![]() |
2.5" HDD s malom potrosnjom energije?
Trazim neki HDD 2.5" S-ATA do oko 500kn, al s niskom potrosnjom energije. Disk bi isao u vanjsko kuciste pa je potrosnja bitna zbog manjih problema s napajanjem. Ima kakva preporuka 120GB diska kod recimo hgspota. Kojeg diska uzet ili sad zbog koristenja 2 ploca na vecim modelima su svi iznad 0.5A?
|
Frend ima Samsunga od 120GB koji radi samo s jednim kablom, ja sam uzeo Toshibu isto od 120GB kojem ipak trebaju 2. Kod Toshibe mi je ipak prevagnulo 5 god. garancije i cijena je bila oko 500kn.
|
Netko mi je rekao i da Seagate trosi malo struje. I to 160GB model. Toshiba i Fujitsu traze dva kabla. Pa sad ti znaj. :)
|
ekipa fujistu 120gb radi bez kabla i srce 0.6a i vjerojatno radi na 95% komova .):chears:
|
Yup, vidio i ja Samsunga koji koristi samo 1 kabel. Manje struje trose ovi na 4200rpm.
|
Otvori detaljne specifikacije željenog diska i ako mu je potrošnja veća od 0.5 A (500mA) onda mu treba "duplo" napajanje. Sami interface u škatuli isto nešto troši. Na većini matičnih je spomenutih 0.5A max struja na pojedinom usb priključku.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20. |