![]() |
Philips 220WS8FS, Samsung 223bw, Samsung 2232bw(austrija)
Razmisljam o kupnji novog monitora i zanima me koji je od ova 3 najisplativiji.
Odlucio sam se u potpunosti za 22'' lcd monitore zbog vida, pa su sljedeca 3u igri: Phillips 220WS8FS Samsung 223BW Samsung 2232BW Imam Epox 8rda3i, 1.5 gb ddr 400, barton2500+ @3200+ (2.3ghz) i gainward 6600gt 256 gddr3. Imam i malih problema sa vidom pa i to uzmite u obzir :) Nisam neki fanatik igara sa zestokom grafikom i slatkisem za oci nego vise za filmove i uporabu u windowsima |
Philips 22"....kut je odličan, boje dobre (ne kao na 190C modelu, ali opet prema Samcungu nebo-zemlja) odziv pristojan...
upravo gledam u njega i za te novce odličan je... |
Moze i neki drugi 20'' ili 22'' monitor do 2300kn, ako je dobar i odgovara ovom sto sam gore naveo.
|
uzmi onda ovog Philipsa...
ima odličan kut gledanja...nemam pojma koliko po specifikaciji, ali vjeruj da do sada u toj cjeni nisam vidio ništa slično, pogotovo što bi po svim prilikama ovo trebala da bude TN matrica...ali ne mogu baš biti siguran u to... boje su OK, ima dobro osvjetljenje, a kut odličan... dal je možda VA matrica nemam pojma, ali za tu lovu (Vemijl) grabi dok ima..., uz njega Samcung 226BW izgleda poprilično jadno sa kutem koji ima..., i bojama... ako netko ima ideju za u tom rangu nešto bolje, kakav S-IPS , no čisto sumnjam da ima za tu lovu... |
Philips 220WS8FB ima isti panel kao i Samsung 226bw sa A panelom (AU Optronics (AUO) M220EW01)....tak da mi nije jasno kak moze imat bolju sliku od tog samsunga....jedino sto je puno povoljniji od samsunga....
|
jel to najbolji panel koji se moze dobit
|
Citiraj:
|
Ma mislio sam dali Phillips modeli imaju kakvu razliku u panelima ili su svi isti...Sad sam jos vidi o ovaj monitor...SAMSUNG SM 223BW. Sad ce oni koji imaju Phillips rec Phillips, a oni koji imaju Samsung, rec Samsung, no ipak, dali je bolje uzet Samsung sa tim S panelom ili Phillips? Trenutno imam ovaj monitor: http://www.comparestoreprices.co.uk/...aoc-lm520a.asp (kupljen 2003, tada kostao 2600kn) Zanima me dali cu vidit osjetnu razliku u pogledu slike i vida :)
|
Citiraj:
Ako već ideš na 22'' LCD monitor onda si pogledaj uživo Benq FP222W, Samsung 226BW i taj famozni Philips. Tako sam i ja napravio i na kraju otišao na Benq verziju. :chears: |
2232bw, a pretpostavljam i mladji brat 2032bw, imaju glossy panel, tj. sjajni reflektivni sloj preko panela, kako bi imali bolji kontrast i tamniju nijansu crne. Nekome to odgovara, nekome ne, jer se vidi odsjaj svakog je*enog svijetla u sobi, a to onda ubija taj isti kontrast i nijansu crne, koje taj refl. sloj poboljsava.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
2232bw na stolu jos danas ili najkasnije sutra, pa mogu javiti cemu je to...
|
Citiraj:
|
Uzmi si Philips pošto si ga tolko nahvalio. :D
A ono da nisam mogao pogledati 2232BW baš i ne drži vodu pošto je došao u Links pa sam ga išao osobno pogledati. |
Citiraj:
usporedni test 226bw i 223bw....lijevo je 226 a desno 223 http://product.pcpop.com/000047752/Picture.html |
Citiraj:
Pošto je čovjek u temi naveo 3 određena monitora onda mu preporučam Samsung 2032BW. Nipošto Philips jer ima kvalitetnijih za te novce. Ali još jednom napominjem - najbolji način odabira jest da sam ode vidjeti monitore i uvjeri se vlastitim očima. :D |
Promjena plana. U petak idem na put i u Grazu sam nasao ducan..Neki Peluga.Uzet cu SM2232BW...http://81.223.93.179/main.php?action=78&ARANUMMER=15912 . 315€, -20% za merver, sto bi u konacnici ispalo 1932kn... Da li je ipak onda 2232 bw najbolja kupnja u ovom rangu monitora?
|
Citiraj:
|
ok,hvala
|
Kao da me gnomisa urekao i Benq je morao ići natrag. (nekakav problem oko zujanja ekrana)
Iako je došlo do takvog problema i dalje stojim iza svoje riječi da je Benq za te pare odličan. Pošto mi monitor treba za posao onda sam ga morao zamijeniti sa Samsungom 223BW koji je jedini bio u tom cjenovnom rangu. Mogu reći da sam i njime zadovoljan iako drži vodu ona priča da 22'' monitori do 2500kn su svi tu negdje. :D Uskoro ću obaviti neke testove i poslikati ga pa nabaciti neki review pošto ga na Internetu baš i nema. :beer: |
Citiraj:
|
BTW. 2232bw UVIJEK dolazi sa S panelom?
|
Citiraj:
|
Evo ja uzeo 20" Philips 200ws8fs, i jako sam zadovoljan nakon što sam ga spojio preko DVI kabla.
preko VGA kabla je slika bez kontrasta. |
Jucer sam se vratio s puta i usput sam uzeo 2232bw u grazu. 315€ - 20% Mw.St-a dolje, mogu reci da sam jako zadovoljan, jos moram podesit malo boje samo i to je to.
|
Citiraj:
|
Kolika je razlika u kvaliteti slike na 2232bi i 223bw. Ovaj drugi je 500kuna jeftiniji. U 2232 me odbija to sta nema mogucnost montiranja nekog bljeg stalka.
|
..a evo ja uzeo u hg-a emprex 22 za 1900kn..slika odlicna ja zadovoljan :D...nedostatak dvi ali ja i tako nespajam preko njega jer su mi slova "ostra" a gubi se mogucnost namjestanja "phase" preko izbornika kad se spaja digitalno tako da meni to nije nedostatak...ma i tako su to sve iste matrice samo druga plastika u ovom cjenovnom rangu naravno ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45. |