PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Neće zaživjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79379)

Trillian 06.09.2007. 21:14

(riješeno) Neće zaživjeti

Dakle slazem i u kuciste DFI infinity ultraII m2 i amd 3500+ am2, 2x1gb transcend rama i graficku Asus EAX1050

Pospajam to unutr,a spojim i svoj seagate 200gb ide disk i pokrenem i nemogu dobiti sliku na ekranu. Kad spojim vga kabel makne mi se ono da monitor nema signala. I svejedno sve se unutra upali, ali nema nikako slike na ekranu.

Ja sumnjam da je matična riknula...a pretpostavljam ili grafička ili pci-e slot ili mozda procesor? ali onda bi se bar upalio bio screen zar ne?

nino 06.09.2007. 21:23

1. Provjeri da nemas negdje kontakt izmedju kucista i ploce ili probaj sve to van kucista.
2. Ostavi na ploci samo ovo: Proc+cooler, ubodi 24pinsko i dodatno 4&8 pinsko napajanje, spoji power on i zvucnik (nista drugo!) i onda upali i vidi dali beepa.
3. Dodaj memoriju i opet probaj upalit da vidis ako beepa (mora jer nema grafe)
4. Stavi i grafu pa vidi situaciju.
5. Nes je riknulo :D

Trillian 06.09.2007. 21:30

eeeeeeeee kad bi imao pc speaker

ma nabavit cu ga...

SniperWolf 06.09.2007. 22:12

Pozdrav kolega, u slicnim smo problemima -> http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79341
btw, zaljepio sam post za diy-street http://www.diy-street.com/forum/forumdisplay.php?f=99
pa cemo vidjet sto tamo kazu. Ako otkrijes sta javi! Sretno!

m4dm4n 06.09.2007. 22:59

Probaj staviti na drugo mjesto memoriju.

T0mB1ll 06.09.2007. 23:24

imam i ja takav problem s jednom s478 pločom i dobio sam odgovor a i ja sumnjam, da je otišla ploča..
ne radi s 3 proca, s 3 grafe, 2 vrste memorije u bilo kojim utorima, upali se, vent na procu se vrti, ledica kraj ramova svijetli al nema slike da mu j..... mater...

dtr 06.09.2007. 23:35

kakvo imas napajanje? ima li 24 i 4pin?
kakva je grafa, ima li dodatno napajanje?
ploca ima zvucnik na sebi tako da ti netreba dodatni
svijetle li obe ledice?
da li se vrte ventovi kad upalis plocu? vrte kontinuirano ili sam zavrte pa stanu ili uopce nevrte?

za probu stavi samo proc, jedan ram i grafu
probaj resetirat bios (i vrati jumper na staru poziciju, bez njega neradi)
komp plai na prekidac na ploci
probaj mjenjat poziciju rama
probaj stavit grafu u drugi pcie16 slot

Trillian 06.09.2007. 23:42

pazi sad...uspio sma sve rastaviti i sastaviti i proradilo...ali nekako cudno i kazem mi da mi nevalja clock procesora, da ga nisam overclockao dobro. Ja ne da ga nisam overclockao nego ga nisam upalio otkad sma kupio.

Ja u bios da vidim sto ne stima i udje, system health ok, odem vidjeti postavke proca, tu mi pokaze i onda se odjednom smrzne i to je to...ni makac...morao sam ga ugasiti cupanjem iz struje.

I sad se vise neda upaliti.

Vadio sam bateriju, resetirao ios...nista...kad spojim napajanje upali se kontrolna ledica na maticnoj koja kaze da ima struje ali nebi je upalio nikako...

Što sad..nositi na reklamaciju? Probati drugi proc koji nemam niti imam pojma di nabaviti? Nesto trece

edit: da 24 i 4 pin, ventovi se dobro zavrte s napajanjem je sve ok, gfa nema nikakvo dodatno napajanje

Trillian 07.09.2007. 10:02

ostavioi sam ga sinoc tak i otišao spavati...

E sad pitanje...jel bi mi se pokazalo nesto na ekranu i upalila maticna ako je proc riknut? Nesto tu gadno ne stima...maticna je pod garancijom tako da nju mogu i na reklamaciju

domy_os 07.09.2007. 12:35

Ovisi u kakvom je stanju proc, može se upaliti, ali i ne mora. Najčešće se uopće ne pali ništa, samo ventovi rade, a nekad se upali pa bude nestabilan i slično.

Trillian 07.09.2007. 13:28

Citiraj:

Autor domy_os (Post 807471)
Ovisi u kakvom je stanju proc, može se upaliti, ali i ne mora. Najčešće se uopće ne pali ništa, samo ventovi rade, a nekad se upali pa bude nestabilan i slično.

VENTOVI NE RADE to moram naglasiti...

Thommy 07.09.2007. 14:05

da probas sa drugim napaljanjem??? imao sam takav problem na starom kompu AMD Duron, ledica na ploci svjetli ali ostale komponente nista, nisu se ni ventovi okretali, nakon vise pokusaja paljenja znali su se ventovi zavrtjeti i to sto ti kazes nestala poruka sa monitora da nema signala ali nista, zamjenio napajanje i sve radilo kak treba

Trillian 07.09.2007. 14:08

Citiraj:

Autor Thommy (Post 807544)
da probas sa drugim napaljanjem??? imao sam takav problem na starom kompu AMD Duron, ledica na ploci svjetli ali ostale komponente nista, nisu se ni ventovi okretali, nakon vise pokusaja paljenja znali su se ventovi zavrtjeti i to sto ti kazes nestala poruka sa monitora da nema signala ali nista, zamjenio napajanje i sve radilo kak treba

ma problem je da nemam više 24 pinskih napajanja...samo 20 pinskih...

probat cu..idem telefonirati za napajanje

Trillian 07.09.2007. 17:49

uglavnom našao i napajanje...još jednom sve izvadio, skinuo procesor, vratio ga...i dalje mrtvo sve.

Nosim sutra matičnu na servis skupa sa procesorom i ramima da vidimo u čemu je problem.

kakav je linksov servis?

domy_os 07.09.2007. 18:05

Onda je matična riknula, nema što drugo biti... Probao si upaliti samo napajanje i matičnu, znači, bez ičega na njoj?

Cybertron 07.09.2007. 18:42

Isti problem MBO sam odnio na servis i dali su "novu"

:chears:

dtr 08.09.2007. 01:57

Neznam sta bi vise mogao probat.
Linksov servis je odlican.
Vidi onda kod njih pa javi kako je proslo, ako bude problema javi se na pm pa cemo se dogovorit.
Inace ploca je uredno radila prije nego sam je izvadio iz kucista, ne sa istim procom, ali on je radio u drugom kompu.

Trillian 08.09.2007. 08:29

Citiraj:

Autor dado-26 (Post 808088)
Neznam sta bi vise mogao probat.
Linksov servis je odlican.
Vidi onda kod njih pa javi kako je proslo, ako bude problema javi se na pm pa cemo se dogovorit.
Inace ploca je uredno radila prije nego sam je izvadio iz kucista, ne sa istim procom, ali on je radio u drugom kompu.

Ma nema problema...idem srecom i do mikronisa po nesto pa cu sve to rijesiti.

Ili je maticna ili proc...trece solucije nema...tako da nadam se da ce garancija igrati i da ce mi to danas rijesiti...

SniperWolf 08.09.2007. 13:11

Ja sam svoju danas poslao na reklamaciju :)

Trillian 08.09.2007. 18:35

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 808223)
Ja sam svoju danas poslao na reklamaciju :)

ma znas sta...ja mislim da ako dobijem novu ploču da cu je prodati...

razočarao me DFI....iako ploča ima super rivuove po netu, ali ipak cu kupiti gigabyte ili abit ili asus...sa tim trojcem imam puno puno ugodnija iskustva :banned:

Cybertron 12.09.2007. 08:53

Ja kupio Gigabyte i full sam zadovoljan vidi sig...

domy_os 12.09.2007. 12:44

A jesi li? :) Što je s ovim onda, hihi! :D

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79774

nino 12.09.2007. 13:12

Citiraj:

Autor domy_os (Post 811598)
A jesi li? :) Što je s ovim onda, hihi! :D

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79774

Ajmeeee, :dobar:

Trillian 17.09.2007. 09:36

UPDATE: prošlo 9 dana a ovi u servisu još nisu ni dijagnostiku napravili i ponudili riješenje...ionako idem danas tamo zamijeniti neki router pa se nadam da ce biti kakve koristi...

SniperWolf 17.09.2007. 16:10

Ja sam dobio novu, ali od petka jos uvijek putuje, (hint overseas express)

Trillian 27.09.2007. 13:24

Evo nakon SAMO 19 dana i x obilazaka servisa dobio sam u 8 navečer telefonski poziv da mi je stigla nova matična.

Prvo bih nagrdio uzasnu sporost u dijagnostici links servisa kojem je trebalo 6 dana samo da dijagnosticira prije nego su poslali u dfi servis.

No pohvalio bi Tomislava sa prijema iz links servisa koji je jedini pokazao ambicije da to riješi, pa je pred menom obavio tlf poziv i pribavio matičnu novu u roku 48h...

domy_os 27.09.2007. 13:58

Čuj, oni imaju pravo 45 dana držati komponentu bez da je pogledaju, ali su nakon tog vremena dužni dati ti ispravnu komponentu ili vratiti lovu. Nećemo opet o servisima...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:03.