprogramira nesto utrosi dva-tri sata svoga vremena a ti dobijes peticu a ta osoba frisku frigu?

da vidim da se previse klincadije tu nakupilo...fakat je forum otisao kvragu

Pa mislil sam da ste vi tu da pomognete :rolleyes:
Ali dobro nema veze :beer:

IceFisherman 13.02.2004. 20:37

Re: Re: Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu

Citiraj:

Tek sam sam primjetio ovo italic. Sorry stari, ali malo mi je smiješno :D

No hard feelings :beer:

No feelings taken :p
Ja sam samo napisal kak nam je profa rekel :rolleyes:

Elven 13.02.2004. 21:09

Re: Re: Re: Tražim dobru dušu da mi isprogramira nekaj u pascalu

Citiraj:

No feelings taken :p
Ja sam samo napisal kak nam je profa rekel :rolleyes:

A profa je rekel da postoje 4 operacije? Iako sa filozofskog gledišta je i u pravu jer se sve onda vrti oko njih. Hm... Čekaj malo, nije u pravu ni s filizofskog gledišta. Jer zapravo postoje samo dvije operacije: zbrajanje i množenje. Ali dobro, ko da to on zna...

A ako totalno zabriješ, možeš ustvrdit i da postoji samo jedna operacija: zbrajanje.

IceFisherman 13.02.2004. 22:53

Čekaj , po tome onda oduzimanje i djeljenje nisu operacije :confused:
Kaj ti nekakvu filozofiju ili koga vraga studiraš kaj o tome pričaš ?

Srky 14.02.2004. 00:08

Pa covjek je lijepo trazio najjednostavniji kalkultor (citaj onaj ko na mobitelima :)) sa 4 operacije: zbrajanje, oduzimanje, mnozenje i dijeljenje tak da nemate sta oko toga puno brijat i filozofirat.
Ak budem u mogucnosti napravim ti taj kalkač sad preko vikenda.
btw jel mora bit u TurboPascalu? :)

IceFisherman 14.02.2004. 00:52

Citiraj:

Originally posted by Srky
Pa covjek je lijepo trazio najjednostavniji kalkultor (citaj onaj ko na mobitelima :)) sa 4 operacije: zbrajanje, oduzimanje, mnozenje i dijeljenje tak da nemate sta oko toga puno brijat i filozofirat.
Ak budem u mogucnosti napravim ti taj kalkač sad preko vikenda.
btw jel mora bit u TurboPascalu? :)

Ma sve jedno dal ja u turbo ili free pascalu , glavno da je u toj gluposti od pascala:beer: :beer: :cool:

Elven 14.02.2004. 04:36

Citiraj:

Čekaj , po tome onda oduzimanje i djeljenje nisu operacije :confused:
Kaj ti nekakvu filozofiju ili koga vraga studiraš kaj o tome pričaš ?

Gledaj, oduzimanje ti je samo zbrajanje(dodavanje) negativnih brojeva, a djeljenje množenje sa recipročnim brojem. A samo množenje je zapravo zbrajanje. Tako da se sve na kraju svede na zbrajanje. Ostale operacije su tu radi lakšeg i bržeg pisanja.

LordNitro 14.02.2004. 11:29

Wiseman je rekao svoje!:D

IceFisherman 14.02.2004. 11:38

Citiraj:

Gledaj, oduzimanje ti je samo zbrajanje(dodavanje) negativnih brojeva, a djeljenje množenje sa recipročnim brojem. A samo množenje je zapravo zbrajanje. Tako da se sve na kraju svede na zbrajanje. Ostale operacije su tu radi lakšeg i bržeg pisanja.
Fascinantno , nema kaj.
Ljepo bum ja njemu napravil samo zbrajanje i ovo gore rekel.
Pa si nek on misli:p

LordNitro 14.02.2004. 11:51

E, sta ti je tako tesko napravit kalkulator?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:35.