![]() |
Koji Firewall koristiti uz Win XP!?
Pozdrav društvo trebami vaša pomoč!
Od kada radim na kompovima koristim Zone Alarm kao firewall ali zadnje verzije tog programa mi drastično usporavaju bootanje windoza, pa sam se odlučio na veliki korak zamjena firewall-a. Kao AV program koristim AVG koji se za sada pokazao vrlo dobar čak i u free editionu. Koji firewall mi vi preporučate????? :no2drug: |
moje preporuke su ti Outpost firewall (kod bootanja se loada takoreći odmah, ali se plaća) ili comodo firewall koji je freeware, ali super radi svoj posao (ja ga koristim)
|
sygate prestao sa razvojem al kao fw sluzi fenomenalno dugi niz godina.
|
imam jedno pitanje za ljude koji su na ADSL-u i imaju firewall...
dali imati išta u logu od firewalla? tipa... dali vas zbilja štiti od nečega, ili si vi samo brijete? naime, adsl router je sam po sebi firewall kroz koji ništa ne prolazi, tak da ono... žali bože truda |
Good point Horza...
Ja imam na T-Comu nihov onaj "serverski" fw upaljen u postavkama usera, ovaj u routeru je valjda isto (nisam ni gledao na ovom Simensu dal je upaljen ili nije ot kad ga imam ali valjda je po defaultu) i ovaj od windowsa i u logu nikad nisam ništa vidio, čak niti nakon skeniranja sa onim test siteovima tako da mislim da si 100% u pravu... |
Ma to rulja brije ... evo ja vec 5 godina imam Avast instaliran i xp-ov firewall mi je po defaultu ukljucen i nikad nista ... sve radi ko Švicarski sat ! :no2drug:
|
evo ja imam nešto u logu, e sad šta je to, nemam pojma
http://www.imagesforme.com/images/7401fwlog.JPG |
Citiraj:
|
kak neznas kasdu namjestiti nevoljo jedna javi se na icq mislim da ti imam jos negdje postavke :D
nego evo da kazem horzi. :D prvenstveno imam sygate-a da me stvari pitaju kada oce ici na net znaci instaliram program on oce otici na home page a ja kazem cek malo pa imam registraciju na desktopu :D ak me kuzis. a ovak sto se tice zastite pa pise da je blokirao neke pingove i taq neka sranja. iskreno meni onak uopce nesmeta. tak da bolje je da sam prezasticen nego preotvoren :) |
U zadnje dvije godine jedino što me štiti je NOD32 i firewall na routeru(onaj od windowsa je isključen) i nikad ništa nije prošlo.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:42. |