![]() |
savjet za ventove u kucistu
1. Imam vent na side panelu kucista. 80mm i trenutno je postavljen na ISPUHUJE zrak van iz kucista. jel to pametno?
2. Takodjer na straznjem djelu imam mjesta za jos jedan 80mm kojeg mislim sutra kupit. e sad, moze savjet kak da podesim ventove? koji da upuhuje? koji da ispuhuje? kuzite sta zelim reci... |
snnoopy jel gledas private massage ikad;)
|
Stavi ovaj na stražnjem dijelu da ispuhuje i ovaj na bočnom da upuhuje zrak (pogotovo bi to trebalo biti ako je drito iznad proca i ako ga možeš povezati kanalom do venta na procu.
Ali i ja imam pitanja i nepoznanica pa ako ima netko neki korisni link za namještanje ventova u kućištu... |
I moj je po defaultu na bocnoj stranici "ispuhivao", ja sam mislil da je to everpowerov tehnicar prilikom mjerenja ventilatora krivo okrenuo:-))
kad sam ga okrenuo da upuhuje, pala je temp za 2-3 stupnja. I ja sam kupio dodatni za otraga da ispuhuje, ali sam da maknuo ubrzo, jer mi je temp u lucistu bila ista , a dobio sam samo vise buke. |
Ma nisam više pametan. Imao sam dvije osmice iza, jednu 12 naprijed. 12 mi je upuhivala zrak, osmice izbacivale. Niš, ja jedan dan to okrenem (osmice) da i one pušu unutra, da vidim što bude. Niš, temp ostala skoro pa ista (ajd, jedna je puhala po procu). Onda ja tu ostavim da puše po procu, drugu okrenem prema van i opet skoro pa isto. Na kraju sam popizdio, počupo te dvije van, ostavio 12 na 1500 okr/min i sve super.
|
ja san najveci efekt postiga kada su mi dva venta s prednje strani upuhivali zrak
a bocni i straznji ventovi ispuhivali sada zimi dok ti je temperatura u sobi 20-ak stupnjeva ionako neces osjetit veliku razliku u kucistu ma koliko ventova stavija i kako ih stavija ali probaj usporedit liti kada ti u sobi temperatura bude 30-ak stupnjeva |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:21. |