PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Error kod prženja cd-rw na H62N (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81272)

jollyb 23.09.2007. 14:11

Error kod prženja cd-rw na H62N

slika će vam sve reći:
http://www.imagesforme.com/thumbs/9580h62n.png

problem se isto javlja kod imgburn, znači, da bi bilo do snimača ili cd-a? cd je memorex high speed do 12x.

snimač je svježe kupljen, u petak. jedino mi neće učitati 1 dvd snimljen s benq, nakrcan ful sa bitnim mi programima...
ostalo, radi sve ok.
matična ima zadnji bios. pričao mi je prodavač da bi moglo biti problema s sata1...

vidjet ću kako mi radi još par dana, pa ga možda zamijeniti za H44N... ili se vratiti na benq?

EDIT:
novi error:
http://www.imagesforme.com/thumbs/240h62n2.png

pojavio se kod full formatiranja cd-rwa. na otprilike 50-60 posto cda, ne znam točno. to procjenjujem po donjoj strani cda

cd je isto problematičan u combu LG, još ću isprobati cd u benq 1650, pa da vidim u čemu je štos...

jollyb 23.09.2007. 15:25

eto, stavio benq opet u komp.
ono što sata lg h62n i combo lg (malo stariji) nisu mogli, benq je odradio bez problema. hvala bogu što sam ga još ostavio doma. reklo bi se problem, riješen

i lg ipak čita ovaj dvd, ali nakon restarta. izgleda da ga ovaj cd-rw zblesira.

ništa, h62n će biti primary, a 1650 secondary drive...

igorba 23.09.2007. 23:11

Teško je reći, premalo je podataka, ali možda je problem u komunikaciji prže i matične tj. možda SATA pravi probleme. Radi se o VIA čipsetu koji češto ima probleme sa SATA pržama. Koji je MID kod CD-RW-a? SATA driveri?

jollyb 23.09.2007. 23:52

Citiraj:

Autor igorba (Post 822025)
Teško je reći, premalo je podataka, ali možda je problem u komunikaciji prže i matične tj. možda SATA pravi probleme. Radi se o VIA čipsetu koji češto ima probleme sa SATA pržama. Koji je MID kod CD-RW-a? SATA driveri?

da, i ja mislim da je problem nešto sa satom. ali ne znam sad da li da idem mijenjati za h44n (h42n) koji trenutno nema na lageru u rijeci, već samo u zagrebu. samo da provjerim kako se ponaša obični ide lg snimač...

igorba 24.09.2007. 00:07

Ha, ne znam. Ako misliš da je problem sa SATA kontrolerom, probaj s H42/H44, odličan je DVD snimač (s CD-ima je stvar malo složenija, pisao sam o tome). Ako misliš da je problem u snimaču, možeš probati sa Samsungom SH-S203B. Izvrstan snimač koji me jako intrigira i tjera na razmišljanje da popunim zadnji slobodan IDE konektor (iako mi realno ne treba još jedan snimač). Prema pročitanom, prža je najbolja do sada. Inače ne treba slijepo vjerovati forumima i reviewima, ali kad svi govore isto... recimo, u reviewu na www.cdfreaks.com kao jedina mana navedeno je "Single coloured read/write LED".

jollyb 24.09.2007. 00:10

Citiraj:

Autor igorba (Post 822092)
Ha, ne znam. Ako misliš da je problem sa SATA kontrolerom, probaj s H42/H44, odličan je DVD snimač (s CD-ima je stvar malo složenija, pisao sam o tome). Ako misliš da je problem u snimaču, možeš probati sa Samsungom SH-S203B. Izvrstan snimač koji me jako intrigira i tjera na razmišljanje da popunim zadnji slobodan IDE konektor (iako mi realno ne treba još jedan snimač). Prema pročitanom, prža je najbolja do sada. Inače ne treba slijepo vjerovati forumima i reviewima, ali kad svi govore isto... recimo, u reviewu na www.cdfreaks.com kao jedina mana navedeno je "Single coloured read/write LED".

samo što mislim da nije problem u snimač, jer ni combo lg (cd snimač - dvd čitač, pata) nije htio snimati taj problematični cd-rw

vidjet ću za taj samsung na netu, ali šteta jer već vidim da ga nemaju u ve-milu pa ga neću moći zamijeniti

ukratko, imam priliku odabrati 1 optikaner iz ve-mila. ja bih samo neki koji čita / snima sve živo :)
zasad, jedino rješenje mi se čini zadržati benq i lg h62n

Visage 25.09.2007. 15:02

Citiraj:

Autor igorba (Post 822025)

Ha, buduci da mi pred ocima i virtualno vec u rukama pobjeze nadomak ovaj Benq... umjesto onog Plextora kojeg bezuspjesno flash-iras, deder nadji jedan Firmware da svog Benq-a pretvoris u 1650. Onda cu dati kao i jollyb-u, ponudu koju neces moci odbiti ;)

igorba 26.09.2007. 00:49

@Visage - Trebaš BenQ 1650? Ha-ha, znam gdje sjede dva, stara godinu dana, garant nikad korištena za snimanje (bilo čega), pročitali tek možda par desetaka medija, kod ljudi koji ni ne znaju da se na tome može i snimati... Ako mi rikne ovaj 1640, ovi su u rezervi. :D

Visage 26.09.2007. 01:01

Citiraj:

Autor igorba (Post 824296)
@Visage - Trebaš BenQ 1650? Ha-ha, znam gdje sjede dva, stara godinu dana, garant nikad korištena za snimanje (bilo čega), pročitali tek možda par desetaka medija, kod ljudi koji ni ne znaju da se na tome može i snimati... Ako mi rikne ovaj 1640, ovi su u rezervi. :D

ccc

Pa nemoj biti okrutan, jednog kupujem odma !

Hocu vise tog Benq-a vidjeti u masini. Ako ovo nije sala, sto prije da me spojis sa tim ljudima.

igorba 26.09.2007. 01:23

Eee, nisam okrutan, samo nije tako jednostavno... nabaviti to, mislim. Šala nije. Nešto lakše mogu nabaviti umjereno korištenog BenQ-a 1640 (beige front plate). Ali da ne idemo u OT, budem li nabavio, prvom ti javim.

@jollyb - sorry na OT

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:51.