![]() |
Office 2007 - kako podesiti ostra slova (necu smooth edges)?
Fontovi su mi namjesteni a la smooth edges sto me strasno zivcira a neznam to maknuti jerbo sam na novom poslu dobio novi komp i novi Office i ovo mi je prvi dodir s Officeom 2007...tako da se sada trebam navikavati na novi word i excell, a i na LCD ekran s TN matricom...ovakva slova na LCDu mi djeluju poluprozirna, kao da su izvan fokusa i fakat nema teorije da na tome radim :)...pomagajte!.
zahvaljujem unaprijed |
Probaj se poigrat sa opcijama monitora, meni je kod tate isto tako bilo i samo malo podesavanja i sve je puno ostrije odmah.
|
Nije do monitora jer u Office-u 2003 je sve OK, slova su ostra, crnja i tanja (kada u XPu ukljucim u effects, ...smooth edges of scr. fonts, dobijem slova kao u Officeu 2007)...za prvu ruku mi je jednostavnije bilo staviti stari Office dok se ne snadjem s najnovijom verzijom. Da je do monitora onda bi u svim aplikacijama bilo isto, a ovdje je slucaj samo sa officeom 2007.
|
E sad nagadjam zato sto neznam, ali mozda su u Visti po defaultu ukljuceni ClearType fontovi, probaj to potrazit pa vidi ako je ukljuceno probaj iskljuciti, neznam gdje se ta opcija nalazi u Visti, ali XP-u je ovdje:
http://www.imagesforme.com/thumbs/6527untitled.JPG |
Nemam Vistu vec XP, ali su mi slova u Officeu 2007 kao da sam ukljucio Clear Type, a nisam. Prvi put sam sjeo za Office 2007 pa nemam pojma u cemu je trik?
|
Citiraj:
i pod "popular" makni kvacicu s "Always use clear type" |
Tx, reboot...to je to.
|
no problem
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:21. |