PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Odrazavanje linka-savjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=78979)

giga 03.09.2007. 08:34

Odrazavanje linka-savjeti

Zamolio bi nekoga za par savjeta....
Radi se o odrzavanju jednog linka koji ima oko 17 000 posjeta mjesecno. Nisam stigao pokupiti vise informacija,ali radi se otprilike o tome da je jedan covjek ima gotov link koji funkcionira. Sada bi on htjeo da mu netko to odrzava. Zvao je moga prijatelja koji je zvao mene ako bi ja to s njim radio. Ja tocno ne znam koliko tu ima posla pa ako bi me netko mogao malo uputiti o cemu se radi,koliko vremena ovako ugrubo to trazi i tako...moje znanje je osnovno. Znam C++(objektno orjentirano programiranje) ali ne znam koliko to ovdje ima smisla.U Macromediji sam prije 3-4 god. nesto se igrao sa nekom svojom stranicom ali odustao jer nisam imao vremena,to je to sto se tice znaja o internet stranicama. Moj prijateljelj ima isto osnovno znanje,mozda malo manje od moga. Moze koji savjet...
BTW Je li problem ako ja imam net samo na poslu pa da to radim kuci i onda njemu saljem meailom napravljen materijal ili nesto sl.
Ako saznam kaav detalj pa javim...
puno hvala...

KnezTame 03.09.2007. 10:09

Prvo, nie valjda link, vec web stranica...
drugo, posto neznamo o cem se radi, mozemo ti jako malo dat odgovora
trece, ovisno kaj se misli pod odrzavanjem???

ak se misli na stalno nalazenje sadrzaja i stavljanje istog na net, onda je to podosta posla, znaci bilo da se radi o vijestima, zabavi ili filmicima.
Ak se radi o drugom jeziku, npr engl, onda treba prevest stvari, ili obrnuto treba s engl prevest na hrv.

Ovisno o tome u cem je radjena stranica, ak koristim CMS, onda to ide relativno lako, jer ima admin panel s kojeg se dodaju vijesti te sve ostalo.
ak ne onda se to mora rucno, napravit stranicu prema templateu, uploadat sadrzaj prek ftp-a linkat, itd...

ak se pak radi o forumu, jos gore, treba pisati i odgovarati na postove ljudi, ono kaj se pise mora imat glavu i rep, jer ako cete pisat nebuloze, onda ce ekipa izmaglit s foruma.

Stalno cackanje oko SEO, da stranica bude uvijek u vrhu google search-a

Ugl, podosta posla, zahtjeva ipak barem osnovno poznavanje sveg gore navedenog...

giga 03.09.2007. 10:31

Da web stranica a ne link,toliko o tome koliko mi je sav posao jasan...
Ok sve mi je malo jasnije,nemam puno informacija jer nisam u hrv. a frend ne odg. na email. Uglavnom radi se o sajtu o zivotinjama,nije rijec o forumu. Uglavnom dobijem jos kakvu informaciju javim pa ako netko uhvati vremena mi odgovori.
Kao sve bi to trebali rijesiti i znati zelimo li to ili ne do kraja dana,a ja nemam nikave povratne infomacije. Uglavnom hvala...
ako netko ima nesto neka slobodno kaze,predlozi,savjetuje....

giga 05.09.2007. 10:43

Dobio sam neke podatke pa ako mi nestko moze nesto vise reci. Trenutno ne mogu malo proguglati pa cu navecer. Stranica je napravljena u CMS (joomla).
Potrebno je znati PHP i mysql,koliko je opsirno to potrebno poznavati,ovako vase pretpostavke? Ako je to ikako moguce pretpostaviti...Znam C++ i nesto c#,mislim da to sa bazama mi ne bi bio neki problem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:50.