![]() |
testiranje
link je bio na index.hr, ali im je site već nekoliko dana u banani pa možda netko nije vidio (a možda netko uopće ne ide na index). radi se o flash igrici, pravila su:
- svi moraju prijeći rijeku - samo dvije osobe istovremeno mogu prelaziti na splavi - otac ne smije ostati s bilo kojom kćerkom bez prisustva majke, jer će je otac udariti - majka ne smije ostati s bilo kojim sinom bez prisustva oca, jer će ga majka udariti - lopov (onaj u prugastom odijelu) ne smije ostati bez policajca, jer ce istući bilo koga - samo majka, otac i policajac smiju voziti splav - za pomicanje osoba kliknite na nju - sa pomicanje splavi kliknite na crvenu kuglu - lopov neće pobje i ako ga ostavite samog Bodovanje rezultata: - 4 minute: vi ste genij - 6 minuta: iznimno ste inteligentni - 10 minuta: vrlo ste inteligentni - 20 minuta: prosječno ste inteligentni - 25 minta: malo ste spori - 30 i više minuta: katastrofa moja malenkost je uspjela za nekih 5 minuta :D da vidimo čija majka crnu vunu prede... |
Meni par minuta :gringo:
To je ona stara fora s kozom, vukom ili tak nekaj. Samo kaj je ovo advanced :D |
da, to mi kaže i frend koji je završio psihologiju, imaš kupus, kozu i vuka, a ti kao seljak moraš to prebacit preko rijeke. naravno, vuk jede kozu, koza jede kupus...
čovječe, njemu je faks ubio brdo fora. bila je jedna sa slikom nečega di je trebalo prepoznat ljudska lica, ono sakrivena u crtežu. jedno 9 njih. naravno, njemu to uopće nije bila fora jer je točno znao di treba gledat |
ajde onda jedna druga fora za costu genijalca i ostale igrače:
imate dva fitilja, svaki od njih gori točno sat vremena. trebate izmjerit 45 minuta. kako? napomena: fitilji gore neravnomjerno! |
Citiraj:
Daj ti meni reci na koji ce nacin neka tvrtka odrezati fitilj, ako on neravnomjerno gori, da dobije fitilj od 60min ????? |
3:39 - 2:50 = 50 minuta. pa ni vrag da ti je toliko trebalo? :D
tvrtka je specijalizirana za izradu fitilja koji gore neravnomjerno. proizvodi ih na taj način da homogene dijelove za koje znaju koliko gore spaja u fitilje koji gore proizvoljno dugo. satisfied? :gringo: :D |
Citiraj:
EDIT: Onaj opis mi ne pase jer ispadne da pomjesaju nekaj za kaj znaju koliko gori s necim za kaj ne znaju i onda dobiju nekaj za kaj znaju koliko gori :confused: :beer: |
Citiraj:
skroz si krivo skužil |
Citiraj:
|
Citiraj:
ovo si krivo skužil, ne pomiješaju ono kaj znaju sa onim kaj ne znaju, pomiješaju ono kaj znaju sa onim kaj znaju :D imaš više fitilja koji homogeno gore. znači, svaki je karakteriziran brzinom gorenja (poznatom). ti ih možeš izrezat na proizvoljno duge komadiće i slijepit međusobno komadiće raznih brzina. kako ti znaš dužine i brzine pojedinih komadića, znaš i vrijeme gorenja fitilja. onaj koji kupi taj tvoj fitilj, zna samo ukupno vrijeme gorenja, ali ne i pojedinačne vrijednosti. jel sad jasnije? |
Citiraj:
:beer: |
Citiraj:
|
3 mala zadaćića od lakšeg prema težem
1. 9 kuglica, 8 istih, jedna lakša, 2 mjerenja, pronaći lakšu. 2. U kinu karte koštaju 15, 18 i 20 kuna. Frajer ženi da 20 kuna, ona njemu da kartu od 20 kuna i ne vrati novce. Kako je ona znala koju on kartu želi, kad joj ništa nije rekao? 3. Jedan čovjek zamisli dva različita broja između 5 i 50. Jednom matematičaru kaže zbroj, a drugom umnožak. Obojica zna što onaj drugi zna, ali ne znaju rezultat. PRvi kaže ne znam, drugi ni ja, i na to prvi kaže E sad ja znam. Koji su brojevi u pitanju? Bang your head on this... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
2. dao joj je sitno 3. niš mi nije jasno |
Citiraj:
Citiraj:
:beer: |
Citiraj:
|
Sretnu se dva prijatelja pred zgradom.
Prvi pita: 'Imas li djece?' Drugi kaze: 'Imam 3 kceri'. 'Koliko imaju godina?' 'Zbroj njihovih godina jednak je broju prozora ove zgrade, a produkt njihovih godina je 36.' Prvi racuna i odgovara: 'Na osnovu ovih podataka ne mogu tocno odrediti.' Drugi kaze: 'Da, zaboravio sam reci da najstarija kcer svira klavir.' |
Citiraj:
I to je to. Koja su to dva broja? |
Citiraj:
9 - 2 - 2.:beer: |
Citiraj:
Kako znaš da zgrada ima 13, a ne 21 prozor?:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo 2, 2, 9 i 1, 6, 6 daju isti zbroj a kako postoji najstarija, onda :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Poanta je da brojevi nisu 5 i 7 (jer kad bi reko prvom da je zbroj 12, a zna se da ne smiju bit isti i moraju biti veći od 4, ostaje jedino ova varijanta) i slično. To je uglavnom princip. Prvi odbaci sve mogućnosti gdje je jedno moguće rješenje, drugi odbaci sve opcije koje je i prvi odbacio (tj zna da mu ovaj nije reko 12, jer bi onda prvi znao) i onda odbaci sve koje njemu ostaju sa umnoškom koji zna, ali mu ih i dalje ostane previše. I tada onaj prvi skuži koji su brojevi, jer kad bi bili neki drugi, ovaj drugi bi znao. Tak je neka fora. Nije mi se dalo računati. Kak si ti to izveo Costa? |
Citiraj:
|
još uvijek sam blijed...daj mi objasni kak ćeš eliminirati situaciju kad je zbroj 40, a umnožak 128?
|
Citiraj:
Uzmem li najmanju kombinaciju, 5 + 35 dobijem da je umnozak 175 :confused: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:53. |