PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Preporuka za kućište - GLASNOĆA (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80888)

von Schultz 20.09.2007. 04:11

Preporuka za kućište - GLASNOĆA

Ovako - tražim kućište za novi komp i zanima me što možete preporučiti pod uvjetom da isto zadovoljava dva krucijalna uvjeta ->

a.) da je TIHO, odnosno ima dobru zvučnu izolaciju;
b.) da ima kvalitetno napajanje - bitno zbog intereferencije sa zvučnom karticom.

Bilo bi ok da je crno, no ova dva gornja uvjeta su A MUST! Također, bitno je da cijenovni rang u nekim razumnim granicama.

Hvala unaprijed!

Nammoth 20.09.2007. 08:03

Sta smatras pod "razumne" granice? Definitivno bih preporucio da napajanje kupis posebno, odvojeno od kucista. Od kucista bih preporucio Antec Solo ili Antec P182. Oba imaju gotovo savrsen nacin montaze diskova na "gumu iz gaca" ili silikonske gumice, s tim da na p182 bocne stranice su izradjene od posebnog materijala za izolaciju buke i sastoje se od vise slojeva i ima po meni gotovo savrsen dizajn.

Optik 20.09.2007. 22:43

Antec p150
Tiho napajanje i najbolje napajanje u toj klasi (najvecu snagu ima na 12v rejlu)
Kuciste ima damping i diskovi idu na gumu

:chears:

von Schultz 20.09.2007. 22:46

Ovaj p182 mi se ful sviđa... Vidim da ih zastupa msan, no oni imaju maloprodaju samo preko neta... jel znas gdje ih se moze bas vidjeti, u nekom ducanu?

Koje napajanje bi preporucio uz to?

btw. naisao sam i na one thermaltake kucista... isto ok, samo su mi mozda malo prekicasta i preskupa....

Inace, da li se isplati uzimati vodeno hladjenje ili ne? Ne mislim klokati nista, ali me muci to da ova hrpa ventilatora u npr. p182 nece zujati previse... ?

tech 20.09.2007. 22:48

Da ti preporucimo napajanje napisi koju konfu imas....

von Schultz 20.09.2007. 22:54

nema, to je za novi komp :D

Planiram uzeti neki nabrijani amd , 2 gige rama, solidnu ati grafu, itd.

komp ce biti neki all around recimo...

nick praskaton 20.09.2007. 22:55

Citiraj:

Autor Catalyst Group (Post 819413)
Ovaj p182 mi se ful sviđa... Vidim da ih zastupa msan, no oni imaju maloprodaju samo preko neta... jel znas gdje ih se moze bas vidjeti, u nekom ducanu?

btw. naisao sam i na one thermaltake kucista... isto ok, samo su mi mozda malo prekicasta i preskupa....

Inace, da li se isplati uzimati vodeno hladjenje ili ne? Ne mislim klokati nista, ali me muci to da ova hrpa ventilatora u npr. p182 nece zujati previse... ?

thermaltakeova kućista izbjegavaj, a sto se tiče vodenog hlađenja, ja ti ih nebi preporučio pogotovo TT big water, ionako si napisao da nećeš klokati, a ventove uvjek mozes smanjiti potenciometrom ili ih spojiti na 7 ili 5 V

von Schultz 21.09.2007. 01:55

Jel moze jos netko odgovoriti na ova gornja pitanja...

tnx

McG 21.09.2007. 04:16

Citiraj:

Koje napajanje uz to?

Corsair VX-450W, Corsair HX-520W ili Corsair HX-620W, ali to je već pretjerivanje kad su ova dva prije navedena u stanju pogoniti brutalnu kombinaciju komponenti, coolera, diskova krcatim UHQ materijalom Aline Vacariu i sličnim veseljem.

Citiraj:

btw. naisao sam i na one thermaltake kucista... isto ok, samo su mi mozda malo prekicasta i preskupa.

Ako su prekićasta i preskupa (a jesu), onda baš i nisu OK. Samo ti kupi preporučeni Antec, a Thermaltake pusti vandalima na veselje.

Citiraj:

Pošto ne (a i da) misliš clockati, nema potrebe da bacaš novce na kojekakva gotova vodena hlađenja sa stranica raznih kataloga. U slučaju da ti vodeno baš treba, tj. da hoćeš takav način hlađenja pošto-poto, onda ti je najbolje preupitati nekog od forumaša (koji zna kaj valja) da ti preporuči koje komponente trebaš i di ih kupiti.

Kaj se tiče ventilatora u Antecu, ako te količina i buka istih zabrinjava, fino ih sve "pobacaš" van, nakon kaj se uvjeriš da im tišina nije vrlina. Prodaš ih, a novce potrošiš na neki od omiljenih ti poroka. Kupiš nekolicinu kvalitetnijih i tiših (preporuka imaš diljem foruma) ventilatora, koji te budu sigurno koštali višestruko manje nego bi-ne-bi vodena hlađenja. Složiš ih u kućište tak da adekavatno hlade sve komponente i nemaš brige.

von Schultz 24.09.2007. 03:35

...pa zar nije to kuciste po defaultu totalno tiho sa defaultnim ventovima?

Inace, gdje je najbolje kupiti ova corsair napajanja? I jos jednom - gdje ima anteca za kupiti, definitivno sam se odlucio za ovaj p182 model... fakat izgleda vrhunski... elegantni minimalizam

von Schultz 24.09.2007. 03:39

Citiraj:

Autor McG (Post 819587)
Corsair VX-450W, Corsair HX-520W ili Corsair HX-620W, ali to je već pretjerivanje kad su ova dva prije navedena

...um, koja dva prije navedena??

McG 24.09.2007. 03:49

Citiraj:

Autor Catalyst Group (Post 822159)
...pa zar nije to kuciste po defaultu totalno tiho sa defaultnim ventovima?

Kućište je dizajnirano s naglaskom na tišinu i orijetirano ka klijanteli koja pati na tišinu, ali to ne znači da je svaki kupac tog kućišta zadovoljan s ventilatorima koji dolaze u paketu. Tebi bude možda zadovoljavajuće, zato sam i napisal da, ako buš smatral (nakon kaj sve upogoniš) da su tebi preglasni, da ih moreš zamijeniti s tišim rješenjima. Primjer korisnika koji je zadovoljan kućištem, primjer onoga koji baš i nije, te na kraju primjer čovjeka koje je to kućište složil kak njemu paše, bez obzira na to kak kvalitetno i s naglaskom na tišinu ono bilo.

Citiraj:

Inace, gdje je najbolje kupiti ova corsair napajanja? I jos jednom - gdje ima anteca za kupiti, definitivno sam se odlucio za ovaj p182 model... fakat izgleda vrhunski... elegantni minimalizam

Upiši www.nabava.net u preglednik i onda tam potraži koji sve dućani drže ono kaj tebi treba. Nakon toga mailom ili telefonom provjeri dal imaju to na lageru ili treba naručiti ili nekaj deseto.

Citiraj:

...um, koja dva prije navedena??

450W i 520W modeli, prije ovog 620W u istoj rečenici.

von Schultz 24.09.2007. 04:07

Ok, tnx!

Evo, još samo jedno pitanje za kraj - kakvo je stanje sa ventilatorom za procesor, ako necu klokati, da li da stavim original vent? Nekako (opet zbog glasnoce) mi se ne stavljaju neke mrcine od petsto kila na procesor...

McG 24.09.2007. 04:11

Citiraj:

Autor Catalyst Group (Post 822164)
Evo, još samo jedno pitanje za kraj - kakvo je stanje sa ventilatorom za procesor, ako necu klokati, da li da stavim original vent? Nekako (opet zbog glasnoce) mi se ne stavljaju neke mrcine od petsto kila na procesor...

Pa moreš ostaviti BOX cooler koji dolazi s procesorom, a ako ti bu on preglasan, lako ga prek opcija u BIOSu ili prek raznog software dodatno utišaš.

Matesonik 24.09.2007. 07:36

Krivo razmisljas - mrcine od 500 kg (:D) i jesu najbolji i najtisi cooleri... Pogledaj recimo AC Freezer 64 pro ili neki Thermalright...

von Schultz 24.09.2007. 17:08

Mislim da kad sve fino kupim i slozim, onda tek vidjeti jel cu mjenjati ventiliatore... tj kad procijenim glasnocu u praksi...

btw ova corsair napajanja, jel su ona jako glasna?

Matesonik 24.09.2007. 17:14

Vrlo, vrlo tiha.

zwer54 02.10.2007. 03:42

ANTEC NINE HUNDRED-EU

ja bi ti to preporucio za kuciste!
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.613.017

a za napanjanje nekog tagana

recimo ovog http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.733.064

tagan super silent bilokoje je doslovce necujno cak kad stavis uho na 5 cm od njega...

a ovo kuciste koje sam rekao, dobis hrpu ventova 120mm i jedan 200mm, svi imaju regulaciju okretaja 3 stupnja, tako da ocito na prvom stupnju ne proizvode buku, a kuciste je dosta slicno ovom koje si odabrao...

i sam ga imam u planu kupiti pa eto dao sam ga za prijedlog...

IcyTexx 02.10.2007. 07:33

Uzmi ti samo Corsaira za napajanje...

Optik 02.10.2007. 10:37

Antec Nine Hundred-EU nije dizajnirano da bude tiho kuciste nego hladno i prozracno (zato i ima ovoliko otvora)
Tagan ? pa koliko Tagana mora eksplodirat da vam dodje iz guzice u glavu ? NIKAKO

Ili Antec p150 kao veoma tiho kuciste + napajanje ili p18x + Corsair vx/hx (450/520)

von Schultz 10.10.2007. 01:43

Pitanje koja je razlika između Antec kuchista p182 i p 182 EU ?

Navodno so oba dva crna... a postoji i neka specijalna verzija koja je kromirana... ?

electric_dreams 11.10.2007. 20:38

Citiraj:

Autor Optik (Post 829796)
Tagan ? pa koliko Tagana mora eksplodirat da vam dodje iz guzice u glavu ?

(450/520)

Mozes li malo pojasniti ovo?

Matesonik 11.10.2007. 21:52

Tagani se ne preporucaju jer ih je dosta poeksplodiralo, pogotovo 450 i 520W modeli...

von Schultz 17.12.2007. 02:18

Pozdrav!

Evo, napokon slažem novi komp, pa me zanima sljedeće - Planiram kupiti gore navedena corsair napajanja i to prvenstveno zbog tišine...

no dvoumim se između modela VX450 i VX550 ... u bugu za studeni su napisali da je taj model VX550 previše bučnan...

Zanima me vaše mišljenje...?

Napomena - ne mislim stavljati crossfire i slične stvari, no tv tuner i pokoja dodatna kartica će biti u kućištu, kao i 2-3 diska... hoće li biti dosta 450w u tom slučaju?

tech 17.12.2007. 02:27

vx450 je sasvim dovoljan...

dh41400 17.12.2007. 05:06

Slažem se sa tech-om, VX450 ti je sasvim i nadasve dosta.
Što se tiče VX550 (u kombinaciji sa P182), tiho jest (25-26dB), ali neprimjetno nije (čak niti uz zvučno dobro izolirana kućišta)
i to iz razloga što zavojnice proizvode jedan monoton zvuk nižih frekvencija, koji (što preko vibracija, što preko zvučnih valova)
dolazi do uha korisnika (Antec NIJE i NE može izolirati stražnju stranu napajanja - ispuh napajanja).
Ovo je naravno pod uvjetom da nema drugih "generatora" buke, koji bi se isticali (npr. ventovi, HDD i sl.).
Eto nadam se da sam ti malo pomogao ;)

antrax 17.12.2007. 16:17

razlika izmedu corsaira vx450 i vx550 je prvenstveno u proizvodacu, prvi je seasonic, dok je drugi CWT, pa su i razlike u pogledu buke i svega ostalog za ocekivat.

kak bilo da bilo, vx450 je sigurno tiho napajanje (ne necujno!), a usporedujem ga sa svojim s12 500 (koji je tu negdje) i 400pnf (koji mada je relativno tih je ipak bucniji od ovih)

Zyklon 20.12.2007. 16:58

Citiraj:

Msanova-maloprodaja ti je king ict

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:10.