PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   reklamacija diska (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81632)

The Satara 26.09.2007. 13:05

reklamacija diska

disk mi je na reklamaciji već 15 dana pa me zanima da li je normalno da to toliko traje i kakva su vaša iskustva.

dosad sam reklamirao raznu robu (nikad disk) u raznim dućanima i sve je bilo gotovo unutar max 4-5 dana pa mi se ovo čini nekako previše.

kalixius 26.09.2007. 14:00

Iz osobnog iskustva znam da je meni reklamacija HDD Western Digital trajala 4 dana,a nakon toga sam dobio potpuno novi pošto je ispalo da je greška u elektronici.

U svakom slučaju ti njih nazovi i pitaj šta ima toliko treba da pregledaju jedan proizvod. :beer:

The Satara 26.09.2007. 14:18

ne samo da sam nazvao, nego sam i bio osobno kod njih. lik mi je uletio sa spikom da oni ne daju drugi disk dok proizvođač ne da odobrenje :stoopid:

ja sam mu rekao da nisam kupio disk od proizvođača, nego od njih i ako su na servisu utvrdili da je disk crko, a nije mojom greškom, da su mi dužni dati drugi pa nek se oni raskusuraju s proizvođačem kako god žele.
on je rekao da svi tako rade i da mi disk nitko ne može dati bez odobrenja proizvođača.

budući da prvi put reklamiram disk i općenito prvi put reklamiram robu u toj firmi, pomislio sam možda je tako i nisam htio raditi frku, pa zato sad ovdje vas pitam da li je praksa svuda ista...očito nije!

SPLiFF 26.09.2007. 14:46

koja provala

jednom mi je crko hard koji je bio pod garancijom, Hitachi kupljen u ve-milu. Poceo je skljocat onako. Odem u servis, ovaj spoji, napise na papir skljoca i posalje me u trgovinu po novi. 10 minuta posla

kalixius 26.09.2007. 16:54

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 824700)
koja provala

jednom mi je crko hard koji je bio pod garancijom, Hitachi kupljen u ve-milu. Poceo je skljocat onako. Odem u servis, ovaj spoji, napise na papir skljoca i posalje me u trgovinu po novi. 10 minuta posla

Tako je i meni slično bilo samo što se to odužilo na 4 dana jer su imali gužvu oko puno reklamacija.
Ali čim su ustanovili kvar dobio sam Nalog za zamjenu i imao pravo zamijeniti za bilo koji drugi proizvod u tom cjenovnom rangu. (ili više ako nadoplatim)

Budi im dosadan i čak malo "zaprijeti" da ćeš zvati HUZP. :chears:

The Satara 26.09.2007. 19:30

pa šta si oni onda misle, da će se nekako izvući da mi ne daju robu ili što? ne kužim, isto im je, dali mi disk za 2 ili 20 dana, svejedno mi ga moraju dati. ili oni misle da možda ne moraju? svašta... :stoopid:

inače, riječ je o ADM-u. kupio sam kod njih dosta robe, imaju dobre cijene, a i susjedi su mi i činili su mi se ok, ali nakon ovoga više ne budem tamo kupovao :banned:

domy_os 26.09.2007. 19:56

Oni mogu držati robu 45 dana da hoće jer toliko smiju. Ako ti nakon 45 dana ne vrate, moraju ti dati novi disk ili vratiti lovu.

kalixius 27.09.2007. 00:40

Citiraj:

Autor domy_os (Post 825023)
Oni mogu držati robu 45 dana da hoće jer toliko smiju. Ako ti nakon 45 dana ne vrate, moraju ti dati novi disk ili vratiti lovu.

Nažalost da.

Ali ipak ti njih pokušaj "pogurati" da ti to obave u kraćem roku.

:chears:

The Satara 27.09.2007. 09:27

ma znam za tih 45 dana, ali disk koji sam reklamirao imaju na skladištu i zato ne kužim u čemu je štos - dali mi drugi disk isti dan ili za 45 dana, svejedno mi ga moraju dati, osim što će u drugom slučaju definitivno izgubiti kupca, tj. već su ga izgubili.

je li moža još netko reklamirao kod njih robu? baš me zanima da li imaju istu politiku i sa drugim komponentama.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:28.