PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   CoH:Opposing fronts (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81703)

bozzomfeeder 26.09.2007. 20:46

CoH:Opposing fronts

Evo,stigao je i taj dan,dok velike face odgađaju igre koje su već davno trebale izać,momci iz Relica su pomaknuli datum i ekspanzija jedne od najboljih strategija je u prodaju već od danas... sutra napišem par dojmova i SS, sad odo u :Machineg: :CoolRamb:

Zmalamuth 26.09.2007. 21:16

Ja upravo zavrsio prvu misiju i malo zapoceo drugu.
i mogu samo reci ZAKON!!!!!!
Odmah sam krenuo sa german campaign i malo su drugacije rijeseni upgrade jedinica, sad i vozila i stationary weapons imaju upgrade na levele.
Sad zurim vanka na cugu sa frendovima, ali cim se vratim za cca 1h, napisem sve novine.

P.S.
nasao sam svoju novu omiljenu jedinicu njemacki mobilni 81mm mortar sa incidenary granatama koje ima imaju i jedinice.

Njemci imaju sada vise podvrsta pjesadije samo cu 3 covjeka u squadu ali su oruzja i oprema puno bolji, i njemacka pjesadija moze sada popravljat vozila.

Ivano 27.09.2007. 12:43

Daj ajde..............slinim po podu...........Jedva čekam da se dočepam...................aaaaaaaaaaaaaaaaa.

Javite dojmove.

PhnX 27.09.2007. 14:09

cim se vratim za jedan sad,napisem novosti,jeli?
ajd se otrijezni i pisi!

Zmalamuth 27.09.2007. 16:27

sorry ljudi, dosao sam doma malo kasnije, a ujutro me kisa umlavila pa mi se nije dalo dignut iz kreveta, a kad sam se probudio i popio kavu sam krenuo dalje igrat COH.

idemo dalje sa novostima.

sada sam na 6 ili 7 misiji sa njemcima pa cu navest dojmove do sada i jedinice koje sam susreo.

Artiljerija: britanci imaju mobilnu artiljeriju (Priest) koju su pretpostavljam svi vidjeli u trailerima i moram priznat da je vrlo pogubna po jedinice i pjesadiju i oklopna vozila/tenkove, dosta brzo ispaljuje salve i nije ju ni lako napasti sa pjesadijom jer ima gore .50cal machinegun koji je vrlo precizan.

germany ima mobilnu 105mm artiljeriju (Hummel) koju sam upravo dobio i tek ju isprobavam ali ima lijepi barage fire ocisti cijeli gradski trg u jednom plotunu i ima mogucnost ukopavanja da brze puca.

tenkovi:
car careva
King Tiger: neznam dali je to samo u ovoj misiji ili mu je to sposobnost ali svako toliko kad napadam pjesadiju sa navedenim tenkom, pjesadija se predaje, Tenk je inace killer i iako sam naletio na 88mm top koji su englezi maznuli prezivio je 3 direktna pogotka i izgubio oko 60% zdravlja. Tako da je to ustvari mobilna tvrdava.

Marder - njemacki tenk (lovac tenkova)
75mm top, moze se ukopat da brze puca, jako nezdrav za britanske tenkove.

Ima jos jedan lovac tenkova (Hetzer) ali se nemogu sjetit kako se zove dobijo sam ga nakratko u prosloj misiji i iako sam vrlo upoznat sa oruzjima/tenkovima WW2 moram priznat da sam malo zahrdjao.
u svakom slucaju izgleda skoro kao kornjaca, 75mm tenk i vecina granata se odbija od njega jer ima obli oklop. solo je zaustavio 2 churchilla i 1 crusadera i izgubio mozda 40% zdravlja tako da je pravi ubojica tenkova.

Panzer IV - klasika kao u originalnom COH, ali kad ga se sad upgrejda sa Skirtovima (bocne ploce protiv bazuki...) onda ga je zaista teze unistit sa pjesadijom odnosno bazuke imaju slabiji napad.

BergTiger
Podvozje od Tiger-a, a u kupoli je umjesto Topa, dizalica, moze popravljat sva vozila, ali bitnije je da može osposobit unistena vozila. znaci u proslom napadu ste izgubili 4 tenka, nije problem, napravite jos 4 i onda sa bergTigerom popravite Wreckove i napadnite neprijatelja sa 8 tenkova. :D

Ima i Ostwind ali sa quad flakom, smrtonosan za pjesadiju i jako lijepo rusi savezničke avione.

Sad da ne nabrajam sve, njemci imaju jos oko 5-6 varijanti oklopnih vozila - sa minobacacem, sa 40mm topom, sa 20mm topom + mitraljez, za prijevoz trupa s tim da se trupe u njegovoj blizini mogu popravljat (ako izgine covjek u squadu, dovuce se squad do vozila i pozave pojacanje, nemora se ici do HQ),
Vozilo sa municijom - znaci da se brze pune specijalni napadi svih jedinica u njegovoj blizini, patrolno oklopno vozilo sa MG42 koje moze osvaja Control pointove i kad se upgrejda ima opciju da poveca proizvodnju podrucja u kojem se nalazi.

pjesadija:
sva njemacka pjesadija se sastoji od squada sa 3 covjeka, kad se upgrejda onda ima 4, skoro sva pjesadija ima panzerfaust, i vise nema obicnih granata nego su zapaljive granate. postoje heavy infantry, anti-tenk infantry, assault grenadiers. i sva pjesadija moze popravljat vozila.

Za britance mogu samo reci sta sam vidio od naoruzanja ali neznam kakve specijalne mogucnosti imaju.

tenkovi:
imaju light tenk
Mislim da je to M3 - (Stuart)
medium je sherman i Cromwell
heavy tenk churchill (

pjesadija:
neznam tocno, vidio sam inzinjerce squad od 4 covjeka
paratropers - 5 ljudi (mislim da oni imaju mogucnost izrade rova, ali neznam dalis su to oni ili obicna pjesadija)
ostalo je klasika MG squad, Mortar squad...

VOzila:
imaju klasika jeep
i imaju Bren Carrier, to je transportno vozilo na gusjenicama koje mislim da moze biti opremljeno sa MG ili nekim light topom, jako gadna stvar jer moze prevest cijeli squad a podosta je brzo.

I jedna novina, sva pjesadija koja se vozi u vozilima moze pucat iz vozila.
Tako da je dosta dobra taktika, napravit 2-3 vozila, natrpat pjesadiju sa panzerfaustima unutra i uletit sa takvim konvojem u fight.

Sve jedinice znaci i pjesadija i sva vozila i sva nepokretna oruzja dobivaju expirience i za svaki level se moze uzeti bonus na attack ili defence.
I u singleplay se mogu ufurat i jedinice iz prosle misije koje imaju 3 level i na pocetku misije mogu biti od velike vrijednosti.

Evo to je ukratko to.
unaprijed se ispricavam na gramatickim pogreskama, ali malo sam u guzvi.
Cim stignem cu pogledat tocna imena svim jedinicama i navesti onda izmjene u ovom opisu.

P.S.
cini mi se i da je engine doradjen i da brze radi nego stari.
I obavezno skinite prvi patch , ima oko 180mb ali sredjuje problem sa Crash to desktop koji se dogadja iz nepoznatog razloga. znaci COH:Oposing Forces patch 2.0.0 -> 2.0.1. i onda mozete ici u happy gaming.

ako jos netko ima neka pitanja, pokusat cu odgovorit cim nadjem vremena.

EDIT:
malo sam napravio update imena jedinica.

MeanBoss 27.09.2007. 17:03

ajde bozzume snimaj to višeeeeee...da vidimo kako to preko hamacija funkcionira!:-DDD

Zmalamuth 27.09.2007. 17:09

jos par kratkih o gameplay

Jedna jako dobra novina.
Mogu se linkat zapovjedi.
znaci pritisne se shift i recimo zapovjedi pjesadiji da pokupi panzerfaust, pa popravi vozilo i onda na ode na polozaj . s tim da nema limita na broj zapovjedi.

I doktrine su sada mala promijenjene.
jedna je luftwaffe, druge dvije su za panzere i za pjesadiju.
ova sa luftwafe je jako dobra jer ima jedan napad di se oznaci podrucje i onda avioni kruze iznad tog podrucja i unistavaju svko vozilo koje pokusa prijeci preko njega.
Drugi napad je da bace mine kojima mogu zasijat ceste/polja.... i koje aktivira pjesadija, vozila....
Mogu dropat falschirmjagere koji ako miruju pokraj grmlja onda mogu napravit ambush attack.

Pjesadija moze minirati Control point i kuce. Znaci enemy hoce osvojit point i odleti u zrak ili oce uci u kucu opet odleti u zrak.

jedna od doktrina moze i zakljucat control point, ako ga neprijatelj osvoji da ne dobiva resuse od pointa...

Sada se isto tako automatski iscrtava putanja kojom se ici jedinica ili vise njih, za svakog se posebno iscrtava putanja, pa ako odluce ici preko neprijateljskog podrucja posalje ih se sa SHIFT preko nekoliko waypointova da idu samo sigurnim podrucjem.

U svakom slucaju stare taktike vise ne pale.

Za sada to je to.
pozz svima koji ce Uzivati U Igri.

Relic je opet napravio igru vrijednu divljenja, isto kao sto je napravio sa Warhammerom i donio neke novine u RTS žanr, isto je napravio i sa COH serijalom, gdje je svaki nastavak punokrvna igra a ne samo add-on sa par novih jedinica.

Salko01 27.09.2007. 22:11

Ludnica,jedva cekam da krenem igrati!!:nuts:

Ivano 28.09.2007. 03:18

:dobar: :dobar: :dobar:
Kupam se doma u slini!

P.S. Jako dobro poznavanje WWII! Iako je meni bio nabitniji gaming, jer mislim da realnost, akciju i nabitnije-atmosferičnost nisu dirali.

Mar 28.09.2007. 22:58

Dobra je expanzija, malo je teža nego original, na hard se treba pomučit za dobit medalje.
Kao Švabe se branite i nastojite zaustaviti prodor Engleza/Amera u Majčicu Zemlju (radnja se odvija pred kraj rata).

Više nema gradnje outpostova na control pointovima, a ovi "novi" Nijemci imaju dosta raznovrsne doktrine, te su zanimljivi za igrati iako mi se cini da Hetzer jednostavno siluje engleske tenkove :D).

@Zalamuth - Hummel je 150mm artiljerija ;), a King Tiger pwna sve...

Baja 001 29.09.2007. 16:32

Dobivam igru u pon jedva čekam da vidim kakva je!

galama 03.10.2007. 12:54

A jel se to čudo može igrat kao stand alone igra ili se mora prije instalirati stari CoH?

Mar 03.10.2007. 13:08

Citiraj:

Autor galama (Post 830712)
A jel se to čudo može igrat kao stand alone igra ili se mora prije instalirati stari CoH?

Može kao standalone.

bozzomfeeder 04.10.2007. 23:38

Jel itko natjerao ovu igru da radi preko hamachija ?Pasmater!!!!

Baja 001 06.10.2007. 00:14

Upravo instaliram: poslje ću napisat dojmove.
1. Igra je dosta teška ~7GB nadam se da će to opravdat!

Baja 001 18.11.2007. 23:52

Vrhunska igra ali mislim da moja grafa ide polako u penziju!
Priša sam sve Jerry misije i jako sam zadovoljan fali mi samo jedna medalja pa ću morat ponovo tu misiju. Sada sam počeo brtianske misije i vidim da su dosta superiorni imaju hovitezere i ostalo teško naoružanje pa je s njima dosta lako igrat bar za sada. Što se tiče zahtijevnosti bojim se da mi treba još RAM-a jer ovako zauzima cca 800 MB + 1.6 GB page filea! Grafika je 1024*768 medium/high!

Opaki 24.12.2007. 14:28

može jedno noob pitanje : Kako da igram igru u DX10 modu na Winxp i 8000gt. Dali treba samo poinstaliravat patcheve ito je to, ili treba skidat one dx10 beta za Winxp jer kolko vidim nije izašla službena verzija Dx10 za Winxp? Gore je naravno Dx9.0c sa SP2.

I općenito za sve Dx10 igre na Xp-u

Ivano 24.12.2007. 19:08

Neznam da postoji ova beta, ali znam da su ljudi, da bi igrali Crysis kako treba, u svojoj punoj moći, morali svi poinstaliravat od reda Vistu, kako bi mogli iskoristiti svoje DX10 graf. kartice.

Opaki 24.12.2007. 19:19

Da... znači u biti Dx10 na xp-u u biti ne postoji. Jer čini mi se da sam vidio testove i usporedbe igra u Dx10 i Dx9 modu na xp-u i na visti, no neznam

pipe 24.12.2007. 22:46

Oni koji imaju igru neka postaju SS, nemojte biti skrti!!!

malcom 28.12.2007. 18:31

se moze ti igrat samo na netu ili ne?

zwonzi 05.01.2008. 22:56

može. ima nekoliko sitnih forica potrebnih za igranje preko hamachija :)

Baja 001 11.01.2008. 02:33

Britanci
Prešao je danas (nisam je igra odavno) i na hard je sa Britnacima lagana, sa Nacistima malo teža. Konkretno Britanci su kao dobitna kombinacija. Imaju jako 105mm topove (Hovitzere milim da se tako piše) koje mogu izgradit na svakoj misiji (nisam 100% siguran) i u dosta njih imaj supercharger upgrade. Što se tiče dometa mogu pa sa upgradeom oko pola mape gađat. Ispred njih je dobro postavit statičbne topove koji jednostavno sve krše pred sobom. Kada se tako naoružanje dobije i sagradi onda je jedino potrebno sa 5-6 105 mm-a jednostavno "preorat" mapu i krenit sa tenkovima. Što se tiče samih tenkova tu Britanci na tankom ledu. Lagani tenkovi (M3) su jednostano preočajni u borbi. OStali kao što je Churchil su previše tromi i pre slabi prema Pantherima/Tigerima/Marderima. Isto tako od jedinica Britanci imaju umjetne snajperiste, tj imaju originalni squad koji se samo upgradea i nije efikasan kao američki sniperist i ne može biti "nevidljiv". Još od jedinica tu su i posebene elitne jedinice Kandske i Comandosi koji padaju sa gliderom. Od posebnih napad stvarno nemaju puno, sve se svodi na upgrade 105mm-ova i sl.

Njemci
E prva kampanja je jedino moguća sa Njemcima, to znači kada se Njemci dovrše onda se može sa Britancima. Što se tiče njihove ratne tehnike same pohvale na račun oklopnih vozila/tenkova. Marderi najčesšće korištni "tank hunteri" jednostavno su pre ubojiti kad se stave u statične pozicije. Od njihovi squadova tu su sve standardni paješadijski vojnici sa 3 i više čalnova. Ono što je kod njih malo nezgodno je činjenica da nemaju toliko jakih topova i treba puno vršit upgrade da bi se dobili tenkići i ostale stvari. Imaju dobre specijalne napade, King Tigere/Panthere koji su jednostavno tvrđave. No nije ni njima lako, jer na zadnjoj misij kod Britanca dosta topova i Hovitzera jednostavno blokiraju te tenkove i s lakoćom ih svaldavaju!

Hamm 11.01.2008. 10:03

Evo ako ce nekog zanimati kao što je mene zanimalo:

MINIMUM

• Windows® XP or Vista
• 2.0 Ghz Intel Pentium IV or equivalent or AMD Athlon XP or equivalent
• Windows XP – 512 MB RAM with dedicated memory video cards (1GB RAM required for shared memory video cards)
• Windows Vista – 1GB RAM
• 100% DirectX 9.0c compatible 64MB video card with Pixel Shader 1.1 support or equivalent and latest manufacturer drivers (see supported chipsets below)
• DirectX® 9.0c compatible 16-bit sound card
• DVD-ROM drive
• Keyboard, Mouse
• 10 GB of uncompressed free hard drive space (We recommend having 1 gigabyte of free space after installation)

RECOMMENDED

Direct3D 9:

• 3.0 Ghz Intel Pentium IV or equivalent
• 1 GB RAM
• 512 MB NVIDIA GeForce 6800 series or better

Direct3D 10:

• 3.0 Ghz Intel Pentium IV or equivalent
• 2 GB RAM
• 640 MB NVIDIA GeForce 8800 series or better

REQUIRED FOR MULTIPLAYER:

• 1 set of discs per computer
• For 6-8 player multiplayer or skirmish matches, the Recommended System Requirements are strongly suggested
• Internet (TCP/IP) and LAN (TCP/IP) play supported. Internet play requires broadband connection

Malo sam gledao po netu. Igra se čini mrak :)

malcom 11.01.2008. 10:33

imam orginal igru i nemogu igrat single player.

Baja 001 12.01.2008. 02:03

Citiraj:

Autor malcom (Post 922099)
imam orginal igru i nemogu igrat single player.

Zbog, ne prolazi validaciju ili ??? :stoopid:

zaebani 12.01.2008. 14:28

da ja samto dobio ajmo rec preko neta...
i kad udem unutra treba cdkey za potvrdit acc i nemogu nis igrat...
jel se to moze samo s orginalom SP igrat ili?

Baja 001 12.01.2008. 22:57

Citiraj:

Autor zaebani (Post 923230)
da ja samto dobio ajmo rec preko neta...
i kad udem unutra treba cdkey za potvrdit acc i nemogu nis igrat...
jel se to moze samo s orginalom SP igrat ili?

Je li s neta legalno ili nelegalno?
Ako je legalno onda bi treba svakak imat ključ.
Što se tiče originala za igru odgovor je ne, tj može se igrat i bez originala, jer na Internetu postoje fixevi!

malcom 12.01.2008. 23:02

ja sam mislio igrat offline tu igru se moze?

Baja 001 12.01.2008. 23:07

Citiraj:

Autor malcom (Post 923731)
ja sam mislio igrat offline tu igru se moze?

To je i bit. Imaš 2 kampanje i jednu iz predhodnog dijela tj oriđiđi COH-a, koja se otključaje njegovim serialom i posjedovanjem DVD. Što se tiče novosti ima Britanske i Njemačke kampanje koje se mogu igrat ofline. ONline možeš bit Naci/Britanac/Amer.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:53.