![]() |
Microsoft službeno o SP1 za Vistu
Citiraj:
Užas, kao da su radili potpuno novi OS. Samo se iskreno nadam, da će onda Vista biti ono što se od nje očekuje, jer ako ne - što oni dovraga rade ? |
7 gb? :stoopid:12gb? :wtf2:
Nisu normalni, tako mi svega. I iskreno sumnjam da će to spasit vistu. |
Što se mene tiče, Vistu ni ne treba spašavat. Meni radi savršeno. Pričekat ću sa tim SP jedno mjesec dana, da vidim tuđa iskustva...
|
Citiraj:
|
bit će veselo ako tih 7/12 gb budu samo još dodatni gb-i gluposti...ovdje će ili vista postat stvarno super ili će bit još veće njesra :fiju:
|
pa ako ćemo o proporcionalnosti, kolko su bili veliki SP1 i SP2 za WinXP, toliko je otprilike i Vistin SP1 (ili još i manje)... ako se ne varam...
|
Varaš se. SP1 i SP2 su bili oko 200Mb, windows cd 560Mb, a na hardu 2-3Gb što je još uvijek bilo manje od SP za Vistu koji će biti veći od samog OS-a.
|
"Stand-alone distribcija će biti "teška" 1GB"
znači SP ima 1gb. kolko ima image viste (ne znam, pa zato pitam) SP od XP-a je bio oko trećine image-a, mislim da je i vista tu negdje... a ovo 7 (12) gb za instalaciju, čini mi se nije puno više od originalnih brojeva koji su se spominjali kod releasea viste... |
Uz današnje cijene i kapacitete diskova ne bi trebao predstavljati veliki problem(NE).... Ali stvarno ne kužim, što to sadrži 7GB ili 12GB??? Hebo te, pa tko je tu lud...ekipa na otvorenom softwareu svako malo gleda kako će stvari što više optimizirati, a ovi se razbacuju gigabajtima. Uskoro ćemo dobivati Windowse na tvrdim diskovima od 500GB i još 100GB za swap file!!! A najviše iritira to što smo prisiljeni na takvu soluciju, a postoje BESPLATNA i BOLJA riješenja. Operativni sistemi moraju biti besplatni i otvoreni i idealno je da ga svaka budala može razvijati što najviše podsjeća na demokraciju, a onda ti na to stavljaj i prodaj neke svoje proizvode ili poluproizvode. Imam osječaj kao da plaćamo porez Microsoftu samo zato što imamo računalo(govorim o običnim korisnicima, a i neobičnim koji tu i tamo vole zaigrati).
|
pa meni i trenutna vista kad se instalira uzima oko 10ak Gb.... a pretpostavljam da je ta cifra ukupni prostor koji će zauzimati vista, a ne sama veličina SPacka...
iako ja stvarno ne kužim što zauzima 12gb kad se instalira... trebali bi za tu veličinu imati HD djevojku koja će se šetati po ekranu... |
Meni se čini da se neće na ovih 10 gigi Viste dodati 12GB, nego je ,nadam se, toliko potrebno za temporary fileove koji se nakon instalacije brišu, te će se Vista ukupno sa 10 GB podići na 12. Ista stvar sa sp2 za xp, koji je praktički 90% core-a promijenio.
|
Na svu sreću imam flat rate :suicide:
Valjda će ju ovo srediti kvragu...Ili barem SP2, samo koliko će on giga imati :stoopid: |
Jupi odmah skidam.Meni vista radi savršeno i odma stavlja sp1.Samo morati ću povećati particiju na kojom je vista ali nema problema za to
|
pricekat cu sp2 :D :D
|
Ekipa je li vec izasao SP1 ili je samo najava da ce biti toliko velik?
|
E baš fino..eto kupio disk od 500Gb..
Da mi je znat sta ce jos smislit..ready boost usb hard disk od 1Tb za brže skrolanje kroz word..il će uvest one ručice ko na starim autima..čim brže vrtiš brže rade.. |
Citiraj:
|
lol ja imam od citroen 2cv upalio je par puta s kurblom :D:D:D
Ak denu zaposlit ću sestru da vrti |
Bojkotirajte Microsoftove proizvode i imat ćete besplatan OS na jednom na CD-u.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
MS i OS za mase - nece ici. Sva sreca sto Vistu sve cesce bojkotiraju i "veliki". :care: |
Citiraj:
Na DELL ili na Gabe Newella?:D http://img183.imageshack.us/img183/2...450x360uu0.jpg |
Citiraj:
Pod njihovim mislim na Microsoft. :) |
Vjerojatno na Gabe-a :p
BTW, što nije nasljednik Viste najavljen za 2009. ili slično? d'oh, to mi zvuči čudno :stoopid: |
Citiraj:
BTW, kod mirkosofta nista nije cudno, dapace. :D |
OsX je OS kakav bi svaki OS trebao biti,
mene je šokiralo kako brzo rade stvari pod OSX-om... |
Citiraj:
|
meni je jako nejasno ovo...
najprije smo imali stare kompove, i win XP su radili ok, dovoljno brzo. danas imamo daleko jače kompove, novi operativni sustav, i stvari još uvijek rade jednako ili čak i sporije. Iako bi trebalo sve raditi brže i s vremenom se poboljšati... malo nelogično, zar ne... :) ako me razumijete što hoću reć... |
Citiraj:
|
Mislim da je moj sljedeći sustav os x samo čekam da izađe leopard da nemoram dva puta kupovat isti sustav ili da objave da če biti besplatan upgrade i mac stižem i ja. Stim da je ovo post o visti moram komentirat da je Vista trenutno dosta dobar sustav dok ju nešto ne pukne u glavu onda bježi propalo je.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:07. |