![]() |
Brza zaštita svih programa od neželjenog brisanja?
Pozdrav ljudi!
Cura mi ima malog brata kojemu je glavna zanimacija igrati se sa Control Panel -> Add/Remove igricom :D Zbog te zanimacije, često zezne cjeli sistem i onda ja imam puno posla oko formatiranja i instaliranja Windows-a sa svim programima i igrama! E sada, ja sam upravo sredio taj komp... stavio sam sve UpDate-ove, sve programe koji buju se koristili i sve igre koje buju se igrale te me zanima da li je moguće sve te aplikacije zaštititi da se ne mogu obrisati sa kompa bez nekog Passworda (niti sa Delete opcijom, niti sa Add/Remove opcijom)? Htjeo bih zaštititi sustav do ove točke do koje je trenutno doveden! Kasnije neka se snimaju razni programi, igre ili muzika, za njih mi nije bitno ako ih mali briše... Znači želim zaštitu sa Passwordom protiv brisanja ičega, ne zanima me System Restore opcija ili zaštita od ulaska u računalo putem passworda iz BIOS-a! Puno hvala na pomoći! |
|
Ovo izgleda bome zanimljivo! Puno hvala Domy, mislim da bi to mogao biti odgovor na sve moje probleme! Zahvaljujem još jenput :D
|
Citiraj:
:stoopid: U Control Panelu imaš jednu ikonicu koja se zove Users. Tamo kreiraš korisnike koji će se logirati na računalo. Pri samom kreiranju korisnika odaberiš da li je korisnik administrator ili limited. I onda ti kreiraš korisnika "MojaCura" i veliš da je limited. Pa neka ona i njen razbu čačkaju po računalu koliko hoće - neće moći napraviti nikakvu štetu. |
Samo ću ti jedno reći - Varaš se... I to se JAKO varaš...
Posebno ako samo napraviš limited Accaunt baz da se podese policyi onda je to praktično nikakva zaštita... |
Jep, ne zanima me ta opcija! A i lijepo sam napomenuo da želim zaštititi samo određene programe i drivere od "slućajnog" brisanja... A cura mi mora biti admin svoga kompa :D U redu je kad ona prčka jer nije noob, ali njen buraz (8) briše sve kaj stigne kad okreneš leđa :D
Ali hvala na prjedlogu! |
ne znam da li ti odgovara sljedece...
sa ghostom ili acronisom (nisam koristio pa neznam kakav je) napravis image system particije pa ju onda samo prekopiras nazad kad se nesto zezne |
Citiraj:
|
Ponavljam samo sa ispravno podešenim policyima je to (kakva takva) zaštita, ako nisi podesio policye onda nije nikakva, ako mi ne vjeruješ demonstracija se može organizirati...
Btw bartuc nije tražio samo da se nemože sa Add/Remove Appletom deinstalirati programe nego nešto drugo (mada je tako možda ispalo iz prvog posta) on zapravo treba "fiksirati" sustav od nehotičnog (hotimičnog) oštećenja bilo kojeg djela i bilo kojom metodom... |
U redu, a koliko od (recimo 1000) korisnika, zna odraditi elevation of privilege? Čak i da pročitaju na internetu, velika je vjerojatnost da im neće poći za rukom jer su sva računala spatchirana svim zakrpama. Idem ja kavu pit. :chears:
|
ono...jel tesko malom objasniti da nek nista ne brise?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:24. |