![]() |
dx9 vs dx10
Uskoro slažem novi komp i nalazim se pred dilemom - navodno su dx9 grafe puno brže nego dx10 grafe u dx9 igrama....
...da li kupiti neku dx9 jeftinjaru i pričekati da stvari dodju na svoje, pa onda uzeti dx10 karticu ili...? Da li uopće postoji dx10 kartica koja ima razumnu cijenu i omogućuje igranje svih igara? |
Naveo si malo informacija. O kojem cjenovnom rangu pričaš?
Ako se radi od low-end i mid-end DX10 karticama, onda su tu DX9 u boljoj poziciji na DX9 polju. No ako pričaš o high-endu - HD2900/8800 seriji, tu je druga priča. Odlično vrte DX9 naslove, no kako se prognozira, i za slabije DX10 kartice, neće biti sjajne u DX10 naslovima. Ako uzimaš karticu do 500-600kn, best buy je ECS 7600GT, a ako uzimaš karticu za oko 1000kn, onda bi to bile X1950GT/7900GS kartice. |
ak kupuješ dx10 grafu a misliš se ozbiljnije igrati onda ti je jedino pravo rješenje nV8800 ili HD2900.
za dx9 tu su x1950GT/PRO ili 7900GS, naravno i sa 8800 ili HD2900 ćeš moć igrat dx9 igre na full.. |
...pa ne mislim uložiti više od soma kuna u grafu nikako... samo želim da ta kartica ima mogućnosti pokrenuti sve igre i omogućiti ugodno igranje...
Što mislite, da li je bolje pričekati da se situacija kristalizira, pa kupiti karticu za koji mjesec? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Powercolor Radeon X1950GT PCIE, 512MB, TVout, dual DVI - 950kn Odlična grafička, GDDR3 verzija, u Ve-milu. I da, ako nećeš uzimati bilo koju od predloženih nego neku svoju idi na DX9. Ja sam za svojom DX10 zadovoljan kako vrti DX9 naslove, a za DX10 ćemo još vidjeti. |
Sorry na ovom prije. Nekako bi po meni trebalo uzet 8800 vrti sve dx9 igre ok, a i dx 10 je grafa. Kazem to jerimate sad MoH airborne koja treba pixel shader 3 grafu. Tako ce možda za neko vrijeme neke igre trebat dx 10 grafa, makar bude išlo na 10-15 fps.
|
Citiraj:
Inace, za 950kn ima MSI X1950Pro, cini mi se s ok hladenjem. LINK |
Citiraj:
Mislim, ako jedine dx10 kartice koje omogucuju normalno igranje dx10 igara jesu upravo ove najskuplje, a sve ostale prespore, nije li onda bolje pričekati nekoliko mjeseci da padnu cijenu, dođu novi modeli, te se optimiziraju stvari oko sotvera, drajevara, itd.? |
pod ozbiljnije sam mislio da sve igraš na max detaljiima i s nafrljenim AA i AF ;)
za nV8800 i HD2900 je jedino sigurno da će kako-tako vrtit dx10 naslove.. |
a ati 2600? Što je s njim, on se već može kupiti za oko soma...
|
Citiraj:
|
Vidiš, ovo je mudrno razmišljanje... i meni se sve više čini da ću upiknuti neku bolju dx9 grafu, kojima su sad cijene pale, pa onda pričkati jedno vrijeme dok stvari ne sjednu na svoje mjesto i dx10 kartice postanu još bolje/jeftinije...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |