![]() |
Opasna TV kartica...
Danas sam bas otkrio, da kad dodirnem svoju TV karticu (pise lijevo koja je) negdje odozdola, bilo gdje, jos najbolje na cipu jednom, ne mogu drzat prst dulje od pola sekunde. Jos sam cak pola koze ostavio na toj opasno vrucoj pečnici.
Čak grije na daljinu - gasim centralno. Ista takvog kod vas? |
pazi da te ne pojede
|
imao sam jednu tv karticu i bila je topla al nije bila tako vruca ko tvoja...
|
Zbilja...
Imam osjecaj, kao ono kad se vratis sa puta a auto sa haube isijava toplinu. Tocno tako. Izgleda da je tako napravljena. Sta se ne bi trebala gasit kad ju ne koristim? |
Kupi plavog zalmana i nakalemi ga na procesor kartice.
Sjećam se nekakvog testa, u BUG-u ili PC Chipu, TV kartica, stavili su sondu za mjerenje temperature na procesor kartica i mislim da su neke išle do 70-80°C :D Ali ako ti radi normalno (i ako si dizajnirane za rad bez hladnjaka) valjda je to onda O.K. No kažem ti, uvijek možeš dodati Zalmana ;) |
Mislim da je prevelik Zalman.
Možda bi taman bili oni koji su za grafičku... Samo sta nemam takvih. http://www.imagesforme.com/images/6900das.jpg Inace, mozda bi snizilo temperature i graficke jer se ona nalazi direkt ispod nje... |
tak i ova moja zvjer od grafulje. :D
isijava:roller: |
Btw, pokusaj ne dirati pinove i sve dijelove koji nisu izolirani, ne da nije dobro po tebe, nego ni za karticu ;)
|
Zakaj nije dobro za njega? pa neće ga ubit.:)
|
Pinove ne diram.
Ovo ogroman cip, jednom sam ga dotaknuo. Jos jedino sta doticem u kompu je HS meme (ledeno) i Sonic Tower. |
- Statički naboj.
Bio je koliko se sijecam jedan vrlo sažet članak na pcex, upravo o tome kako se lagano moze s***ati komponenta na taj nacin bez da ostavi ikakve tragove krepavanja (crnilo) |
Zato fino prije diranja (:D) primit se za radijator i uzemljit naboj. Tako barem ja radim. :)
|
Ja se primim za napajanje, tj limic napajanja. Znate.. Ono uzemljeno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:45. |