![]() |
Antec Solo fan zujanje
Nedavno sam kupio Antec Solo kuciste uz novu konfiguraciju, sve sljaka savrseno i nemam nekih vecih problema sa kompom, ali 12cm ventilator na straznjoj strani kucista mi svako malo pocinje zujati...bojao sam se da nije dobro ucvrscen ali svi sarafi su mu stisnuti do kraja, sto je najgore zna radit skroz normalno cak i tjedan dana i onda krene zujanje, zaustavim ga i ponovo pokrenem i onda opet radi ok neko vrijeme...i tako u nedogled...
da li netko drugi ima slican problem i sta mislite da bi bilo najbolje napraviti...da probam reklamirat kuciste? fakat mi se neda rastavljat cjeli komp samo da bi vent vratio...a i neznam jel to uopce pokriva garancija...u adm-u sam uzeo sve... hvala |
Mislim da to ipak garancija ne pokriva.
Ta pojava nije cudna pogotovo u racunalima koji se ne ciste redovito ,cijela filozofija ti je skinut ventilator sa kucista ,skinut naljepnicu sa straznje strane ,mali gumeni cepic dignut i onda bijeli "osigurac" te izvuc lopatice od postave i na osovinu namazat finog masinskog ulja. Nakon toga vrati i eto ga kao novi ;) (osim ako lezajevi nisu puno nastradali) |
Pa zamjeni taj vent s nekim drugim i gotovo...
|
pa ok nije mi problem uzet novi vent ali mi je cudno sobzirom da je ovo novo kuciste i vent je namazan sa uljem dosta dobro niti sam ga nesto previse dirao...
|
Pa ako je case pod garancijom,reklamiraj ga....
|
@Hrvoje_24
Bogte... Gle - ja neznam za tebe ali osobno nikad nebi teglio 20kg kante okolo i čupao sve komponente radi jednog zujavog venta makar se taj nalazio zakucan titan-karbidskim nitnama na case... @Dovla Hmm IIRC nije da su baš FKTovci te defaultne ventove ocjenjivali kao uber dobre i kad nisu defektni, što ovaj tvoj očito je, kupi onog Yate Loon cfifa iz Ve-Mulja i uživaj... |
Citiraj:
|
Kako ne vidiš? Tebi treba 120mm jel tako?
Tražiš ovo -> Chieftec AF-1225S, 120mm hladnjak za kućište, crni Na 5V to ti je oko 700RPM na tom ventilatoru što je dovoljno tiho i za jako osjetljiva uheka... :) |
Citiraj:
|
Gleda san malo po forumu i uglavnom svi gade te chiefove ventove. Po cemu je ovaj dobar ? Neka nova serija ili sta ? E, i ako neko moze rec nesto o tom Yate Loonu - vidia san ime firme na nekoliko mista, ali neznan tocno cime se bave ...
|
Taj je Chieftec jako dobar jer ta ventove zapravo porizvodi Yate Loon. A Yate Loon je porizvodjac ventova, ti ventovi slove za jedne od najboljih i najtisih...
|
Citiraj:
http://www.yateloon.com/ :kafa: |
Heeeh, tx. Dikad mi je stvarno lino okrenit google ...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:58. |