![]() |
registracija domene i web dizajn
ev planiram se malo pocet baviti web dizajnom...
registrirati si domenu svoju etc... sad kakva je procedura,koji su mi naj programi za dizajniranje web stranice,mozda neki programi za dizanje nekih servera za igre...iznamljivanje itd... hvala |
http://forum.pcekspert.com/showthrea...073#post774073
Moram dodati da si ti to lijepo sebi zamislio... malo web dizajna, malo servera za igre, pa malo registriraš domenu... u par dana sve naučiš. :) |
Citiraj:
hehe...***iga veliki planovi ehheheeh |
gabulana spremi se na dvije godine konstantnog ucenja...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A sta ce ti programi ako ih neznas koristiti? Prvo ide ucenje a onda rad.:lol2:
|
Kreneš od početaka...
Macromedia Fireworks - za dizajn i obradu fotografija Macromedia Flash - obradu i izradu Flash sadržaja HTML - učenje samoga jezika :D i tako dalje... Meni je trebalo 3 mjeseci da se naučim raditi sa svim programima,ali to sam postigao odlaskom na jedan od tečajeva za web dizajn. (nećemo reklamirati koji :D) |
Citiraj:
ja sam bar tak uvijek najbolje naučil - jer samostalno sam iskopal puno tog kaj opće nije bilo ono kaj sam išel tražit, a zapamtil sam :) ofc. volja je tu glavna... |
I ja sam za samostalno ucenje. Ovi tecajevi su po meni stvarno nepotrebni. Jer ako zelis nesto naucitit mozes i sam, samo treba mnogo dobre volje. A ako nemas volje onda to nije za tebe.:D
|
A Macromedijine programe za početak je neophodno izbaciti, jer se na taj način (korištenjem tih programa) preskaču koraci. I onda dobijamo ružne, neispravne, oku neugodne, MFA stranice sa hrpom google oglasa, sedam integriranih foruma, shoutboxova i chat skripta koje su sastavili polaznici ultra-dobrih tečajeva za Dreamweaver, Flash i Fireworks, majstori Macromedijinih programa, ma šta - majstori svih programa, programskih jezika i protokola pomalo, koji, usput, linkove rade mapirajući slike (i kojima je cijela stranica zapravo jedna slika), koriste frameove, a da ne govorimo o izbacivanju tabela iz layouta.
A da ne govorimo pak o dizajnerskom ukusu i nagrđivanju (hrvatskog) internetskog prostora. Ljudi moji, ako se ne želite ozbiljno baviti time, nemojte se ni baviti. |
nisu vise macromedijini programi sada su adobe-ovi :), jednostavno nabavi nekako adobe CS3 web premium i nabavi literature za to i lagano pocni uciti
|
Citiraj:
hmm...osobno radije bi pucao na php |
@gabulana
ako trebaš resursa javi mi se na PM ;) Adobe CS3 Premium Suite + Nekoliko E-books + Lynda.com + volja + par mjeseci/godina rada = rezultat :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Baš me zanimaju rezultati tromjesečnog vlastitog učenja tih programa... :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:31. |