![]() |
artic silver
Koja je razlika između artic silver III i Artic silver ceramique, i koji je bolji? Moram si kupit pa me zanima.
|
Kupi artic silver 3. Provjereno, valja.
Za ovo jedna piva, može?:D :beer: |
Re: artic silver
Citiraj:
|
Ajd može i to.
|
thanks, može piva!!!
|
Pa kak ne bi mogla. Za pivu sve.:beer: :D :beer:
|
Re: Re: artic silver
Citiraj:
|
Samo mi ne daj ništa vrijedno u ruke nakon dosta (dvije-tri:D ) pive jer će to izgledat ko moj AVATAR! :beer:
|
Razlika ti je u bazi od koje je pasta napravljena. Silver je kako ti ime govori napravljena na bazi srebra (kao, ima 99.9% čisto srebro u sebi), dok je Ceramique napravljena na bazi uvjetno rečeno keramičkih čestica. Silver je srebrn, Ceramique je bijeli ( nemoj ga brkati sa silikonskim bijelim pastama koje su smeće). Ceramique ima i tu prednost što ne provodi struju, za razliku od AS koji može izazvati probleme ako padne na neko osjetljivo mjesto, iako je to više sa akademskog gledišta).
Cijena Ceramiquea je oko 25 kn, AS3 oko 45, a AS5 se cijeni par kuna više, mislim 48. Razlika u performansama svih tih pasti je jako mala (max 1 stupanj), tako ako ti se ne da davati skoro 50 kn za pastu Ceramique je više nego dobar izbor, dok je AS5 najbolje što se danas može kupiti ( iako nisu loš izbor ni Nanothermove paste, pogotovo Silver i PCM+ ). Svejedno, AS5 je car!:clap: |
A kakva je onda moja silver kaj kosta 13 kuna?:rolleyes: :D
|
Pa di si to našao?!? :confused:
|
bilo je u hg spotu, ne znam dal jos ima..
|
Nemoj brkati Arctic Silver sa Silver Greaseom. Silver grease nije ni do koljena AS, dapače, dosta je loša pasta.
U pakungu je od oko 10-15 grama, šprica sa crvenim poklopcem, jel tako? |
U zlatarni
|
Od navedenidh Arctic silver 5 Arctic ceramique i Silver grease jedino je Silver grease srebrna.
AS5 je siva ASC bijela |
Moj bed:o Imaš pravo, AS5 je tamno siva, ne srebrna.
|
Citiraj:
|
Nema to veze. OCZ je reklamirao da u njihovu Ultra2 pastu ide srebro. Silver grease je smeće koje možeš kupit u HGŠrotu i koje samo po sebi ni ne sadrži srebro.
|
Tako je. Kupujte Artic Silver i točka. :beer:
|
Inaće više volim AS3 - lakše mi ga razmazat, a razliku u temp nisam primjetil :confused:
Čisto IMHO |
Nisam probao AS5, ali sam s tricom zadovoljan. Ziher je bolja neg ono crno govanjce na BOX-cooleru!:D
|
Meni je temperatuta nakog sat vremena kodiranja, sa maksimalnim brojem okretaja hladila proca 43C.
Mislite da bi se kaj smanjila da metnem AS3 ili AS5?umjesto ove kaj imam? |
Pa temp ti i nije loš. Ak uzmeš AS3 ili još bolje AS5 temp će ti biti ziher koji stupanj manji.
|
Vjerojatno hoće, ali bi pravu razliku u temperaturi pokazala on-die dioda. Imao sam Silver Grease i kad sam je zamijenio Ceramiqueom pala je temperatura za oko 1 stupanj.
|
Sky, jel te veseli taj 1 stupanj? :D
|
Aha, napravio sam party doma kad sam vidio OGROMNU razliku...:D
Gle, vrlo vjerojatno je razlika veća jer je efikasniji protok topline sa površine proca na cooler, ali kako to prati temperaturni senzor na drugoj strani jezgre, ne vidi se tolika razlika. Ma brijem, ali za 45 kn imaš dovoljno paste za valjda 50 mazanja, tako da se ne isplati štedjeti na tome.:) |
Trebao si se napit za taj jedan (ali vrijedan) stupanj. :beer:
Al ipak mislim da je najbolja ""pasta"" dođe uz BOX cooler. Jesam li možda u krivu? :D |
Citiraj:
Ovakovo Bogohuljenje :eek: Odmah skidaj proc na stock - s takovim izjavam ti se oduzima čin clockera :D |
Paske, nemoj tako. Ono crno govno je THE BEST. :D
Šalim se, naravno da sam ga odmah maknuo. :beer: |
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:34. |