![]() |
Seagate diskovi crkavaju?
Evo imam disk star oko godinu dana, smece sam pazio vise nego stare maxtore 98% vremena je proveo u stand by-u i danas mi je u linuxu bacio sata errore.
Disk je isto bio na optimalnoj temperaturi izmedu 25 zimi do 35C ljeti, pa me sad zanima koliko je na forumu pocrkavalo tih 320gb serija, ako su stvarno losije da se maknem na neku drugu seriju/marku. |
Da nije to onaj reciklirani Seagate iz HG-Spota? Ima zeleni "okvir".
|
Citiraj:
|
Nije iz HGspota, i ovo mi je vec treci disk koji je crko tako da nije prvi. A stvarno sam nakupovao tih 320gb pa razmisljam ako i drugima umiru da predem na hitachi ili samsunga.
|
Trebao si to davno uraditi, meni od 6 hitachija u dva racunara neki rade vec 3 godine non stop bez problema, mada mislim da je to danas sve stvar srece.
|
Mislim da su Hitachiji trenutno najpouzdaniji diskovi...Seagateovi su nešto manje pouzdani nego što su bili, o Samsungu nemam podataka, Western Digital je O.K. koliko ja znam.
|
Mogao si barem napisat koji disk i malo bolje testirat, SATA Error - što to znači? Odi to reklamirat za nešto drugo i počni kupovat stvari koje se isplate, a ne one za koje si emotivno vezan.
|
Ne razumijem čemu ovakav naslov teme,pa naravno da diskovi crkavaju kao i sve drugo,a toga nisu pošteđeni ni Seageateovi diskovi.Promjeni firmu jel očigledno nemaš sreće s njima ili si naletio u nekoj trgovini na lošu seriju.
Ja imam 3 Seagate-a i svi rade kao urice,najstarijem je 3 godine! |
HDD Seagate ST3250620AS/ST3250410AS, 250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200....sto kazete na ovaj, dal da bjezim od seagate il ne??.....je velika razlika izmedju 8MB i 16MB cacha, ne mislim u cjeni, nego u kvaliteti.....
|
Nema razlike u kvaliteti svi seagatovi diskovi su jednako kvalitetni, i kao što ekipa veli - sve crkava zato i postoji garancija...
|
moj seagate 7 godina dnevno ga vrtim 4 sata od toga 3 sata je u punoj snazi i radi ko urica
|
Citiraj:
|
nema te komponente koja ti nece riknuti, samo nekima treba dulje a nekima manje... zato novi hard uzmi onaj koji ima najvise garancije i to je to, i sve vazne podatke imaj kao backup na DVD-u i nemas brige...
|
Meni su riknula 2 maxtora, na kraju je ispalo da je stvar u "odličnom" Codegen napajanju od 500W..sada imam OCZ-ovo napajanje + 2 diska više i nemam ama baš nikakvih problema..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nema ti tu baš pravila,nešto je jeftinije u jednoj,dok je nešto drugo jeftinije u drugoj,sve zavisi....Ako baš nemaš izbora uzmi ga u Vemilu,ali ja osobno im ne bi tako lako prepustio još dodatne 2 godine garancije,ali to sam samo ja.
|
Ja imam doma 3-4 komada od 320GB i jednog od 500GB doma i sve je OK, jedan frend ima 8 komada od 320GB, na poslu ih imam barem 10-15-ak (sto u strojevima, sto u Icyboxovima) i eto svi su jos zivi. Naravno da pokoji tu i tamo otegne papke, a ako ih vise krepa odjednom ili su iz lose serije ili su postupali lose sa njima u ducanu ili jednostavno imaju serijsku gresku. Obzirom odakle sve diskovi doputuju nije ni cudo da pokoji ispusti dusu. Sutra stize jedan 1TB Hitachi, pa cu ga malo ispreshlatat sa testovima :goood::goood:
|
Koje ti errore točno baca?
|
imeni isto je seagate od 80gb počeo se errorima i više se na njega nemogu instalirat win, kupljen rije ola godine
|
Sva elektronika kad-tad crne,..al mi je malo zabrinjavajuće da su se počeli i seagate diskovi kvariti, oni su meni izgledali daleko stabilniji od maxtora, wd caviar, i sličnih..oni su mi puno prije "otišli u vječna lovišta" nego seagate diskovi..
|
....netko se gore dotaknuo napajanja.....najveći uzročnik crkavanja diskova je definitivno napajanje, ako naravno isključimo fizička oštećenja......imao sam Maxtora, Seagatea, najviše WD-a i s nijednim nisam imao nikakvih problema....još dan danas imam doma WD-a 6.4 GB i radi bez problema.....
S druge strane.....Seagate ima 5 g. garancije i mislim da se nemaš razloga time opterečivat...samo naravno redovito radi Backup! |
jedini disk koji mi je krepao je bio WD od 6gb :D ostali su svi žvivili jako jako jako jako dugo :) a prije sam koristio kojakakva napajanja koja su bila zesce smece pa su zivjeli bez beda :)
a ovaj koji je krepao jer umro zato kaj sam ga posudio frendu koji je imao 5gb mjesta pa se konj s njim lose postupao :( naravo na bekap spašava glavu ;) |
IMO najveći ubojica diskova (uz idiote koji lupaju po caseu šakom kad gube u cod) je grijanje... Mi svi uglavnom imamo uber protoke po kantama pa nam znaju do 50C doletit kad je u sobi toplije a kamoli ekipa koja nagura unutra s nogom zmiju kablova i tako... Nebi se čudio da i magičnih 60C prelazi koje veli specifikacija...
Hint: Ja lupam šakom po ormaru kad gubim... :D Sva sreća da sam odma usovajao pravu naviku jer sam jednom u napadu bjesa tako maznuo da sam iz razbio totalno... Što bi tek bilo da sam tak bubnuo po casu... Brrr neću ni misliti o tome... :) |
Meni bratići, kad dođu, slučajno znaju šutnuti nogom po kućištu, ali sva sreća pa su diskovi u gumi koja fino amortizira udarce. :D
|
gledam sad seagate i hitachi, jednaka velicina diska i cache-a, a seagate skuplji....vidim da se dost raspravljalo o tome kak se kvare....koji bolje onda uzeti??....
|
Hitachi, WD ili Samsung. :)
|
A ***ate,a ja jucer kupio baš seagate 320gb za novi komp..nije bilo hitachi..a nece valjda crknit...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:58. |