PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Programi za capturing i mastering na DVD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=7939)

Rivi 29.01.2004. 11:53

Programi za capturing i mastering na DVD

Dakle, zanima me šta koristite za prebacivanje VHS materijala na DVD. Capturing mogu raditi s više programa, od kojih mi je nekako najdraži VirtualDub, ali bi htio poslije to složiti na DVD tako da mogu birati i sekvence i imati menu.
Materijal su isključivo obiteljske snimke, pa bi ih htio urediti.
Koji codec je DVD format? Audio je AC3, jel', a video? MPEG2?
Možda je bila koja tema ovdje već, što vjerujem da je, ali kad ne znam šta tražim, kako ću to naći?

Costa 29.01.2004. 13:15

DVD ti je mpeg2.

VirtualDUB > ukljucim filtere kak mi pase > Frameservam u CCE i encode.

Kad zavrsim onda DVDMaestro.

:beer:

Rivi 29.01.2004. 13:26

Brz si i kratak. Hvala. Znači ništa od programa tipa Adobe premiere ili...

Costa 29.01.2004. 13:28

Brz sam i ucinkovit :D

Kakav Premiere, pa kaj si mislis raditi od obitelji :D

Rivi 29.01.2004. 14:51

Mogu se slikat s DVD maestrom. Spruce je prekinuo razvoj tog programa jer mu je firmu kupila Jabuka (Apple).
Nema nigdje linka za download nekakvog demoa ili trial verzije, a ne vidim da se igdje dotični može kupit.

medo 29.01.2004. 16:17

capture: VirtualDub
Codec: PicVideo Motion JPEG
Encoder: Canopus Procoder

Costa 29.01.2004. 16:45

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Mogu se slikat s DVD maestrom. Spruce je prekinuo razvoj tog programa jer mu je firmu kupila Jabuka (Apple).
Nema nigdje linka za download nekakvog demoa ili trial verzije, a ne vidim da se igdje dotični može kupit.

Kupio sam ga prije nesretnog dogadjaja :D
Postoje razni drugi programi za tu namjenu: Ulead DVD Workshop, ScenaristNT, DVDWise...

:beer:

gpremec 29.01.2004. 22:23

Re: Programi za capturing i mastering na DVD

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Dakle, zanima me šta koristite za prebacivanje VHS materijala na DVD. Capturing mogu raditi s više programa, od kojih mi je nekako najdraži VirtualDub, ali bi htio poslije to složiti na DVD tako da mogu birati i sekvence i imati menu.
Materijal su isključivo obiteljske snimke, pa bi ih htio urediti.
Koji codec je DVD format? Audio je AC3, jel', a video? MPEG2?
Možda je bila koja tema ovdje već, što vjerujem da je, ali kad ne znam šta tražim, kako ću to naći?

Osobno za taj posao koristim Pinnacle DV500 PLUS koja je dosla sa svim potrebnim (Adobe Premiere 6.0 i Pinnacle Impression DVD 2.2 SE).

Imao sam prilike probati Adobe Encore DVD i mogu reci da mi se jako svidja. Preskup mi je, pa se i dalje drzim Pinnacleovog authoring alata.

Problem s Adobeovim alatima (Premiere i kompanija) je sto su poprilicno mocni, ali i komplicirani za koristenje. U pravilu vecina ne koristi vise od 20% mogucnosti Premiera.

Osobno bih ti preporucio neki od takvih paketa (bilo Pinnacle, bilo Canopus, bilo Matrox), jer sve dobijes u kompletu. Mana je sto je to poprilicno kosta, ali toliko i vrijedi.

Os kupit moju Pinnacle DV500+? Prebacio sam si vecinu stvari koja me zanimala, pa mi pomalo pocinje bili nepotrebna.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:46.