![]() |
winxp
Pošto si je moj stari kupio nekakav hp notebook(celer2000:( ) I dobio uz to winxp:) pa me zanima na koliko kompova mogu to staviti (ako mogu) A ako ne onda back na win98se!
|
Na jedan, ak je kupio licencu za jedan ( a vjerojatno je, pošto ga je dobio uz lapatopa).
|
U pravilu licence su OEM (samo uz novo računalo) i ta vrijedi dok komp ne doživi drastični upgrade, recimo nova ploča, proc i disk, e onda postaje nevažeća (takvih je 99% kod nas). Full verziju nanašaš sa sobom kud oćeš, ali imaš pravo samo na jedan komp u istom vremenu.
A ta uz notebook je garantirano predinstalacija koja vrijedi samo uz taj notebook. To je ono kaj se tiče zakona. Gle za razliku od barem 50% ljudi na ovom svijetu imaš plačene barem jedne windowse, pa ako ti nikome nećeš reć neču niti ja ako me razumiješ ;) Sad bum ja dobil po prstima jer kao propagiram "krađu", ma to vam je samo BackUp Windowsa na drugom kompu samo kaj se greškom sam instalirao :D Mada postoji neka fora da imaš dva puta instaliran isti komad softwera i da je to u skladu sa zakonom mada ne znam kak to ide ... |
Mene našo` na mom dijelu? Sunce ti tvoje...:mad:
|
Imam ja 3 kupljena windowsa (3.11 , 98se i winxp) , ali su mi prva 2 neupotrebljiva na kompu, pa hm hm nedami se dati još 1k kn za OS kojeg imam.
|
Citiraj:
|
Ako hoćete nešto instalirati (legalno) na dva računala, kupite si retail Office :D
|
Jeli tko zna točno vidio sam na Recro stranicama da windows XP retail za kućnu upotrbu košta 280 kn + PDV jeli to istina ako je istina koja verzija XP je najbolja jer tamo je nabrojeno more
i imam plaćene win2000 OEM za njemaćko tržište jeli mogu koristiti verziju za upgrade na Engleskom jeziku |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:48. |