PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Optički uređaji (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Kupnja prze i problem sa starom px-712 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=78343)

FatBoy 28.08.2007. 01:45

Kupnja prze i problem sa starom px-712

Eto nakon citanja ovdje par postova jucer krenem ja u kupovinu LG-H62N al reko idem jos malo procesljat ostale forume i njemackoj i sl. i nazalost moram reci da nisam bas odusevljen njihovim postovima tamo. Rijec je o tome da je glasna, da je snimanje cd-a gotovo pa nula (previse gresaka, necitljivo uopce i sl) da ima dugi spin out tj. nakon koristenja da se jos po 10-tak minuta vrti i ono ili se vrti na max ili na min. da nema nista izmedju tak da me to ipak malo uplasilo...sad ne znam kaj...do sad sam imao tj. i sad imam PX-712a i prosli tjedan samo je prestala prziti - medije tj. stavim jednoga snimi ga i sljedecega uopce ne propoznaje tak dugo dok opet ne odstoji pokoji sat i tak da na dan uspijem mozda snimiti 2 ili 3 medija. Isprobao i traxdatu koju je do sad normalo przila, tdk i philips i ista prica. + medije przi normalno. Probao staviti flash opet (nazalost bio je najnoviji vec gore al ipak preflahao novim, probao downgrade) izbirsao u windowsima da ju opet nadje, ocisti prasinu po njoj al eto...kaj znaci umrla ili?
Fakat ne znam kaj da kupim sad drugo ako ovoj nema spasa...
Sorry zbog poduzeg posta.
Pozdrav

igorba 28.08.2007. 02:22

Ukratko (za H62)... nije glasna (sve LG DVD prže spadaju među tiše, što je još veći uspjeh ako se zna da su jako brze i u čitanju i u snimanju), snimanje CD-a je problematično na brzinama višim od 16x (na 16x nema problema), spin down je normalan (ako baš hoćeš, postoji Nero DriveSpeed pa s njim podesiš). E sad, navedi što ti je najbitnije kod prže, pa ćeš dobiti bolji savjet.
Ovo s Plexom je dosta čudan problem. Ja osobno se ne bih previše zamarao time jer ionako koristim skoro isključivo +R medije, ali to sam ja... No, to može vrlo lako biti znak da joj se bliži kraj...

FatBoy 28.08.2007. 04:53

Znaci za prvu ruku da kupim + medije i da sljakam dok ide...
ne znam kolko daju u autronicu garanciju na njih...mozda ju jos i imam samo treba racun naci...hmmm...
Razmisljao sam o px-760a al je cijena fakat dobra, mada je i ova moja kostala preko 1000kn nekoc...al nekak sam pristasa plextoru :(
Pa u biti cd-e przim na staroj plextor przi tak da to nije problem..ubiti samo przenje dvd-a samo mi tome sluzi prza.
Nadam se da sam sad dateljnije objasnio problematiku.

coconut 28.08.2007. 06:56

Da li ti je potrebna baš SATA prža (H62N je SATA)? Ako nije uzmi neku stariju tipa H42, 22,.. ili Pioneer 112D. Ima i Pioneer SATA pržu i to model DVR-212. Da se razumijemo, Pioneer je glasniji od LG-a, ali ima vrlo dobru kvalitetu zapisa pa ti odluči što ti je bitnije.

yaya 28.08.2007. 07:45

Citiraj:

Autor coconut (Post 799523)
Da li ti je potrebna baš SATA prža (H62N je SATA)? Ako nije uzmi neku stariju tipa H42, 22,.. ili Pioneer 112D. Ima i Pioneer SATA pržu i to model DVR-212. Da se razumijemo, Pioneer je glasniji od LG-a, ali ima vrlo dobru kvalitetu zapisa pa ti odluči što ti je bitnije.

Pioneer 112 D je isto ATA..tj spaja se paralelno, pa ja sam morala kupit kabel kojim sam je jedino mogla spojit na komp..osim toga imam problema s njom i danas cu je vjerojatno zamjenit za nesto..nije ona tako glasna..al ne cita diskove...:(

coconut 28.08.2007. 07:55

Zar i ti imaš probleme s njom? Jesi je sigurno dobro spojila? Neki znaju krivo okrenuti IDE (ATA) kabel ili ne podese dobro jumper na prži.
Sigurno spajanje: na IDE kabelu imaš jednu žilu koja je drukčije boje od drugih (najčešće je crvena). Ta žila mora biti okrenuta prema konketoru za napajanje uređaja (molex).
Jumper (kratkospojnik) može imati 3 pozicije: MA (master), SL (slave) ili CS (cabel select). Na svaki iDE kabel mogu ići 2 uređaja. Jedan kao master, a drugi kao slave. Ako je hard master, prža neka bude slave. Poželjno je da prža bude na drugom IDE kanalu od harda s vindozama i da bude master (nije neophodno).

yaya 28.08.2007. 08:25

Citiraj:

Autor coconut (Post 799539)
Zar i ti imaš probleme s njom? Jesi je sigurno dobro spojila? Neki znaju krivo okrenuti IDE (ATA) kabel ili ne podese dobro jumper na prži.
Sigurno spajanje: na IDE kabelu imaš jednu žilu koja je drukčije boje od drugih (najčešće je crvena). Ta žila mora biti okrenuta prema konketoru za napajanje uređaja (molex).
Jumper (kratkospojnik) može imati 3 pozicije: MA (master), SL (slave) ili CS (cabel select). Na svaki iDE kabel mogu ići 2 uređaja. Jedan kao master, a drugi kao slave. Ako je hard master, prža neka bude slave. Poželjno je da prža bude na drugom IDE kanalu od harda s vindozama i da bude master (nije neophodno).

ovo je jedini ATA kabel, ostali kablovi su SATA, za jumper fakat ne znam, al ostavila sam i staru prijasnju przu, jel to neki problem, stara je spojena SATA kablom..a ova ATA..hmmm..da sam znala da je ATA prza, ne bi je nikad kupila, bila sam uvjerena da je SATA, tek kad sam je kupila slucajno sam upitala za kabel..

Morpheous 28.08.2007. 08:40

Citiraj:

Autor yaya (Post 799546)
ovo je jedini ATA kabel, ostali kablovi su SATA, za jumper fakat ne znam, al ostavila sam i staru prijasnju przu, jel to neki problem, stara je spojena SATA kablom..a ova ATA..hmmm..da sam znala da je ATA prza, ne bi je nikad kupila, bila sam uvjerena da je SATA, tek kad sam je kupila slucajno sam upitala za kabel..

Skini novi firmware za pioneer sa službenih stranica i sigurno će čitati medije kako treba. To je najmanji problem.

yaya 28.08.2007. 08:48

ma cita ona al ne przi i skinula sam novi firmware jos jucer ..ma ide ona cao danas, sve mi se cini

igorba 28.08.2007. 08:50

Citiraj:

Autor FatBoy (Post 799515)
Znaci za prvu ruku da kupim + medije i da sljakam dok ide...
ne znam kolko daju u autronicu garanciju na njih...mozda ju jos i imam samo treba racun naci...hmmm...
Razmisljao sam o px-760a al je cijena fakat dobra, mada je i ova moja kostala preko 1000kn nekoc...al nekak sam pristasa plextoru :(
Pa u biti cd-e przim na staroj plextor przi tak da to nije problem..ubiti samo przenje dvd-a samo mi tome sluzi prza.
Nadam se da sam sad dateljnije objasnio problematiku.

Ako ti prženje CD-a nije bitno, onda možda čak prije LG nego Pioneer. Mislim, razlike su u nijansama, podjednake su kvalitete u prženju DVD-a, s tim da je LG u prednosti jer tu jednaku kvalitetu postiže na brži i tiši način, a uz to je i dosta bolji i brži čitač. Pioneer je zato jači u snimanju DL medija (on odličan, LG vrlo dobar). Eh da, LG daje 2 godine garancije, a Pioneer jednu.

Što se Plextora tiče, dobra je to prža (nije bolja od LG-a i Pioneera iako ima neke komparativne prednosti), pa ako imaš novaca i hoćeš baš Plex... samo pazi da ne uzmeš nešto drugo umjesto PX-760A (npr. PX-800), jer najnoviji modeli NISU pravi Plextori.

EDIT:

Citiraj:

Autor Yaya (Post 799565)
ma cita ona al ne przi i skinula sam novi firmware jos jucer ..ma ide ona cao danas, sve mi se cini

Ne znam što je to, ali barem jedno 4-5 ljudi na ovom forumu ima problema sa DVR-112 koja je nedavno/tek kupljena, očito je kod nas došla neka loša serija. Pripazite, testirajte odmah snimanje/čitanje, pa ako ne šljaka - natrag u trgovinu s garancijom.

yaya 28.08.2007. 10:13

ovu cu vratit..sad zna li netko..za ove.

koja je bolja i dal uopce valjaju..

DVD+RW/-RW/RAM NEC AD-7170BKSA

ili

DVD±RW NEC AD-7173A

:respekt:

Hrvoje_24 28.08.2007. 10:39

yaya,traži drugi primjerak Pioneera pa ako i taj bude defektan,onda mijenjaj firmu.Ako želiš SATA pržu,traži Pioneera DVR-212 ili prijespominjanog LG-a.

coconut 28.08.2007. 10:41

Ne NEC. LG je daleko bolji od njih. SATA modeli su ti H30N i H62N. Svi drugi su IDE (ATA) modeli.

yaya 28.08.2007. 13:23

Citiraj:

Autor coconut (Post 799652)
Ne NEC. LG je daleko bolji od njih. SATA modeli su ti H30N i H62N. Svi drugi su IDE (ATA) modeli.

ajoj lele..:lol2:..sad sam i reinstalirala windoze..hmm..LG..a lik mi je rekao da imaju NECove SATA..ja vise nisam pametna:stoopid::kafa:

coconut 28.08.2007. 13:38

SATA LG-ije i Pioneer ti imaju u vemilu. Ima i NEC, ali računaj da im je kvaliteta snimka vrlo upitna. Evo ti cjenik pa baci oko http://www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2...ptpog&c=C20107

yaya 28.08.2007. 14:08

Citiraj:

Autor coconut (Post 799827)
SATA LG-ije i Pioneer ti imaju u vemilu. Ima i NEC, ali računaj da im je kvaliteta snimka vrlo upitna. Evo ti cjenik pa baci oko http://www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2...ptpog&c=C20107

aha OK..thnx:dobartek:

FatBoy 28.08.2007. 17:43

Citiraj:

Autor igorba (Post 799568)
Ako ti prženje CD-a nije bitno, onda možda čak prije LG nego Pioneer. Mislim, razlike su u nijansama, podjednake su kvalitete u prženju DVD-a, s tim da je LG u prednosti jer tu jednaku kvalitetu postiže na brži i tiši način, a uz to je i dosta bolji i brži čitač. Pioneer je zato jači u snimanju DL medija (on odličan, LG vrlo dobar). Eh da, LG daje 2 godine garancije, a Pioneer jednu.

Što se Plextora tiče, dobra je to prža (nije bolja od LG-a i Pioneera iako ima neke komparativne prednosti), pa ako imaš novaca i hoćeš baš Plex... samo pazi da ne uzmeš nešto drugo umjesto PX-760A (npr. PX-800), jer najnoviji modeli NISU pravi Plextori.

Pa eto DL bas i ne snimam i ako ikad dodje do toga pokoji ce svaka od njih sprziti. Za Plextora znam za te novije modele zato sam i spomenuo 760.
Uglavnom hvala.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:15.