![]() |
nemam dvb-t signala
u pitanju je toshiba lcd tv i kad prebacim na dv mod nemam ni slike ni tona, a imam one informacije na ekranu (što je trenutno na tom programu i koliko još to nešto vremenski traje). znači, tv kaže da je signal dobar, prepoznaje sve programe ali nemam slike ni tona. živim na vrbiku u zg pa ako netko može pomoći jer nemam baš iskustva sa dig. tv. Jel to znači da ne primam dig. signal ili sam nešto predvidio?
|
:(.
|
"jer nemam baš iskustva sa dig. tv"
A zašto ne zoveš njih jednostavno? |
koga issati?
|
Ajde fino napiši što imaš točno. Model telke, tunera, koji kanal tražiš/želiš. Jako si malo informacija dao.
Ako hvataš Croatel ne čudim se što nemaš slike i zvuk. Probaj uhvatiti Sljeme (OiV) sa 522000Mhz. |
eee ovo su već konkretnije informacije
ovak: LCD Toshiba CX3030D od 42" sa ugrađenim dvb-t tunerom imaš pravo, pokazuje mi da je croatel, a slike nemam ni na jednom programu (znači HRT1, 2, RTL, Nova, hdtv promo, hd test - NE Radi nijedan). upravo gledam manulano podešavanje u DV modu i nemam opcije da frekfenciju sam odabirem, samo kanale. Znači: pod manual samo mogu upisati broj kanala i to je to. ***iga |
Ovako, po čitanju sa foruma:
rijetko koji ugrađeni tuner ima mogućnost gledanja HD programa. I još uz to, Croatel ima drugačiji codec, niti sam točno ne znam koji. Zato se i tu na forumu ekipa muči dobiti Croatel, a preko odašiljača na Sljemenu gledaju bez problema. Odašiljač sa Sljemena ti je na kanalu 27 (frekvencija 522Mhz), pa probaj barem njega naći. |
croatel je nula bodova sa 90% lcda/plazmi... ovo znam iz iskustva...
|
ništa od sljemena, hvala vuco na pokušaju. :)
|
ot: šta ne ide hd samo sa prisavlja?
|
HD ide sa Croatela (10Mbit/s) i odneznam točno kuda :D, ali je frekva 514Mhz (a kvaliteta ide i do 19Mbit/s).
|
hm... zadnje kaj ja znam da to ide isključivo sa prisavlja.
|
Trebas receiver s MPEG4 podrskom za Croatel.
|
Citiraj:
HD ne ide više uopće s prisavlja, a za croatel koristi h264 za emitiranje. |
h264?
šta je to, neka formula za alkohol? :) fakat ne kužim h264 |
|
taman ću to za vikenda malo proučiti :lol2:
:respekt: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:48. |