![]() |
Ogrebana matična ( NCCH-DL dual Xeon )
Pozdrav!
Na stražnjoj strani ploče oko rupa za montiranje coolera prolazi nekoliko onih tankih paralelnih žičica. Dvije su slučajno zagrebane, pa bih molio da mi se javi netko tko je u mogućnosti zalemiti tako jako sitne žice, a nalazi se u Zagrebu. |
Probaj nekoga ko servisira mobitele oni imaju precizan alat.
|
Citiraj:
ako bi mogao slikati to sa nekim boljim fotichem, mozda bih ja mogao bez über tankog vrha lemilice. |
Evo pogledaj ovo mozda pomogne:
http://www.pcekspert.com/articles/331-1.html |
Moze se pazljivo to rijesiti, nije lako ali je moguce kada se samo sjetim kakve sam ja stvari krpao ovo mi nebi bio prevelik problem. (radio sam 5 godina kao serviser mobitela)
|
To se malo sa ziletom "ocisti" i onda fino sa tekucim srebrom kao sto ti je ^SU^ dao ,polako uz puno strpljenja ,zivaca i svjetla ;)
EDIT:Ako je identican ovom problemu sa linka onda ti identicno radi i nadajmo se najboljem :) |
Citiraj:
S tim da uzrok nije odvijač pa nema tolikog udubljenja, i vodovi su na samom rubu rupe za hladnjak. Inače, probao sam slikati ali nemam toliko dobar fotić pa se ništa ne vidi. |
Ovo će zvučati možda malo glupo, ali nisi rekao da li su vodovi prekinuti? Možda nisu, nego je samo ogrebana boja? Jesi probao upaliti komp?
Meni su na jednoj ploči 8 voda imali oguljenu boju, no nisu bili prekinuti. Oksidaciju sam usporio tako da sam naljepio izolir traku na prekinute vodove. |
hmhm, ja ne bih isao to sa srebrom vec sa 3-6 licni prelemit. mogao bih napravit, ali ima puno za***ancije s time i zivaca, a posto nemam tanki vrh lemila necu niti probavati da ne progorim sloj... jedino ako netko ima wellera za posudit:D
|
Citiraj:
Ploča naime radi, ali ima dva problema (koliko sam skužio): 1) manje bitan - ne vidi se u biosu temperatura za jedan procesor 2) više bitan - neće da se upali kad stavim jedan ili oba Xeona 3.2Ghz, 1MB cache, 800Mhz sabirnica, 64bit ( Nocona core ), ventovi se vrte ali ne daje sliku na monitor, dok kad stavim one starije generacije koji rade na 2.4Ghz, 512MB, 533Mhz, ovi nisu 64 bitni, onda se sve digne bez problema. Čudan problem ali eto :) a zbilja mi trebaju ti jači procesori. |
Jesi li siguran da ti ploca podrzava te novije procesore? Jesi probao flashati BIOS na noviju verziju?
|
Citiraj:
BTW obrisao sam poruku, pa ako bi ju mod mogao vratiti :hitthewal: |
Citiraj:
bez problema dok se to nije zagrebalo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:20. |