![]() |
Baterija in ili out??
Dakle pitanje je dali kad lap koristim kao desktop replacement (znaci par dana konstantno spojen) ili na lanovima izvadim bateriju iz lapa ili ne?¨!?
|
Baterija se vadi samo ako je pokvarena!
|
Čitao sam nešto davno kao da može štetiti lapu ako se koristi bez baterije..bi li itko mogao nešto više reći o tome?
|
Citiraj:
|
Koliko ja znam, nebi smjela van nikako...
|
Baterija je na neki način UPS tako da bolje neka bude unutra...
|
Citiraj:
Baterija NE van. Korištenje lapa na struju će vremenom oslabljivati bateriju, ali je i to bolje od spaljenog lapa. Puno pomaže povremeno isprazniti bateriju do kraja, ponovno je napuniti i onda opet isto. Moja baterija ipak drži prilično dobro (u odnosu na prvobitno stanje) iako je stara 4 godine. |
ovo sa UPS-om je djelomično točno...ovisi kak gledaš na laptop...kao stroj sa baterijom? onda je to ups :goood:
ćemu služe baterije? pohrana energije naravno... svaki baterijski paket koji imamo u laptopu spojen je od manjih baeteija i zakalemljen na tiskanu pločinu na kojoj se nalazi sklop za pravilno snabdjevanje laptopa strujicom...praktički... taj sklop je advanced punjač unutar baterijskog paketa...također, mjeri kapacitet baterije, temperaturu i još kojekave điđe li-ion baterije se smiju vaditi van iz laptopa ali samo kada su na 40-50% kapaciteta...zašto? google je vaš pajdaš... ekipa iz hp-a daju preporuku da se njihove baterije slobodno izvade van, ali na 40% kapaciteta... na istom mjestu ta izjava je bila: ni za živu glavu... valjda znaju kaj u hpu rade...:chears: od 5 ljudi dobit ćeš 5 različitih odgovora... ja bih svoju vadio van.... |
interesantna tema za raspravu...
Battery University kaže: Simple Guidelines Consider removing the battery from a laptop when running on fixed power. (Some laptop manufacturers are concerned about dust and moisture accumulating inside the battery casing.) ...još se dvoumim |
Dodatak :
When laptop users leave their laptop battery inside the machine but leave the computer plugged into the wall, the laptop battery is going through a constant charge-discharge cycle. The notebook battery is sitting unused inside the notebook, discharging a little faster than normal because of the notebook's heat. Once its charge level drops to a predetermined level (which is different for each manufacturer), the AC adapter provides extra juice to "top off" the notebook battery. As the laptop battery gets older, it tends to self-discharge a little faster, which accelerates the process even further. ma ide van iz lapa:amen:, možda i u fridž. Edit : taman je na 43%:fiju: |
upravo to, taj tickle charge i konstantno nadopunjavanje ubiju bateriju...
frendu na hpu pao kapacitet za cca 20% u par dana |
isprazni na cca 40% izvadi van, spremi na hladno i mracno mjesto
|
fala na odgovorima :)
kupujem onaj mini fridge :) |
Citiraj:
|
Na kojem je to modelu moguce tako stimati punjenje baterije?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:33. |