PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   OS na lapu... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80008)

Brown Acid 12.09.2007. 15:25

OS na lapu...

Interesira me jedna sitnica, uzeo sam hp-ov lap, dobio vistu na njemu, no nisam dobio dvd..nego je na disku. Mogu li kako doci do vistinog cd-a for free ili trebam prziti kakve imiđe i sl. Volio bi uštediti na prostoru..jer ipak..sama vista je velika, onda ti imiđi i ostale điđe miđe..a ne bi htio ostati bez ove viste..a volio bi se rjesiti ostalih hp-ovih gluposti i one dodate particije

coconut 13.09.2007. 11:57

Ima HP neki backup program (znam da ima nekih 230Mb) s kojim bi možda mogao spržiti OS. Nisam siguran jer je u pitanju skrivena particija.

Brown Acid 13.09.2007. 12:16

Zna li tko išta više?

kova88 14.09.2007. 13:30

Ja znam ovo: da imam Vistu sa certifikatom na dvd-u, dao bih ti je gratis!! Ne, Ne, još bi ti platio, samo neka je vrag nosi!

flOorKilla 15.09.2007. 15:49

Meni nesto nije jasno, ako si kupio novi laptop, u trgovini dakle, i ako si dobio vistu na njemu onda si je vjerojatno i platio (cjena uracunata u laptop valjda) onda kako to da nisi dobio originalni dvd od viste?
Oprosti ali ako ti platis nesto onda to moras i dobiti zato vrati se u trgovinu i trazi da ti daju sto si platio.

Ivann 16.09.2007. 17:52

Citiraj:

Autor flOorKilla (Post 814277)
Meni nesto nije jasno, ako si kupio novi laptop, u trgovini dakle, i ako si dobio vistu na njemu onda si je vjerojatno i platio (cjena uracunata u laptop valjda) onda kako to da nisi dobio originalni dvd od viste?
Oprosti ali ako ti platis nesto onda to moras i dobiti zato vrati se u trgovinu i trazi da ti daju sto si platio.

Najvjerojatnije se os nalazi na skrivenoj particiji. Tak ja imam na svom ibmu. A neznam jel mozes dobit besplatno, ibm/lenovo za to naplacuje 50ak dolara :stoopid:

Brown Acid 17.09.2007. 22:12

Da os je na toj skrivenoj particiji..s lapom je dosla Vista, dakle nisam ju kupio posebno..

horza 17.09.2007. 22:19

na restore dvd-u je vjerojatno image predinstaliranog sustava. i to je sasvim okej način isporuke OS-a IMHO... već su ti instalirani svi driveri i sve to... bolje nego da samo daju medij od OS-a.

Brown Acid 20.09.2007. 14:35

Nemam dobio restore DVD..nego mi je hp software ponudio da napravim backup na 2 DVD-a...sto sam i napravio..

klint.istvud 25.09.2007. 21:32

Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 818970)
Nemam dobio restore DVD..nego mi je hp software ponudio da napravim backup na 2 DVD-a...sto sam i napravio..

Upravo to, izgleda da je to praksa sa novim laptopima koji dolaze sa instaliranom vistom. Ja sam isto kupio hp i isto to sam morao napravit.

Nije mi jasno kako si samo fulao ogroman natpis u papirologiji da trebas napraviti backup dvd :D

Valjda je to nova metoda za reduciranje piratstva :zdero2:

Old Iggy 26.09.2007. 15:53

Citiraj:

Autor klint.istvud (Post 824074)
Valjda je to nova metoda za reduciranje piratstva :zdero2:

Je, ali i nije bas nova, vec ima nekoliko godina da su neki potpisali s MS-om takav ugovor, IBM je poceo kao prvi (ako se ne varam).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35.