m@tthew |
23.09.2007. 18:36 |
Kako vratiti sto je CheckDisk pobrisao?
Problem je sljedeci: imam 2 HDDa (60Gb i 160Gb), ovaj od 160Gb je Maxtor 6Y160PO ATA133 na particiji E: i s njim imam problema. Sinoc nisam mogao do nekih fajlova na disku, uz error "Disk in drive E is not formatted." No to je bilo nekih 3-4 fajla, nista globalno. Danas ujutro pokrenem komp, CheckDisk krene sa unreadable sectorima i pobrise mi hrpu foldera cije sadrzaje sam sinoc normalno otvarao ("...file has been truncated", "orphanage file..", islo je malo prebrzo da zapamtim cijelu poruku CheckDiska). E sad, disk vec neko vrijeme tu i tamo zna škljocnuti, no nikad nije bilo problema, pa se nisam na to obazirao. Podaci su jos uvijek na disku jer kad lupim Properties na particiju dobijem 151Gb Used Space, no kad selektiram sve foldere na disku i lupim properties dobijem sumu od 122Gb. Dkl 30Gb je negdje...pitam ja vas pametnije, di? :) System restore mi je ugasen, pa to ne pomaze....probao sam sa par restoring programa, no oni samo pretraze sadrzaj Recycle Bina, a tamo nema nista od tih podataka. Trenutacno kurim ostatak HDDa na DVDe i onda ide na reklamaciju, no do tada jel moze koji pametan savjet kako doci do ovih 30Gb koji su nestali?
Unaprijed hvala. :)
|