![]() |
POMOĆ NAPAJANJA.
Što je bolje uzeti:
-ENERMAX 500W, EL500AWT, Liberty, 12cm fan, ATX2, modularno -HIPER 580W, Type R, PCI-E, Serial ATA, ATX2 v2.2, modularno -CORSAIR 520W, HX Series CMPSU-520HXEU, 12cm vent., ATX2 ver 2.2, modularni ili neki drugi do 800kn |
broj 3-šifra Corsair:)...ima vec takvih tema 48, Taj Cors je nes ko Ballistix sta se DDR2 tice, ak oce naj (bolje, ne skuplje) uzimaj!!
|
Corsair
uvjerljivo najsnažniji, najtiši i najkvalitetniji od ove trojce |
-HIPER 580W, Type R, PCI-E, Serial ATA, ATX2 v2.2, modularno
Heh, baš je legi crkao prije koji dan... |
Ali rijetko crkavaju, Eneri Liberty puno češće crkavaju a vole i eksplodirat
|
Citiraj:
Nikad ne bih pomislio to za jednog Enermaxa...ccc |
Kada se spominju problemi s napajanjima,nije ni Corsair imun na probleme...
http://forum.pcekspert.com/showpost....0&postcount=30 |
naravno, svako napajanje moze krepat, a i ovdje se radi o HX seriji, koja bi ipak trebala bit malo kvalitetnija, jer ako ces tako gledat nijedno napajanje ne valja:)
|
Pa naravno da svako napajanje može krepat,ovo sam spomenuo tek toliko....ne znam koliko je HX kvalitetnija od VX(to će nam vjerojatno Wolverine bolje moći objasnit),ali i VX serija ima japanske kondiće kao i HX(isto ga vjerojatno radi Seasonic kao i HX),ovako odokativno rekao bi da je VX samo snagom slabiji od HX i HX serija je modularna,neka me netko ispravi ako griješim.
|
Ne znam za vas ali ja gledam ovako. Svaka ali baš svaka komponenta može crknut ili doći neispravna na tržište. Ono glavno je da kad rikne da rikne samo ona a ne pol kompa.
Dakle kad bi trebao birat između Seasonic/Corsair napajanja kojima se također zalomi da crknu ali kad crkne onda je to samo napajanje ili onakav Easycon poput Vex-ovog koji je spalio još koponenata četverostruke vrijednosti napajanja onda definitivno biram Seasonic/Corsair ;) Ljudi kupe auto za milijun kuna pa im procuri šiber nakon mj dana, kako onda nebi crkla neka komponenta koja košta par stotina kuna ;) |
Ukoliko imas iznimno tihi komp u kojem ce napajanje biti najglasnija komponente (iako ne vjerujem da je tako) ja bi se klonio seasonic napajanja i brandova koji uzimaju seasonicova napajanja (corsair i neki antec) jer su skloni zujanju...
inace mislim da ti je best buy Corsair VX450 |
Zmaj sorry ali zasad se kod samo S12II zna čut zujanje. S12, S12E+, M12 ne zuje. M12je glasniji samo zbog dodatnog 60mm ventilatora. Pa tako nije baš na mjestu reč da se klone tih napajanja jer ih očito nisi sve čuo.
A i siguran sam da će mnogi prije čut diskove nego bilokoje od navedenih napajanja. Neki CRT monitori više zuje od navedenih napajanja. |
Jedan hdd proizvodi dosta više buke nego S12II.
Moj S12II ne proizvodi nikakvo zujanje! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:48. |