![]() |
Problem sa množiteljem!
Pozdrav.
Množitelj mi je 11. Znam di si smanjuje/povećava ali kad ga smanjim ostane uvijek 11. CPU-Z mi stalno pokazuje isto. Kako to riješit?! Hvala |
Novi BIOS ?
|
Citiraj:
Nisam to nikad radio pa ono... Neka se još neko izjasni pa ćemo vidjet. |
Množitelj na Athlonima ide samp prema dolje i to do određene vrijednosti, prema gore je lockan...
Ako si promjenio nadolje i svejedno je ostao isti onda ti vjerojatno zaista treba novi BIOS ali pazi da ne brkaš defaultnti množitelj i postavljeni množitelj... Inače ako si u BIOSU matične smanji CnQ množitelj onda se on odnosi samo na vrijednost koja će biti na snazi kad je CnQ upaljen, neke ploče imaju to rješeno tako da se odvojeno mjenja high i low takt i ako si samo za low promjenio onda je valjda očito da prvo mora CnQ uskočit da bi se mjenjao... |
Meni piše u biosu da je množitelj recimo 10 ako ga stavim na 10 i da mi komp radi na 2400 recimo ako je na 240.
Ali nije mi jasno zašto mi onda u CPU-Z pokazuje da je množitelj 11 i da radi na 2640Mhz??!! Skinuo sam i stariju i noviju verziju CPU-Z ali uvijek isto. |
Skini si Central Brain Identifier pa vidi što on veli na to mada CPU-z u pravilu zna što govori, vjerojatno ti stvarno treba noviji bios...
|
Netreba novi BIOS.
Stvar je bila u QnQ. To sam isključio i radi normalno sa drugim množiteljima. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24. |