PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Mysterija (bez lemilice ;)) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8099)

LorD ClockaN 07.02.2004. 09:01

Mysterija (bez lemilice ;))

Jučer pokrenuo ja Prime i čujem ja kako mi se disk 2 puta prestao vrtit. Nakon toga sve u redu. Popodne snimao 10 CDa Jackassa (3 sezone) i kad na jedanput cijeli se komp zblesi. Hard-reset i čujem opet kako mi se disk pali i gasi par puta i napiše mi BOOT DISK FAILURE.... Ugasim ja komp i malo jače uštekam napajanja i IDE kablove (2 diska i 2 optička), upalim, počne učitavat XP i kad bi se trebao pokazat Welcome komp mi se resetria i tako svaki put, ne želi uć niti u safe mod.
Na kraju sam morao reinstalirat XP.

Ne bi to meni smetalo da to nije jedna velika ironija. Naime Prekjućer sam formatirao C: i instalirao XP nakon više od 6 mjeseci, a za to vrijeme sam promijenio 3 matične ploče (2 različita chipseta... kad sam promjenio chipset sam MORAO reinstalirat XP, ali bez ikakvog formata nego samo u isti dir), 3 procesora (2.4C (moj) ,2.4C (od Masnog), 2.4B (moj), 5 grafičkih (1 Gforce 4600, 4 9800SE) i 2 vrste memorije (Corsair i TwinMOS).

Ne smeta to meni šta sam 2 dana formatirao C: 2 puta (formatiravao sam ja to i češće), nego zašto se to nije desilo 2 dana ranije :rambo:

Veky 07.02.2004. 17:01

4 9800se? jebote led :beer:

tor 07.02.2004. 18:37

Re: Mysterija (bez lemilice ;))

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Jučer pokrenuo ja Prime i čujem ja kako mi se disk 2 puta prestao vrtit. Nakon toga sve u redu. Popodne snimao 10 CDa Jackassa (3 sezone) i kad na jedanput cijeli se komp zblesi. Hard-reset i čujem opet kako mi se disk pali i gasi par puta i napiše mi BOOT DISK FAILURE.... Ugasim ja komp i malo jače uštekam napajanja i IDE kablove (2 diska i 2 optička), upalim, počne učitavat XP i kad bi se trebao pokazat Welcome komp mi se resetria i tako svaki put, ne želi uć niti u safe mod.
Na kraju sam morao reinstalirat XP.

Ne bi to meni smetalo da to nije jedna velika ironija. Naime Prekjućer sam formatirao C: i instalirao XP nakon više od 6 mjeseci, a za to vrijeme sam promijenio 3 matične ploče (2 različita chipseta... kad sam promjenio chipset sam MORAO reinstalirat XP, ali bez ikakvog formata nego samo u isti dir), 3 procesora (2.4C (moj) ,2.4C (od Masnog), 2.4B (moj), 5 grafičkih (1 Gforce 4600, 4 9800SE) i 2 vrste memorije (Corsair i TwinMOS).

Ne smeta to meni šta sam 2 dana formatirao C: 2 puta (formatiravao sam ja to i češće), nego zašto se to nije desilo 2 dana ranije :rambo:

Plačaš cijenu bahatosti pri reklamiranju grafičkih?:D

LorD ClockaN 07.02.2004. 18:53

Ne znam ja šta plačam, ali sad radi normalno.

Valjda se disk "zagrcnuo" kad se palio i gasio, pa sjebao neku datoteku.

Još jedna zanimljivost je da kad sam išao reinstalirat XP, pa u dijelu kad biraš particiju, C: nije imao Label niti fat verziju. Pisalo je Unknown partition :confused:

tor 07.02.2004. 18:55

Citiraj:

Ne znam ja šta plačam, ali sad radi normalno.

Valjda se disk "zagrcnuo" kad se palio i gasio, pa sjebao neku datoteku.

Još jedna zanimljivost je da kad sam išao reinstalirat XP, pa u dijelu kad biraš particiju, C: nije imao Label niti fat verziju. Pisalo je Unknown partition :confused:

Ma pobenavilo je to nakon toliko torture. Samo je bilo toliko puno i raznovrsno da se tek pokazalo nakon reinstalacije wina...Zakašnjela reakcija;)

masni 08.02.2004. 02:43

ako se ne varam, rijec je o maxtorovom 120 gb disku 8 mb cache i 7200rpm:D

takav imam i ja:clap:

e,sad, imo sam i ja jedan cudan slucaj

naime, uslijed preforsiranog overclockinga (bas sam klao komp:rambo: ) i cestog resetiranja, u jednom trenutku mi komp vise nije htio uci u windowse...

pogledam u biosu i pod primary master nema nista:confused: :confused:

ugasim komp, upalim i opet isto:confused:

opet ga ugasim i ostavim da se malo ohladi, provjerim kablove na disku i nakon nekih 15 min upalim i sve ok:D :confused:

to se vise nikad nije ponovilo(za sad):burn:

ko je ovdje lud:beer: :beer: :beer:

Srky 08.02.2004. 10:00

Citiraj:

Originally posted by masni
ko je ovdje lud:beer: :beer: :beer:

pa izgleda Maxtor.... :D :beer:

LorD ClockaN 08.02.2004. 11:24

Maxtor mi je Slave.

To se desilo na WDu od 60GB

Ko je sad lud???

masni 08.02.2004. 13:12

Citiraj:

Maxtor mi je Slave.

To se desilo na WDu od 60GB

Ko je sad lud???

jebiga, nisam znao da ti je maxtor slave:D

svejedno, slično sranje se i meni odigralo, nema veze

:rambo:

Renesis 08.02.2004. 14:56

Ako imaš veliki FSB(a imaš:D ) i NEMAŠ agp/pci lock, možda ga jebava prevelika PCI frekva.

A možda ti i disk krepava, ovo kada ne prepoznaje particiju ili cijeli disk, ne zvuči baš zdravo...

LorD ClockaN 08.02.2004. 19:33

Lockan je AGP i PCI.

Mislim da je samo bilo do kablovajer sam prije par dana stavljao ploču.

Nadam se da će crknut, ali ne prije nego što sve no kopiram, pa da si ubodem 2 SATA diska na RAID 0

KeLLe 09.02.2004. 00:46

Mom se frendu znao ugasit/upalit hdd iz čista mira (wd 800bb)
I onda neki put plavi ekran (u xp-u). I kad je promjenio kabele IDE kablove više mu se ne događa!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:04.