![]() |
"Zujanje" monitora ?
Više neko pedantno pitanje s obzirom da je to stvar navike.
Dali je normalno da 22'' LCD-i "zuje"(čuje se u trenutcima mirnog okruženja i naslanja uha na ekran) sa prednje strane ekrana? (imao sam priliku isprobati Benq FP222H , Samsung 226BW i Samsung 223BW te svi imaju sličnu stvar) Znam da je to možda normalno s obzirom na potrošnju i sve,ali rađe da pitam i mirne duše počnem ga koristiti. :D |
moj 205BW zuji kad je brighness izmedju 50 i 90, i to u razlicitim tonovima ovisno o jakosti.
rijec je o losem napajanju. problem bi se valjda rijesio kad bi zalili zavojnicu onom plastikom ili cime vec, ali se nebi u to upustao. i ima jako puno ljudi sa slicnim problemima (izmedju ostalih, pogotovo za 205bw). za monitor od 3k kuna definitivno neugodno. |
pa ak imas 22" LCD onda mi je od zujanja cudnije da ti je uho blizu ekrana :D
|
A jel ima kakvo rješenje da se to riješi na Samsungu 223BW?
Čudi me što je taj problem bio od serije 205bw,a nisu ga riješili ni u novijim serijama. Ma nije meni uho blizu ekrana već i kada sam u sobi solo bez uključenog TV-a onda se čuje nekakv zvuk. Čini se da je to slučaj sa svim 22'' monitorima.(a možda sam i u krivu) EDIT : Riješio problem.Nakon pola sata kemijanja i slaganja shvatio sam da je problem u Brightness-u.Naime,ako je Brightness namiješten ispod 80 onda će se "zujanje" čuti a što ga više spuštamo ono će biti izraženije. Ja sam si ostavio Brightness 80,a Contrast 75 i sada je sve u redu. Iako je Brightness od 85 čak i malo prejak za ljudsko oko budem se uspio naviknuti. :D @Kako to da Auto adjustment ne radi? (kada ga stisnem piše : Not available) |
Citiraj:
|
Citiraj:
O kvaru se ne može raditi jer bi stvarno trebala biti velika slučajnost da 4 različita modela koja sam isprobao imaju isti problem. |
cek i ovaj zamzung ti zuji?
p.s- promjeni si monitor u moj komp :D |
Ja imam Philips 190P 19" i zuji mi samo kada duže vrijeme ostane ugasen tj. kad komp ugasim, dok radi-ništa ....:/
|
Citiraj:
Poštelao sam si Brightness i sada radi ko vurica. Kak je tebi Brightness i Contrast namješten? |
brightness 70
contrast 50 |
Meni je na 205 dosta zujalo (ma da meni sve zuji :D ) na 226 je bolje.
Što se tiče Auto adj, ako je monitor spojen preko DVI kabla niš od ovog, ako je preko VGA onda radi Auto adj. :) |
isto kao i Senseye od benqua...mislim da i on samo radi kada imaš vga kabel...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:49. |