![]() |
sta mislite o ovome - hp 6715b?
Nadam se da je netko dosad kupio ovaj model laptopa, pa me zanimaju misljenja...
Notebook HP NX6715b (GB836EA) - Zaslon: 15,4“ WXGA (1280 x 800) AntiGlare - Procesor: AMD Turion 64 X2 TL58 (1,90GHz, L2 Cache 2x 512 KB) - Chipset: AMD M690T - Memorija: 1024 MB (DDR2 667 MHz, 1 DIMM), proširivo do 4 GB - Tvrdi disk: 120 GB SATA (5400 rpm) - Optički uređaj: DVD+/-RW DL SuperMulti - Fixed - Grafika: ATI Radeon X1250 Up to 512-MB shared system memory - Zvuk: High Definition Audio support w/24-bit DAC - OS: Windows XP Professional - Povezivanje: 10/100/1000 Ethernet, 56k modem, 802.11a/b/g, Bluetooth - Portovi: VGA, RJ45, RJ11, 4 x USB 2.0, 1 x Type I/II PC Card slot, FireWire, S-Video TV out, stereo microphone in, stereo headphone/line out, Secondary battery connector, Docking connector - Ostalo: Media Card Reader (SD, MMC, Memory Stick, Memory Stick Duo, Memory Stick Pro, xD picture card), Office 2007 ready, Fingerprint reader, TPM 1.2, Disk sanitizer, 3D DriveGuard, Baterija 6 ćelija, Jamstvo 12 mjeseci - Dimenzije: 34.9 mm (at front) x 357.0 mm x 265.0 mm - Težina: 2,59 kg u Hgspotu je 6,109.00 kn, s tim da planiram ugraditi jos gigu rama, pa bi to bilo jos +400kn za RAM planiram ga koristiti za faks, znaci jako malo, skoro nimalo igranja. bitna mi je prenosivost, rad sa VirtualPC-em ponekad, mislim da je ovo sasvim dovoljno i jako dobro za tu lovu... ima li ista bolje na trzistu od ovoga ali da je u tom cjenovnom rangu? pozz svima |
imam ja isti.... umjesto 6100 svoj sam platio 5400 u ve-milu bez Os-a tj free os i 1024 rama je u dvije pločice (za XP dosta)
Šta se tiće laptopa meni služi kao zamjena za desktop računalo i kao takvo je ok..... ako si se svjesno odrekao nekog ozbiljnijeg igranja novijih igara. Meni lap služi za surf,torrent i obradu materijala koji si skinem sa kamere u pinnacle studiju 10 (dosta zahtjevan šta se tiće memorije) i to sve odrađuje bez problema. Neke usporedbe za dobivanje dojma o igračkim sposobnostima lapa: Undying igricu iz 2001 pojedem sa maximalnim detaljima, ali Overlord se več mora dosta spuštati u zahtjevnosti. U svakodnevnom radu se ne grije jako kod normalnog korištenja (surf,torrent & stuff), ali kod igranja se naravno malo jače zagrije... taman da zagrije koljena po zimi;) Šta se tiće buke stvarno nemam nikakvu primjedbu na izvedbu i razinu buke ventilatora proca (karikiram : ventilator se zavrti brže jednom-dvaput dnevno na 10 sec. i to je to), jedino se malo jače čuje dvd rom na samom početku nakon ubacivanja diska.... Skoro zaboravih' ...ekran je za svakodnevni rad ok, ali nije nešto za gledanje filmova (meni svejedno, spojen na TV) i zvuk kod ovog mojeg je katastrofa ( piše samo stereo zvučnici IMHO dosta samo za dizanje i gašenje windowsa), ali to kupnja zvučnika riješava, zar ne? IMHO, sve u svemu, trenutno za tu lovu (5400 kuna) nekakva best buy kupnja EDIT: + moj ima 160 giga harda |
edit-double post...
|
Ja imam isto ovakvog ko i daddy1976, iz vemila za 5400kn. Po meni, taj model je definitivno best buy u tom rangu. Nemam nikakvih zamjerki za njega, osim lošijeg ekrana, ali to je razumljivo, ne može se za te novce dobiti bolji ekran. Točno ono što mi treba za faks, jer ne igram igre, a za sve ostalo je super.
|
thx obojici na postovima, znaci ostajem pri ovom izboru jer sumnjam da bi mogao naci nesto bolje za tu lovu
|
trenutno vjerovatno i ne
|
e pitanje u vezi grafičke...
čitao sam da može vrtjeti aoe3 na nekim srednjim postavkama, jel to istina? |
Ta integrirka ti je u rangu desktop Radeon X300 grafe pa ti vidi.
|
ma bitno da vrti minesweeper i fm2007, meni i previse!
|
x300 kažeš, hm..frend igra fear na x300 :D
aoe3 je nvidia igra...znači, bude išlo x1250, bazirana je na x700 samo ima manje shader jedinica i pajpova |
Moze samo mala usporedba one konfe sa pocetka sa ovom, vidim da vise nemaju onaj gore stroj pa molim mali review ako netko ima ovaj stroj...
ACER Aspire 5520G, AMD Athlon64 X2 TK-53 (1.7GHz), 15.4" WXGA CrystalBrite, RAM 2GB DDR2, HDD 160GB SATA, nVidia GeForce 8400M (128MB), modem, LAN, WLAN, bluetooth, Linux (eLX.AK30C.004) Cijena 5.999,00 kn (sa PDV-om) sta je bolje, ova grafa ili radeonka x1250? |
Naravno da je ova GF bolja jer ima vlastitu memoriju, a X1250 koristi DDR2 ram za svoj rad koji je sporiji od bilo kojeg GDDR-a. Uostalom
http://www.notebookcheck.net/Mobile-...ist.844.0.html http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html |
Citiraj:
Edit: evo vidim u hg spotu 2 gb memorije i dobra graficka, ali sam malo sumnjicav prema procesoru.....ima netko iskustva? |
Pozdrav dragi ljudi!
Ima li itko pojma kako dodjeliti više memorije za VGA karticu. Piše da može do 512MB se dodijelit. E kod mene je na 48 MB postavljeno i ne znam kako postaviti na više. Ima li tko kakav upotrebljivi savjet? U BIOSu te funkcije nema. Pozdrav!!! |
Pozdrav!
I ja ima hp6715b (KD998ES)! Jako sam zadovolan sa njim,samo imam jedan problem.Kako podesiti monitor (svjetlinu,kontrast,boje,itd.) I kako dati malo vise memorije na grafulju? HVALA! |
Isto pitanje, kako dodijeliti vise memorije 6715b sa x1250? Trenutno je na 128 MB, lap je dosao sa predinstaliranim xp-om i driverima za radeon, (dvije gige radne memorije), u control centru ne nalazim opciju za zabavu s memorijom, takodjer ni u BIOS-u, u helpu postoji opcija za buffering ali ja je nalazim u aplikacijama za graficku..Mozda sam preoptimistican ali npr. call of duty 4 ne radi (ni priblizno)dobro ni na 640 x 480 sa svim detaljima dolje, a i neki stariji fps-ovi stekaju...procesor je Turion TL-58...hvala
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:13. |