PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Ne želi u Windowse nakon promjene matične i proca (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79096)

matija84 04.09.2007. 11:59

(riješeno) Ne želi u Windowse nakon promjene matične i proca

Ovak, curi mi vrisnul stari komp, kondenzatori su iscurili po cjeloj ploći.
Meni je frend dao matičnu i proc koji nekoristi, i puno jači nego je cura imala

No kada sam ja to spojio, pri samom dizanju u windovse se komp restarta. Nazovem lika i naravno on tek tada potvrdi da se to i njegovom frendu događalo zato ga je i zamjenio za c2d.

Eh, sada ja bih to rado osposobio za nju jer nema love, a treba joj internet.

Ovako: PROCESOR:intel pentium 4 2.4GHz

MATIČNA:E baš koja jhe neznam, znam da je MSI-eva, 3ddr slota,agp itd...

Molim pomoć!
Tko rješi plaćam cugu i ćevape!:chears:

nino 04.09.2007. 12:03

Pa digni windoze na novo:stoopid:

nexus-6 04.09.2007. 12:05

Jesi stavio frisku instalaciju windofsa nakon zamjene?

Mr.Black 04.09.2007. 12:06

gle bilo bi dobro re-instalirati Win, da očita chipset s matične,...itd...a tak ide nekakva teorija..ak mijenjaš neke osnovne komponente, reinstaliraj Win

matija84 04.09.2007. 12:32

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 805103)
gle bilo bi dobro re-instalirati Win, da očita chipset s matične,...itd...a tak ide nekakva teorija..ak mijenjaš neke osnovne komponente, reinstaliraj Win

Budem probao, ali brijem da bi trebalo raditi i ovako. Čudno mi je kada ga uključim,očita koliko ima memorije,koji proc,te me pita kako želim dignuti windowse, safe mod, original itd... u bilo kojem modu neželi dalje, čim odaberem makon par sekundi crnog ekrana samo napravi bip i restarta se.

Znači da probam reinstalirati?

Mr.Black 04.09.2007. 12:37

Citiraj:

Autor matija84 (Post 805122)
Znači da probam reinstalirati?

tako je...pukni Win na novo...

coconut 04.09.2007. 12:39

Odi u Safe Mode (F8) i instaliraj Driver Cleaner ili putem Add/Remove Programs deinstaliraj sve drivere stare ploče (chipset, lan, audio,...). Kad to napraviš, slijedeći put kod dizanja vindoza prijavit će ti nepoznat hardver i onda ubaci cd s driverima nove ploče.

matija84 04.09.2007. 12:46

Citiraj:

Autor coconut (Post 805125)
Odi u Safe Mode (F8) i instaliraj Driver Cleaner ili putem Add/Remove Programs deinstaliraj sve drivere stare ploče (chipset, lan, audio,...). Kad to napraviš, slijedeći put kod dizanja vindoza prijavit će ti nepoznat hardver i onda ubaci cd s driverima nove ploče.

To bi bilo krasno kada bi mogao uću u windovse.

Bojim se da kada počnem instalaciju da mi usred nje nekaj ne ode, a bumo vidili, javim napredak, idem slagati komp.

Hvala na brzim odgovorima

Mr.Black 04.09.2007. 12:54

Citiraj:

Autor coconut (Post 805125)

matija84: "...te me pita kako želim dignuti windowse, safe mod, original itd... u bilo kojem modu neželi dalje, čim odaberem makon par sekundi crnog ekrana samo napravi bip i restarta se..."

coconut; plačaš pivu zbog nepročitanog posta...:chears:

EDIT: "matija84" napravi reinstalacija pa javi kak' je prošlo...

matija84 04.09.2007. 13:03

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 805134)
matija84: "...te me pita kako želim dignuti windowse, safe mod, original itd... u bilo kojem modu neželi dalje, čim odaberem makon par sekundi crnog ekrana samo napravi bip i restarta se..."

coconut; plačaš pivu zbog nepročitanog posta...:chears:

EDIT: "matija84" napravi reinstalacija pa javi kak' je prošlo...

Plaćam ja pivu svejedno, no nemože u safe mod, čim ga stisnem on se restarta

Mr.Black 04.09.2007. 13:05

Citiraj:

Autor matija84 (Post 805144)
Plaćam ja pivu svejedno, no nemože u safe mod, čim ga stisnem on se restarta

ovo nije bilo za tebe,...cocount ti je napisao da odi u safe mode, a ti si dolje napisao da nemreš jer ti se restarta, znači da nije pročitao tvoj post..he he...odi reintalirat..

matija84 04.09.2007. 13:52

Ma krasno,ne prepoznaje cd-rom.
Kaj da sada napravim,nemogu staviti cd-rom kao boot device,dovraga,uvijek neko sranje.

Mr.Black 04.09.2007. 13:55

Citiraj:

Autor matija84 (Post 805195)
Ma krasno,ne prepoznaje cd-rom.
Kaj da sada napravim,nemogu staviti cd-rom kao boot device,dovraga,uvijek neko sranje.

kak ne prepoznaje?? uopće ga nema u biosu? dal je dobro zaštekan? master - slave?

matija84 04.09.2007. 14:15

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 805201)
kak ne prepoznaje?? uopće ga nema u biosu? dal je dobro zaštekan? master - slave?

Probao master-slave,stvarno neznam. Jednostavno ga nema u biosu. Budem još prčkao,možda nekaj napravim. Šaljite prijedloge.

mr.black.hvala na strpljenju:chears:

coconut 04.09.2007. 14:40

Napravi Clear CMOS za početak jumperom ili izvadi bateriju na 10 minuta. Eventualno onda pokušaj upucati novi BIOS. Otkrij nam koja je to ploča. Kod MSI-a obično imaš oznaku tipa MS-xxxx i nalazi se negdje oko agp-a ili prvog PCI slota.

matija84 04.09.2007. 14:51

Citiraj:

Autor coconut (Post 805241)
Napravi Clear CMOS za početak jumperom ili izvadi bateriju na 10 minuta. Eventualno onda pokušaj upucati novi BIOS. Otkrij nam koja je to ploča. Kod MSI-a obično imaš oznaku tipa MS-xxxx i nalazi se negdje oko agp-a ili prvog PCI slota.

Ovako,oznaka je ms-6547 ;ver:2.

evo napravio c-mos,prepoznao je cd-rom,hvala bogu:care:

cocconut:care:

Bum reinstalirao pabumo vidli, javim!

SlavoS 04.09.2007. 15:01

Citiraj:

Autor matija84 (Post 805251)
Ovako,oznaka je ms-6547 ;ver:2.

Nemrem naći fucking c-mos,bum ga malo bolje potražil,nemam svjetla.

izvadi bateriju, pa je vrati

matija84 04.09.2007. 15:06

Citiraj:

Autor SlavoS (Post 805262)
izvadi bateriju, pa je vrati

Našao c-mos,baš sam editirao post da ti kažem.Hvala

matija84 04.09.2007. 15:36

Pa ja ču poludit, sada neželi instalirati do kraja kaže ovak: "one of the components that windows needs to continue setup could not be installed"

Kaj sada, koja komponenta,možda šaraf nepaše:lol2:

Da nije grafička, da stavim svoj x1950pro u nutra pa da probam, ona ima geforce 3.

domy_os 04.09.2007. 16:29

Probaj instalirati s drugog medija.

matija84 04.09.2007. 16:34

Citiraj:

Autor domy_os (Post 805334)
Probaj instalirati s drugog medija.

bum probal,to sam i mislio,mora biti to,googlao sam pa gdiplus file hebe.
A buraz mi treba ovaj komp sada z diplomski tako da moram ići.
Javim se navečer

Hvala svima, i nemojte stati s idejama.:chears:

Evo dobio sam generalni popizditis, nakon što neće instalirati win xp, neželi ni 98 se, kaže da fali PROGMAN.EXE file, da zvadim disketu i restartam, a nemam nikakvu disketu.

E da, mi treba kakva disketa za instalaciju win 98 se?

hash 05.09.2007. 00:41

ma nabavai neki cd windowsa koji sljaka, cini mi se da su ti svi mediji sa windowsima otisli

ako imas neke druge win probaj, ako nemas javi se na pm
inace, kolko se sjecam meni za win98se nije trebala nikakva disketa, ali davno je to bilo :stoopid:

matija84 05.09.2007. 10:32

Citiraj:

Autor hash (Post 805744)
ma nabavai neki cd windowsa koji sljaka, cini mi se da su ti svi mediji sa windowsima otisli

ako imas neke druge win probaj, ako nemas javi se na pm
inace, kolko se sjecam meni za win98se nije trebala nikakva disketa, ali davno je to bilo :stoopid:

Da, mislim i ja da netreba, no najetra mi ide što me hebe win 98 i xp, sve bum prozore porazbijal:lol2:

Matesonik 05.09.2007. 11:03

Kakav optikaner imas? Probaj ga ocistit za prvu ruku i zamijenit kabel, a ak ne pali onda stavi drugu optiku. Ak ni dalje ne dela krepala ti je maticna.

Inace, progman.exe je dobri stari Program Manager iz Win 3.11. Iz njihove instalacijske procedure je ostala i glupost s trazenejm diskete (bili su mislim na 9 disketa). Toliko o razvoju Winsa tokom godina... :D

matija84 05.09.2007. 12:54

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 805932)
Kakav optikaner imas? Probaj ga ocistit za prvu ruku i zamijenit kabel, a ak ne pali onda stavi drugu optiku. Ak ni dalje ne dela krepala ti je maticna.

Inace, progman.exe je dobri stari Program Manager iz Win 3.11. Iz njihove instalacijske procedure je ostala i glupost s trazenejm diskete (bili su mislim na 9 disketa). Toliko o razvoju Winsa tokom godina... :D

Hvala na savjetu,bum probal s drugom optikom

coconut 05.09.2007. 13:25

Evo tvoje ploče
http://global.msi.com.tw/index.php?f...&maincat_no=1#

matija84 05.09.2007. 15:06

Evo ljudi, rješeno!!!

Nakraju sam stavio svoj cd rom, star par mjeseci, jedva je istalirao dokraja windowsw ali je uspio.

Hvala svima na pomoći, i na brzim odgovorima. Svima sam dužan cugu, dakle, Samobor-Zagreb, svejedno, cuga garantirana, samo se javite!:chears::respekt:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:38.