![]() |
GF3 vs. GF4 Ti4200 vs. GF-FX 5600
imao sam GF3 iz siga. nikakav titanium, čista GF3 kartica radila na 250MHz iz kutije. sve igre mi još dan danas fino rade na njoj.
igram NFS Underground i ne mogu igrati na high detail a da bude tečno. i tako se ja usrećim sa GF4 Ti4200 8x (650kn) sa 64MB RAMa i gotovo identično. gotovo jednako trza na high detail, a kada igram na medium igram kao prije, samo kaj sada imam uključen Quincux i sada je malo mutnije i ne vidim nazubljene rubove. brijem da sam dobio na brzini upravo toliko da uključim taj antialiasing, a da zadržim frame rate od prije sa stare kartice. no, mislim da mi high-detail trza zbog malo RAMa...?? koliko se isplati upgrade na GF-FX 5600? čitao sam na netu da osim podrške za DX9 FXica nema ništa i da je ova moja čak i brža u gotovo svim igrama. imam neki feeling da se upgrade sa GF3/GF4 na FX ne isplati..... |
imas dobar feeling
|
Ti 4200 je jebena kartica, j... FX pogotovo 5600. Samo šminak bez stvarnih skokova. Isti kurac kod ATI-a. 8500 (čista, ne LE, kukulele) i 9500. Skoka pa jedva da se osjeti (obična ne pro) itd...
|
ma drž se ti 4 TI...to je po meni zadnja i jedina najbolja grafulja od nVidije...ova FX serija totalno je sjebana ,previše para premalo muzike...ja NFSU vrtim na detaljima do jaja bez trzanja...
Gainward GF4 TI4200 "GS" 128 mb....leeeeti... |
Citiraj:
|
Dobro necemo sad cijelu vjecnost biti zadrti i govoriti kako FX-ice nista nevaljaju... U pocetku je bilo tako ali sada se stvar puno popravila.Pogledajte samo performanse fx 5900 XT-a ili 5950 ultre. To su hebene kartice koje imaju svoje prednosti i svoje mane spram svog glavnog konkurenta Ati-a.
edit a evo i linka |
ma naravno da su FX 5900 i 5950 hebene kartice.... za 2000-3000 kn!!!ja sam za svoju dal 1300....:D
samo što če si 90 % nas takvu karticu moč priuštit za jedno 1-2 kad budu ono što je MX 440 danas.... ja samo govorim da je danas za prosječnog ,čak i više ,korisnika predobra i najisplativija trenutno GF 4 TI 4xxx,barem što se tiče nVidie....pa kaj nije titanijumka jača i od 5600?? |
Citiraj:
:beer: |
Citiraj:
|
ma sve to stoji dečki, ali...
Dakle, stare Titaniumke rade na mnogo nižim frekvencijama i rade brže od (mnogo) skupljih FX-ica. Brijem da bi Titaniumke na 475MHz (kad bi se dalo) radile brže od ove Ultre.... :smoke: |
Citiraj:
il ti to prek oglasnika gledaš? moja trenutno kuca na 315/650 al ide do 320/666 <-ozbiljno,bez pucanja tekstura i pojavljivanja točkica i kockica...još nisam naišo na igru u kojoj šteka na full detaljima (aa x2/af x2) ja zadovoljan i nebum ju mjenjal još pa otprilike par godina na konfi br 1. s njom imam oko 12000 3d marka 01 ,iako ne vjerujem u te gluposti al uspoređujuči sa sličnim i jačim grafičkim karticama i kompovima da je i ovih 12 hiljada:D dosta (stavil sam grafu u enhanced mod da bi bilo barem donekle pošteno) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Kuda ide ovaj svijet.
Sve novije komponente su sporije od starijih ili su tek malo brže. Novi P4 sporiji od starog, nove FX-ice sporije od GF4Ti, 9600pro/XT tek malo brže od 9500pro.....:rolleyes: |
Na mojoj konfi Underground leti,sve je na ful,reza,detalji,sjene,samo što nemogu upalit motion blur,inače sve rula.Najviše mi štokavaju sportske igre, ISS3 i NBA 03
|
Kad bi mijenjao komp zadnje bi promjenio grafulju.
Ti4600 rastura Fx5600 pošteno osim možda u DX9 igama. Sve leti na max rezi. |
Citiraj:
|
Ovisi jel je Ultra il nije, al u ostalim stvarima Ti4600 gazi 5600.
Stvari su se malo promjenile sad kad je došla 5700. Kad bi Titanijumke mogle radit na 475 Mhz bile bi ubojice novih grafulja, al nemreju :smoke: :smoke: :smoke: |
Citiraj:
glavno da imam za pivu...;) :beer: |
Citiraj:
Upravo tako. :beer: :beer: :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33. |