![]() |
Novi hdd ili pasiv.za stari hdd
1 privitaka
Najviše buke u računalu sada proizvodi hdd, kad je hdd isključen računalo je nečujno. Disk je Maxtor, a i podosta se grije. Pa sad je li bolje kupiti novi hdd koji se manje čuje i manje grije, ili za ovog kupiti zalman pasivca (topl.pumpa, i gumice za stišavanje)tj. koliko bi dobio na smanjenju buke i temperature. Razmišljao sam i o još jednoj stvari, a to je kupiti 3.5'' ext.kućište usb2.0 i stavit harddisk negdje da se ne čuje. Ovaj disk sada je 60gb, ponekad mi i treba više, ali nije nužno.
Evo kako sam sad riješio hlađenje: |
I to sve na jadan HDD? Ma nema potrebe, ja sam maxa hladio s ventom s chipseta, mali jedva ga vidiš...Dobro pozicioniran smrzne HDD.
Koliko bi dobio s gumicama na tišini? Nešto, ali ne puno. Kupi si novi, veči, brži, bolji i budi sretan:D |
Citiraj:
a ne ni što da uzmem kad bi uzimao, najvjerojatnije bi uzeo s-ata pa sa nekakvim adapterom na p-ata jer ne bih htio kupovat novi hdd kad uzimam novu mb. glavno da je tih, i da je 60gb+. |
isplati li se uopće uzimat sata disk, kolika je razlika u brzini? jer ako su to finese, bezveze mi je bacat 200kn više + 150kn za adapter za hdd.
|
Meni je maxtor s jednim Zalmanom koji jedva da pokreće lopate na 23C.
|
Razlika SATA/PATA je jedino u RAID polju. Ovako jedan HDD ne može popuniti niti 133 Mb/s bandwitha, a kamoli tek 150 :rolleyes:
Jedino kaj su kablovi tanji - i to je to :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:17. |