PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Izgubio sam DVB-T video .. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=78909)

Denzil 02.09.2007. 14:06

Izgubio sam DVB-T video ..

Hm mozda subject zvuci cudno ali.. eto, upalim TV aplikaciju i imam audio ali nemam video. Signal je na 100% i skenirao sam ponovo sve kanale, no nemam video. Umjesto slike dobivam samo ovaj image na svim kanalima.
http://i224.photobucket.com/albums/d...enzil7/WTF.jpg

E sad.. malo proslosti :kafa:
Koristio sam drivere i aplikacije sa CDa koji sam dobio s karticom.. btw kartica je Leadtek DTV1000T .. i sve je radilo savrseno dok jednog dana prije par mjeseci nisam skuzio da su iazsli novi driveri i nova verzija aplikacije itd. To sam instaliro i od onda nisam mogo ni pokrenut sve to. Tu i tam bi mogo upalit rucno TV ali daljinski nije ni ragiro. No najcesce nisam mogo ni upalit aplikaciju..nego bi samo dobio neki error i nis od toga. Nije mi se dalo za***avat s tim pa sam ostavio.
I onda sam iz drugih razloga ghostao windowse nedavno .. i tu je anravno ona prva verzija softwarea sa CDa .. misleci kako ce sve radit, da bi me docekalo ovo sranje.

Pa sad.. jel mozda nes promjenjeno sa DVB signalom? Jel mozda nes shebano kod mene? Ima ko kakve ideje?
Dakle imam signal 100%, imam audio, ali samoonaj image umjesto slike na svim kanalima. Naravno probao sam promjeniti sve moguce u skromnim settingsima.

Misak 02.09.2007. 14:13

a da probas promjeniti aplikaciju za gledanje.. pokusaj instalirati Media Portal.. ja vise ni ne instaliravam default aplikaciju otkad sam probao Media Portal.. on ce odmah instalirati i potrebne codece za gledanje tak da to mozes iskljuciti kao problem...

koristim ga i na laptopu sa USB Dazzle Hybrid Stickom i na desktop kompu sa Gigabyteovim Hybrid Tunerom i radi savrseno i za gledanje i za snimanje... a najbolja stvar je onaj tutorijal sto ima na pcekspertu da si ubacis i tv guide u njega.. stvar funkcionira perfektno...

Denzil 02.09.2007. 14:18

OK Downloading as we type.. budem editirao i dodao kak je ispalo.

Vuco 02.09.2007. 14:26

A s kojeg odašiljača hvataš ? Croatel ?

Denzil 02.09.2007. 14:35

Umm ok skinuo sam ovaj Media Portal.. no lik nesto pocne downloadat pa pretpostavljam da je .NET framework 2.0 .. ubij me ako se sjecam dal sam ga instaliro. Anyway, iso sam to ond aprvo instalirat sa harda da mi ne skida ponovo bezveze.. i ne mogu instalirat, ne pol puta nes stane i napravi mi rollback .. gah.. zato im se nikad ni ne da zahebavat s tim ..
meantime nasao sam WindowsXP SP2 Hotfixfor DVB .. no kad TO ocu instalirat kaze mi "The latest version of the browser plugin is already installed" . WTF?!!? Kakav browser plugin sada... jeez

EDIT: aha to sam skinuo neki plugin za njihov validation da vide dal sam actaully KUPIO windowse.. hmm, to je novo :lol2:

E da, sve je Croatel.. imam standardna 4 kanala, HD test, HRT PLUS i neki unknown.. sad skeniram opet

Denzil 02.09.2007. 14:41

umm oke problem rjesen .. ponovni sken nasao mi je jos jedan odasiljac. na njemu sve radi normalno .. cini se da sam bio na CROATELU a nisam trebo.. ko su oni uopce? Neki novi test odasiljac ili sta?

Vuco 02.09.2007. 14:51

Vjerojatno govoriš o odašiljaču sa Sljemena, on ima HRT1/2, RTL i Novu. A HD je na drugoj frekvi.

Croatel je full čudan. Malo radi malo ne radi. Kad ne radi, moraš se sa codecima poigrat i naći zlatnu sredinu, što ponekad traje.
Odašiljač sa Sljemena radi super sa svim karticama :) ali nema EPG i HRT Plus.

P.S. Da, MediaPortal treba Frameworks 2.0 .

Denzil 02.09.2007. 14:55

Da skuzio sam.. pocne mi ga skidat no niti on ga ne moze instalirat .. mozda jos nesto propustam ..nisam se nikad zamarao sa updateovima windowsa..

Cek malo.. neki od nasih odasiljaca imaju EPG?? Mislio sam da to necemo vidjeti u HR jos 10 godina :)

Vuco 02.09.2007. 15:01

Samo Croatel ima EPG. Ako se dobro sjećam, na većini tih svojih programa (ako ne i svima).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:58.