PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Cooler Master Cosmos 1000 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79172)

Razer 05.09.2007. 00:47

Cooler Master Cosmos 1000

Cooler Master Cosmos 1000

Reviewovi:

1, 2, 3, 4, 5, 6

Nice :)

Pantera-N 05.09.2007. 17:39

vrhunsko...koliko košta?

Razer 05.09.2007. 17:44

Nebih znao, kod nas ga naravno još nema, al kažu da košta duplo više nego Antec P182, znači da bi to bilo 2k+ kn...

Pantera-N 05.09.2007. 17:46

na neweggu je cijena 199$, kod nas če ziher 250 a možda i više

Wolverine 06.09.2007. 15:20

meni je stvarno mrak kada u takvo kučište ekipa lopatom nabaca komponente
jel im bilo tako teško utrošit 10min na povezivanje kablova?

ante2 06.09.2007. 15:52

ne valja nista apsolutno s...... i :banana:

zasto se pitate ???

pa zato sta nema kliznu ladicu za maticnu plocu

to je uvjet br 1 da kuciste bude 1 klasa

bar za mene :D
ps- jos je uz to i skupo :fiju:

jos i ovo
ak su nabili cjenu za tu kantu alumijinja bar su mogli okrenit polozaj maticne tj da je proc dolje a grafe gore tak da se kablovi za struju ne trebaju vuc preko cjele ploce ili stavit napajanje gore (zamislite ima i takvih kucista :D)
ne znam koji je to kua ili moda ali svi u svoja extra-turbo-de luxe kucita stavljaju napajana dolje a to sta kalovinje treba razvuc preko cjele maticne i to ne male sata kablice nego kabel i plo od napajanja koga briga pa nece oni tamo sastavljat PC pa ipak oni samo rade kucista :lol2:

budaletine :fuming:

e ono bas ga necu kupit onako iz inata :D

SrKi 01.11.2007. 20:50

1680kn links.

jel ga kupio netko s foruma?

Side 01.11.2007. 21:51

Imam ga ja, kupljeno prije 2 mj. u linku, i mogu vam reci da je ovo definitivno najljepse i najkvalitetnije kuciste koje sam vidio, poprilicno je tiho (kao sto se i govori), a da li moze biti jos tise, siguran sam da moze da mi ne cvrci napajanje, cable managment je predobar, i u 10 min nestaju svi kablovi.
Kakva su ostala kucista iz "silent" segmenta ne znam..
Ovo je moja definitivna preporuka, za sve koji traze kvalitetno kuciste

Wolverine 01.11.2007. 22:09

koja slika bi dobro došla

p3tar 01.11.2007. 22:31

Baš bi je wolv uzeo "riječ" iz usta, ajd nabaci par slikica ako imaš mogućnosti. Kako si zadovoljan sa termalnim performansama kučišta?

De5tr0yer 01.11.2007. 22:46

ovo kuciste je jako blackbird002 wannabe, bar sto se mene tice
ovaj sistem za hardove sa ladicama mi se cini fenomenalan

EDIT: AARGH, kako su na reviewu prvom kablove syebali, isuse, a jos napravljeno da se moze lijepo provuc kabel da se ne vidi... (5.str)

Side 01.11.2007. 23:22

e ovo sa slikama ce ic teze, zato jer nemam fotic, a nemam kako prebacit s moba, osim ako nesto ne smislim..
sto se tice term. performasi, sam zadovoljan, posto su unutra 4 120mm coolera, + zracni tunel za grafiku kao na serverima.. sve u sve stvarno su se potrudili i vidi se da nisu stavljali coolere od "oka" nego tamo gdje ce biti najkorisniji.
Za razliku od prethodnog kucista stvarno se vidi razlika u temp. normalno da nije razlika 20° ali sigurno 5° s obzirom da nemam potenciometre vec su na defaultu, ovo je cist ok

p3tar 01.11.2007. 23:28

Sada kada bi išao kupovati kučište stvarno bi se teško odlučio, prije je Stacker bio neupitan, sad nebi bilo lako odlučiti između Stackera 832 i COSMOSa. Pošto ne patim na tišinu išao bi vjerovatno na Stackera.

EDIT: Prije nego što se upale svi ventovi na Stackeru 832 možda ga nebi loše utiplati za pod:D

syss 01.11.2007. 23:35

sve oke ali onaj kozmos natpis naprijed za 1700kn ne bi prožvakao nikako... bolje da nisu anteca stavili pokraj pošto će većina ljudi vidjet da ima i ljepših kućišta (da ne kažem monolitnijih) :)

Side 01.11.2007. 23:36

a gle, necemo sad o ukusima :)

syss 01.11.2007. 23:37

istina svakako... netko voli i tt kućišta.

Daddy 01.11.2007. 23:47

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 857523)
ovo kuciste je jako blackbird002 wannabe, bar sto se mene tice
ovaj sistem za hardove sa ladicama mi se cini fenomenalan

EDIT: AARGH, kako su na reviewu prvom kablove syebali, isuse, a jos napravljeno da se moze lijepo provuc kabel da se ne vidi... (5.str)

Budi uvjeren da su diskovi ko mrtvi u tim ladicama.Nemaju dodir sa samom ladicom nego leze na jako mekanim silikonskim distancerima tako da je rjesenje toga barem vrhunsko.
To sto je napravljeno da mozes provuci kablove ne znaci i da stvarno funkcionira.Naime case ima the most retarded nacin zatvaranja bocnih stranica.Neka samo jedan kabel sa straznje strane nije na mjestu ili previse viri zaboravi o zatvaranju kucista.

I da tunel za grafe prakticki nije ni tunel.Onak stoji tamo cisto tako, neku funkciju tuneliranja bas i nema.
Sistem hladjenja diskova je never seen before.Ispod dijela gdje su smjesrtene ladice diskova se nalazi prostor, nesto kao dupli pod koji zavrsava u onom mountu za vent na dnu kucista.Desno od napajanja.Koliko u biti ima utjecaja na hladjenje diskova iskreno nemam pojma jer druzenje sa slozenim kompom u radu je stvarno kratko u mom poslu.Ali i u funkcionalnost toga takodjer sumnjam.

Sve u svemu kad sam ga stavio na stol ostao sam zabezeknut ali kad sam ga otvorio pocela su pitanja.

syss 01.11.2007. 23:50

kažeš skoro ko hp 002 :)

thedman 02.11.2007. 00:03

u svakom slučaju moje novo kućište kad skupim neku lovu
jel mi se u ovom starom coolermasteru počela opasna gužva stvarat.....

Kristijan_7 02.11.2007. 00:07

Citiraj:

Autor syss (Post 857583)
kažeš skoro ko hp 002 :)

Deja vu, ne? :D

De5tr0yer 02.11.2007. 00:08

Citiraj:

Autor syss (Post 857574)

ja iam kandalfa lcs i jako ga volim.:lol2: tak i tak sam ciljano kupio to kuciste (vodeno hladenje implementirano u kuciste)

Citiraj:

Autor Daddy (Post 857580)
Budi uvjeren da su diskovi ko mrtvi u tim ladicama.Nemaju dodir sa samom ladicom nego leze na jako mekanim silikonskim distancerima tako da je rjesenje toga barem vrhunsko.
To sto je napravljeno da mozes provuci kablove ne znaci i da stvarno funkcionira.Naime case ima the most retarded nacin zatvaranja bocnih stranica.Neka samo jedan kabel sa straznje strane nije na mjestu ili previse viri zaboravi o zatvaranju kucista.

I da tunel za grafe prakticki nije ni tunel.Onak stoji tamo cisto tako, neku funkciju tuneliranja bas i nema.
Sistem hladjenja diskova je never seen before.Ispod dijela gdje su smjesrtene ladice diskova se nalazi prostor, nesto kao dupli pod koji zavrsava u onom mountu za vent na dnu kucista.Desno od napajanja.Koliko u biti ima utjecaja na hladjenje diskova iskreno nemam pojma jer druzenje sa slozenim kompom u radu je stvarno kratko u mom poslu.Ali i u funkcionalnost toga takodjer sumnjam.

Sve u svemu kad sam ga stavio na stol ostao sam zabezeknut ali kad sam ga otvorio pocela su pitanja.

sve u svemu, kuciste mi se cini stvarno prelijepo, ali ima te neke mane ko sto si i sam naveo... a posto se na zracno hladenje ne vracam najvjerojatnije nikad, nije kuciste za mene (jer ne volim kad mi cijevi vire van fakin kucista, to najvise mrzim)

kundak 20.04.2008. 12:03

Da ne otvaram novu temu, dizem ovu iz mrtvh. Zanima me je li, po vasem misljenju, bolji ovaj case ili p182. Cijenu zanemarite, ja mislim da je sad razlika 200.-300 kuna. Naglasak na tisinu. Koliko vidim ovaj case ima samo malo one pjene za izolaciju dok antec ima sednvic stranice.

jurbAs 20.04.2008. 12:38

mislim da je ovo najbolje kuciste trenutno da se mene pita ali nikad nije previse spominjano jer je bilo dosta skupo

Z-man 20.04.2008. 12:45

Citiraj:

Autor syss (Post 857574)

ja sam volio sve dok nisam kupio jedno :D
Istina, stvarno je lijepo i sve to stoji a unutra toplotni udar :D

kundak 20.04.2008. 17:50

Meni bas i nije bitno hlađenje, samo zvuk. Neman neke uber komponente - samo bi tia da mi je racunalo priko noci sta tise.

@z-man ako mozes malo opisat akusticka svojstva kucista i onu spuzvu koju su stavili za izolaciju. Je li to ona klasicna spizva koji i clanovi foruma cesto stavljaju u svoje kante ?

Odojak 20.04.2008. 18:31

@kundak

Vidim da si još uvijek u potrazi za grobnom tišinom u kućištu :D

Z-man 20.04.2008. 19:02

Teško da ti ja mogu opisat akustička svojstva jer meni ti to ništa ne smeta...kučište je trenutno otvoreno na stolu 30 cm od mene i unutra imam stock cooler na max okretaja, onda onaj jedan tt stock vent , a na 8800 gts 320 mi je vent na 80 % i meni to nista ne smeta......
i da, nema nikakve izolacije....

kundak 21.04.2008. 13:45

Malo san surfa okolo i definitivno izlazi iz izbora za tihi build. antec je i dalje car na tom podrucju. Evo nekoliko stvari koje su mene dotukle:

LINk

i

linK

morph 21.04.2008. 14:07

Citiraj:

Autor kundak (Post 1007608)
Malo san surfa okolo i definitivno izlazi iz izbora za tihi build. antec je i dalje car na tom podrucju. Evo nekoliko stvari koje su mene dotukle:

LINk

i

linK

Ako ti što znači

http://www.imagesforme.com/out.php/i53073_0088.jpg

Q6600
3870
Nista clockano, stock cooleri, po hardovima ne puse nista, inace radi 24/7 (14. dan). Nemam sa čim usporediti tišinu/buku pa cu samo reci da je meni prihvatljiva.

buljo 21.04.2008. 14:11

Oho morph ima mrcinu od kompa, mogo bi popunit rubriku moj komp :p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:05.