PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Windows Server 2003 USB port problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79121)

tomislav2634 04.09.2007. 16:12

Windows Server 2003 USB port problem

Dakle, izluđuje me problem koji imam.Pazario sam prije nekog vremena kompjutor s dva odvojena procesora i gigabytovu ploču.Daleke 2003 to je bila zvijer, opaka serverska platforma makar niti danas nije za odbacit. Koristim WS2003 jer mi se je s XP-om komp smrzavao. Dobio sam ga jaaaaako jeftino, bio bi grijeh ne kupit.

Dakle, na matičnoj ploči je po defaultuUSB port 1.1 i kupio sam PCI karticu s dva USB2.0 porta. USB 2.0 port je OK, jer kad linkam dva kompa s USB kablom, veza se uspostavi i podatci se mogu prebacivat. E sad, kada na taj isti port priključim ili USB stick ili removable HDD ili bilo kakav prijenosni medij za pohranu podataka dobijem poruku da sistem nemože pročitat sadržaj i javi mi Input/Output device error.

Ima li ko kakvu pametnu? Zašto mi sistem ne prepoznaje USB stick niti HDD priključen na USB?

yedwy 04.09.2007. 16:21

Možda ti ne daje dovoljno struje za HDD iz kartice ali zašto ti neće niti stick radit to je već čudno...

Jesi probao sa drugom karticom? I probaj u biosu ugasit onboard USB i samo kontroler ostavi, onda si provjeri da nije kakav konflikt, posebno ako imaš bolje popunjene PCI slotove...

tomislav2634 17.09.2007. 11:13

Ima li ko kakvu pametnu. Recimo, jučer sam prikopcao USB disk, i on ga je našao u found new hw, prepoznao i instalirao. Kad sam na taj disk kliknuo i WinExplorera kako bi mu izlistao sadržaj, isti je izbacio error.Kako je to moguće?

Veki-os 17.09.2007. 11:19

Citiraj:

Autor yedwy (Post 805325)
Možda ti ne daje dovoljno struje za HDD iz kartice ali zašto ti neće niti stick radit to je već čudno...

Jesi probao sa drugom karticom? I probaj u biosu ugasit onboard USB i samo kontroler ostavi, onda si provjeri da nije kakav konflikt, posebno ako imaš bolje popunjene PCI slotove...

Citiraj:

Autor tomislav2634 (Post 815765)
Ima li ko kakvu pametnu. Recimo, jučer sam prikopcao USB disk, i on ga je našao u found new hw, prepoznao i instalirao. Kad sam na taj disk kliknuo i WinExplorera kako bi mu izlistao sadržaj, isti je izbacio error.Kako je to moguće?

Ti ne vidiš dobro ili što?Pa vidiš da ti je čovjek lijepo napisao,jesi probao uopče to napraviti?

tomislav2634 18.09.2007. 14:33

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 815769)
Ti ne vidiš dobro ili što?Pa vidiš da ti je čovjek lijepo napisao,jesi probao uopče to napraviti?

Chill boy. Jel te ko šta pitao?

Nema toga što nisam napravio prije nego što sam postao problem.

Zanimljivo, USB port radi kad dignem USB link između dva kompa (PClinq program) al nebi očitao fileove s USB flash / HDD diska ni da ga ubiješ. I drivere sam mjenjao i kojekakve prepravke BIOS-a.Možda jedno da kupim nov karticu.

Veki-os 18.09.2007. 15:01

Citiraj:

Autor tomislav2634 (Post 816964)
Chill boy. Jel te ko šta pitao?

Nema toga što nisam napravio prije nego što sam postao problem.

Zanimljivo, USB port radi kad dignem USB link između dva kompa (PClinq program) al nebi očitao fileove s USB flash / HDD diska ni da ga ubiješ. I drivere sam mjenjao i kojekakve prepravke BIOS-a.Možda jedno da kupim nov karticu.

OMFG,lijepo su te odgojili vidim.
Koja je svrha tvojih pitanja kad sam na njih odgovaraš i ne fermaš druge koje ti hoče pomoči,ja ti ne želim pomoči,nikako.
I zapitaj se zašto ti nitko ništa ne odgovara...

tomislav2634 18.09.2007. 16:02

ne kužim zakaj začatavaš temu. Ne želiš mi pomoći. OK, onda se nemoj ni javljat. Čovjek mi je lijepo savjetovao što da napravim, to sam pokušao i nije uspjelo i zahvalan sam mu na tome.

vozi...

tor 18.09.2007. 16:20

tomislav2634, by, by na 7 dana - "tko te što pitao" i te fore ostavi za neki drugi forum.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:15.