PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) LG GSA-H20L + Verbatim DVD-R 16x, prži samo na 4x :( (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79258)

IceFisherman 05.09.2007. 19:44

(riješeno) LG GSA-H20L + Verbatim DVD-R 16x, prži samo na 4x :(

Kupil sam 25 komada Verbatim DVD-R 16X printable medija .. i sav sretan kak si bum napravil napokon mesta na hardu ubacim nutra prazni dvd nabacam gore kaj sam štel i kad ono .. vidim da prži samo na 4x a trebalo bi na 16X.

Nero mi uopce nedaje mogucnost bilo koje druge brzine osim 4x
http://img232.imageshack.us/img232/2148/4xhj5.th.jpg

Malo sam googlal i uglavnom našel nekaj o ne prepoznavanju određenih medija itd itd ( makar mi je to bilo sumnjivo jer ipak je to Verbatim kojeg svi okolo faliju )

Skinul sam onda najnoviji firmware 1.02 ali i nakon toga ista stvar , onda sam skinul MediaCodeSpeedEdit programcek s kojim mogu editirati firmware i DVD Indentifier ..

i kaj sam imal za videti

http://img213.imageshack.us/img213/7...anoses8.th.jpg

Prema ovome prazni dvd medij bi trebal biti bez problema prepoznat ali, iz nekog meni nepoznatog razloga , nije. Probal sam editirati firmware .. tj skopiral sam "media code - block" u firmware tj probal zamjeniti sadašnjeg ( makar piše da su isti itd itd ) i sejval pa fleshal ali i dalje nič od toga .. i dalje mi daje samo 4x

http://img232.imageshack.us/img232/9072/hmmrx4.th.jpg

... Probal sam staviti jedan Kvark dvd od 8X i nero mi je normalno dal da izaberem 4x ili 8x ...

E sad .. dal ima ko kakvu ideju ili kaj ?

Znam da je jedna od njih "kupi druge medije" ali ak ima ko kakvu ideju nek veli ?

Još bum probal poslati mail LG supportu pa bum videl kaj buju rekli
:(

Edit:
probal sam reinstalirati nero .. i skinul drugu verziju ali i dalje ista stvar ,, trenutno imam Nero 7 ultra edition

IceFisherman 06.09.2007. 17:46

Stvar rešena .. LG service mi rešil stvar .. ali moral sam kontaktirati njemačku podršku .. kad sam slal ovim ostalima nič mi nisu odgovorili ...

a njemci odmah napisali kaj napraviti ( tak da ak neko ima problema sa nekakvim LG proizvodom nek se obrati na LG njemački servis , more se tam na njihovoj strani izabrati s kojeg ste područja i blablabla .. a i ovi uglavnom uvek imaju prvi updjetove i ostale stvari )

i da .. evo .. ak bu neko imal sličan problem da more rešiti

Citiraj:

Thank you for your responding to LG Electronic Deutschland GmbH.

We think that the problem is an incorrectable working ASPI driver. Please uninstall your burning solution and download the ASPI driver version 4.72 and install it. Then install the latest version of your burning software. Now you should burn the DVDs with a burn speed of 16x.

For any other questions or concerns please don’t hesitate to contact us.

Best regards

Oliver Pockrandt
LG Electronics Deutschland GmbH

IceFisherman 20.09.2007. 18:23

Nažalost ipak nič od rješenog problema .. naime "problem" se je vratil .. neznam zakej ( nemam system restore uključen ili nekaj slično ) .. opet njim slal e-mail .. rekli da probam reinstalirati windowze .. ali ni to nije pomoglo .. imam garanciju još godinu dana u Linksu pa me zanima dal to more projti pod garanciju međutim da pržilica neče pržiti "podržane" medije deklariranom brzinom :stoopid: ?

domy_os 20.09.2007. 19:29

Ako ni na čistoj instalaciji ne radi, reklamiraj. Eventualno možeš probati još na drugom kompu.

IceFisherman 24.09.2007. 21:13

nisam stigel prije .. al sam danas ..

.. spojil sam ga na bratov komp i tam normalno dela .. tj. nema tog problema :stoopid:

e sad pak mi stvarno više nič nije jasno :(

probal bum još jenput reinstalirat windowze .. pa kud puklo da puklo ..

al prije toga ak ima ko kakav predlog nek veli .. kaj nebum nepotrebno opet reinstaliral windowze ak se da kak drukče to rešiti

igorba 25.09.2007. 00:33

Ma mislim da ne moraš reinstalirati Win zbog toga, vjerojatno su ASPI driveri u konfliktu ili nisu pravilno instalirani. Nero ima svoj ASPI driver (C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\wnaspi32.dll), i kod mene nema instaliranog ASPI drivera, osim tog od Nere. I nikad problema s tim. Možda imaš instaliranu neku verziju koja ne radi dobro s XP-om? Ako se radi o Adaptec ASPI driverima, mislim da za XP treba 1.70 ili noviji.

IceFisherman 25.09.2007. 08:53

e al stvar je u tome kaj se to desilo dok nije bilo ASPI drivera pa su mi ovi predložili da ih instaliram .. stavil sam verziju 1.70 ASPI drivera .. pa je malo radilo i onda nakon nekog vremena opet nije :(

domy_os 25.09.2007. 13:35

Makni onda sve ASPI drivere koje si naknadno instalirao, deinstaliraj Neru i očisti ostatke pomoću Nero General CleanToola. Nakon toga instaliraj recimo verziju 7.5.9.0 Lite ili 7.7.5.1 Lite ili 7.9.6.0 Lite... pa vidi što će biti. :)

IceFisherman 28.09.2007. 00:14

međutim da sam nabavil novi hard ( i još neke stvarčice ) sam jednostavno opičil opet reinstalaciju windowza i ovaj put dela :D .. zakej sad dela a nakon prijašnje instalacije nije .. i dal bu sad delalo ok ili bu pak došlo iznenada .. pojma nemam .. uglavnom dela .. dok dela .. ja sretan :D

thnx svima na savjetima

IceFisherman 30.10.2007. 10:44

pardon kaj dižem thread iz mrtvih ali čini mi se da sam našel u čemu je stvar ..

.. čim instaliram bilo kakav program koji ima mogučnost mountanja slika ( tj simulacije meni prži max na 4X DVD-e :(

.. probal sam daemon tools , Power ISO , super ISO , ovaj onaj ISO , itd , i uvek mi se kojeg god koristil to dogodi ... kad maknem te programe onda nakon nekog vremena se sve vrati u normalu ...

.. dal ima ko kakav predlog kak zadržati nekakav program za "slike" a da pritom morem normalno pržiti ?

coconut 30.10.2007. 11:45

Jesi probao Alcochol?

IceFisherman 30.10.2007. 12:18

probal , ista stvar :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:10.