![]() |
ja sam mislil na nesto ovako: HDD SATA300 160 GB SAMSUNG SpinPoint T166 7200rpm, 8MB, NCQ 370Kn
Procesor Intel Pentium Dual-Core E2160 , 1.8GHz, socket 775, 1Mb cache, FSB 800, box, 3 god. Jamstva 559Kn Memorija DDR2 667MHz 2GB (2x1GB) Corsair TWIN2X2048-5400C Heat Spreader 590Kn MB GIGABYTE 945GCMX-S2, s775, Intel 945GZ, Core 2 Duo ready, FSB 1066/800/533, 4xSerial ATA II, 1xUDMA100, 2PCI, 1PCI-E x 16, integrirana VGA Intel GMA 950, 2DDR II (Dual channel 667/533 MHz), Intel High Definition 8 Channels Audio, Gigabit LAN, USB 2.0, 524Kn da bude max 3000kn bez monitora. i ako moze da graficka ima 2 izlaza jer bi komp bil stalno sa projektorom spojen. i dobru zvucnu jer bi bil multimedijalni komp za projekcije filmova i pustanje muzike. procesor moze biti i sporiji., ram nek ostane 2gb. dist neka bude 160gb ili veci. btw sto se mene tice ploca moze biti bas i as(s)rock binto da bude stabilno ne jeko vruce i barem relativno tiho. i jos nesto, kupio bbi ja i rabljene komponente ali m i je glupo traziti lovu od sponzora za rabljenu konfu.. nekka vise volim nove kompoente. ak ako i smislimo nesto sa rabljenim koponentama ako moze predlozite nesto. procesor nemora biti brz.. ja i cak najrade neku laptop platformu kad bi mogel naci. da komp bude malen tih i hladan. i da ima bar 2 gb rama:) |
ma nemos pogrijesit, plocu sa intel chipsetom, nVidia grafu (ni u kojem slucaju ati). Jedino moras pripaziti kod wifi kartice, ako budes uzimao
Ne znam za ove Lenovo modele, ali moj Thinkpad R50e se savrseno slaze s linuxom (jedina prepreka je, opet, wifi kartica, ali nista nerijesivo). |
spliff nemoj da mi radish protiv ati-ja :D
sad vishe izbor graficke i nije tako jasan. ATI ima novi driver koji je po performansama usporediv s onim od nvidie, a takodjer je dao i specifikacija za grafulje da pomogne pisanje open source drivera. slijedeci driver (za neki 20-ak dana) donosi i podrsku za AIGLX. po mome misljenju sad je windows bestbuy=linux bestbuy ako ne igrash onda bi moga ici i na intel integrushu (ima puno bolje drivere za linux nego za windowse). naravno gma950+1 |
to bi bilo racunalo za udrugu, islkljucivo za multimediju. ako bi i bila igra gore to bi bil mozda sudoku:)
imam novi prijedlog: Procesor Intel Pentium Dual-Core E2140 , 1.6GHz, socket 775, 1Mb cache, FSB 800, box, 3 god. Jamstva 484Kn MB ASROCK S775 775XFire-RAID i925X, PCI-E, DDR2 436Kn Corsair 2GB,2x1GB, 667 MHz DDR2, XMS2-5400 2x64Mx64non-ECC 2x240 DIMM, unbuffered, 4-4-4-12, 32Mx8 D 573Kn HDD SATA300 160 GB SAMSUNG SpinPoint T166 7200rpm, 8MB, NCQ 370Kn VGA Gigabyte GV-NX73G128D-RH , nVidia GeForce 7300GS, 128Mb DDR2, 64bit, PCI Express 16, D-Sub, TV-out, DVI-I, HDTV, Screen-Cooling, software: PowerDVD 6.0, retail 303Kn DVD+/-RW LiteOn LH-20A1P, DVD+R9 DL 8x, DVD-R9 DL 8x, DVD+RW 20x/8x/16x, DVD-RW 20x/6x/16x, DVD-RAM 12x, CD-R/W 48x/32x/48x, ATAPI, int., software: Nero 7 Essentials; beige (black bezel), bulk 199Kn Napajanje Eurocase 450W, ATXII, PIV s775 ready, 120mm vent, Low noise, ATX-450JSP 180Kn Kuæite Eurocase Midi Tower ML-5470, ATX, USB, black/silver |
brisbane 3600 proc
gigabyte 69g-s3h mbo kingmax 667 1GB x 2 ram samsung t166 160 Gb hdd lg 62n przu fortron 350W pnf psu chieftech lcx kuciste |
amd+ati ubojita kombinacija, danijel:D linux killer:D
sherani radeon, covjece dobri to ni neprijetalju nebi preporucil:) opcije koje uzimam: intel+intel intel+nvidia |
Uzmi LG ili Pioneer pržu. Koštaju koju kunu više, ali daju kvalitetniju snimku na medij.
|
time of changes has come
sharanom radeonu nista ne fali (visestruko je bolji od intela) nije amd+ati, sad je samo amd koji je pokazao namjeru da ispravi nepravdu. |
Citiraj:
Shvacam ja tvoju ogorcenost, ali nek covjek radje uzme proizvod koji ce raditi, a ne da ne moze poslovnim suradnicima pokazati neku 3d projekciju il stajaznamsta :) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
i za kraj malo argumenata baci pogled |
Za ASROCK S775 775XFire-RAID i925X nisam siguran dal podržava uopće Core2 procesore. Za 100kn više se uzme Gigabype P31+ICH7 koji će sigurno raditi:
http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item=837&num=1 Za ATI ovisi koji se kernel vrti, i dok s zadnim Ubuntu-om vjerojatno neće biti problema, sa Debian isl. sa <= 2.6.18 kernelima bi već moglo biti kad je u pitanju ATI SB600 southbridge čip. Znači, bez da krenelu presljeđuješ "noacpi" i slična čudesa. Za grafiku kak hoćeš, ATI je ja dobrom putu ... fali im samo malo ;) |
U redu, slazem se da sam malo zardjo pa pricam sta je nekad bilo. Neka, drago mi je ako ati stane na noge sto se tice linuxa, samo kazem da bi ja na njegovom mjestu uzeo nvidiu, posto komp nije za igranje, nego za poslovnu namjenu, a onda bolje da sigurno radi. Ne vjerujem da ce moci utrositi puno vremena da upogoni to kak spada.
A sto se tice nvidia bugova, stvarno se nisam susreo s nijednim. Dobro ja sam od grafe uglavnom ocekivao da daje sliku na monitoru i TV-u i nista drugo, a to sam bez problema uvijek napravio. Ajde nemojmo zatrovat topic debatom ati-nvidia :) Nego, dok sam bio u HEP-u na praksi, vidio sam dosta modela HP compaq racunala. Da me ebes nisam zapamtio koje su grafulje imali, ali znam da su bile integrirane i imale su PCI dodatnu karticu sa DVI prikljuckom - zakon. A drito na ploci je VGA. Jel zna netko jel ovo dobavljivo ili je rezervirano samo za brand? EDIT: jesam ja to dobro skontao da ce komp sluzit u poslovne svrhe?? |
Citiraj:
|
kompu bi namjena bila iskljucivo poslovna i multimaeijalna. znaci pustanje muzike, prokjekecije filmova i poslovnih pretzentacija pa prikaz projekata i slicno. bitno je da ima 2 video izlaza(svideo stvarno nije potreban) cak i 64 bitna kartica bi i vise nego odlicno obavljala potreban posao
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:31. |