![]() |
Smrzavanje Viste minutu nakon što je upaljena
Kupio sam si nove komponente i odmah su krenuli problemi :D.
Konfiguracija je u ''Moj komp''. Instalirao sam Vistu ultimate bez ikakvih grešaka, odmah nakon ''uspješne instalacije'' učitala se Vista i radila otprilike minutu i pol i smrznula se. Miš i sve ostalo se zamrznulo. Odem ja u safe mode instalirati drivere za grafičku misleći da će to riješiti problem. Ok, uspješno updejtan driver. Uđem ja opet u normalan mod Viste i sad nakon istog vremena umjesto da se smrzne pojavi se crni ekran. U međuvremenu (punih minutu i pol) Vista normalno radi. To se događa nakon svakog restarta. Pokušao sam isčupati sve ostale komponente i usb uređaje al niš ne pomaže. Trenutno mi je komp praktički beskoristan :(. Probao sam i instalirati windows xp ali mi se iste stvari događaju (bez zamrzavanje, nego odma crni ekran nakon par min normalnog rada). Ja mislim da je grafička (x300se) u šlusu. Jer sam u pravu??? Pliz, pomagajte :fala: |
Napajanje?
BTW frendu se na staroj soket 478 ploči dešavalo da je po defaultu davala preagresivne postavke za ram u biosu. Radilo se o MSI ploči, pa pogledaj malo to i voltaže, a nebi škodilo ni da memtest izvrtiš. |
Izvrtio sam memtest i kaže da je sve ok. Napajanje je coolermaster 450w tak da sumnjam da je zbog napajanja.
|
Evo i fotke plavog ekrana... Pliz pomagajte... :(
|
Da, nešto nije u redu s grafom, vjerojatno driveri. Pokušaj skinuti drugu/novu verziju.
|
Nije mi jasni kako prolazi memtest a u BSOD piše beginning dump of physical memory. Imo sam takav BSOD i bilo je ipak do memorije.
|
ljudi malo čitajte ati2dvag je srušio odmah se zna da je od driver od grafičke skini 7.3 za vistu oni su bili dosad pouzdrani pa ćekaj 7.9 ili čak 8.0
|
Puno hvala na pomoći. Sad ću se malo poigrati sa driverima pa javim. Sam se nadam da je grafička ispravna, da su samo driveri.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hvala puno na pomoči, na kraju sam instaliral windowse xp, instaliral omega drivere i stvar radi super ::beer::, kad nabavim bolju grafičku onda ću koristit vistu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:29. |