![]() |
(Rijeseno) Problem sa Biosom. Neuspjeli pokusaj updatea.
Naime, sljedece.
Krenuo sam reinstall windowsa i prije reinstalla sam htio updateati bios. Kao i inace isao sam preko asusovog updatea, uvijek je radio. Obrisao je bios pa upisao novi i prilikom checka je stao na 16% i javio gresku, rekao da ponovim proces, no pri ponavljanju nije mogao niti obrisati pa da ponovno upise. I izade mi iz programa. Sad nastupa jos veci problem niti nemogu vise uci u asus update program kaze mi da nemam ASUS bios pa tako niti ASUS maticnu... krasno! E sad, jos nisam restartao komp, mogu li nekako preko viste forceati ponovni update biosa? Bojim se uopce restartati jer mislim da mi nebude digao komp. Sta da radim?? |
Nisam siguran ali mislim da Asus ima neki Easy recovery koji radi na principu da na CD/DVD bacis BIOS (mozda cak i na USB stick) i da upali skomp a da maticna obavi (gotovo) sve sama!
|
Citiraj:
EDIT: Nasao sam da bi to maticna trebala imati sama, stavio sam bios na usb i sprzit cu na cd pa sta bude... |
Pazi, moj frend je tako skurio bios preko asusovg web sita, doduse radilo se o P4 s. 478 ploci, koja nije imala jumpere za clear cmos...:)
Baci mu error tijekom update, a ovaj reset kompa i gotovo.... probali sa zicama nekako to resetirati ali nista. blazeni dfi:) |
Citiraj:
http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=9061 |
Citiraj:
|
ja bi ti prporucio da ne gasis,ja sam pomocu asusovog nekog programa isto tako za***o maticnu, kod mene je cak doslo d 100% al nakon restarta vise se nije digo ni bios... mrakaca :-(
|
Nakon restarta je crklo... naravno.
Rijesio tako da sam otisao u servis i dobio novu maticnu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:19. |