PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   testiranje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=7814)

choby 23.01.2004. 14:08

testiranje

link je bio na index.hr, ali im je site već nekoliko dana u banani pa možda netko nije vidio (a možda netko uopće ne ide na index). radi se o flash igrici, pravila su:

- svi moraju prijeći rijeku
- samo dvije osobe istovremeno mogu
prelaziti na splavi
- otac ne smije ostati s bilo kojom kćerkom bez
prisustva majke, jer će je otac udariti
- majka ne smije ostati s bilo kojim sinom
bez prisustva oca, jer će ga majka udariti
- lopov (onaj u prugastom odijelu) ne smije
ostati bez policajca, jer ce istući bilo koga
- samo majka, otac i policajac smiju
voziti splav
- za pomicanje osoba kliknite na nju
- sa pomicanje splavi kliknite na
crvenu kuglu
- lopov neće pobje i ako ga ostavite
samog

Bodovanje rezultata:

- 4 minute: vi ste genij
- 6 minuta: iznimno ste inteligentni
- 10 minuta: vrlo ste inteligentni
- 20 minuta: prosječno ste inteligentni
- 25 minta: malo ste spori
- 30 i više minuta: katastrofa

moja malenkost je uspjela za nekih 5 minuta :D

da vidimo čija majka crnu vunu prede...

Costa 23.01.2004. 14:45

Meni par minuta :gringo:
To je ona stara fora s kozom, vukom ili tak nekaj. Samo kaj je ovo advanced :D

choby 23.01.2004. 14:48

da, to mi kaže i frend koji je završio psihologiju, imaš kupus, kozu i vuka, a ti kao seljak moraš to prebacit preko rijeke. naravno, vuk jede kozu, koza jede kupus...

čovječe, njemu je faks ubio brdo fora. bila je jedna sa slikom nečega di je trebalo prepoznat ljudska lica, ono sakrivena u crtežu. jedno 9 njih. naravno, njemu to uopće nije bila fora jer je točno znao di treba gledat

choby 23.01.2004. 14:50

ajde onda jedna druga fora za costu genijalca i ostale igrače:

imate dva fitilja, svaki od njih gori točno sat vremena. trebate izmjerit 45 minuta. kako?

napomena: fitilji gore neravnomjerno!

Costa 23.01.2004. 15:39

Citiraj:

Originally posted by choby
ajde onda jedna druga fora za costu genijalca i ostale igrače:

imate dva fitilja, svaki od njih gori točno sat vremena. trebate izmjerit 45 minuta. kako?

napomena: fitilji gore neravnomjerno!

Prvi zapalis s oba kraja, a drugi samo s jednog. Kad prvi izgori (30min), zapalis drugi i s drugog kraja. Voila :D

Daj ti meni reci na koji ce nacin neka tvrtka odrezati fitilj, ako on neravnomjerno gori, da dobije fitilj od 60min ?????

choby 23.01.2004. 16:23

3:39 - 2:50 = 50 minuta. pa ni vrag da ti je toliko trebalo? :D

tvrtka je specijalizirana za izradu fitilja koji gore neravnomjerno. proizvodi ih na taj način da homogene dijelove za koje znaju koliko gore spaja u fitilje koji gore proizvoljno dugo. satisfied? :gringo: :D

Costa 23.01.2004. 16:42

Citiraj:

3:39 - 2:50 = 50 minuta. pa ni vrag da ti je toliko trebalo? :D

tvrtka je specijalizirana za izradu fitilja koji gore neravnomjerno. proizvodi ih na taj način da homogene dijelove za koje znaju koliko gore spaja u fitilje koji gore proizvoljno dugo. satisfied? :gringo: :D

Kaj mislis da imam tak malo posla da svaku sekundu provjeravam nove poruke :confused: Trenutno radim, na poslu sam :D

EDIT: Onaj opis mi ne pase jer ispadne da pomjesaju nekaj za kaj znaju koliko gori s necim za kaj ne znaju i onda dobiju nekaj za kaj znaju koliko gori :confused:

:beer:

choby 26.01.2004. 09:19

Citiraj:

Originally posted by Costa
Kaj mislis da imam tak malo posla da svaku sekundu provjeravam nove poruke :confused: Trenutno radim, na poslu sam :D

EDIT: Onaj opis mi ne pase jer ispadne da pomjesaju nekaj za kaj znaju koliko gori s necim za kaj ne znaju i onda dobiju nekaj za kaj znaju koliko gori :confused:

skroz si krivo skužil

Costa 26.01.2004. 09:24

Citiraj:

skroz si krivo skužil
Daj mi onda objasni. Zasto si onda napisao da gore neravnomjerno?

choby 26.01.2004. 09:39

Citiraj:

¸

ovo si krivo skužil, ne pomiješaju ono kaj znaju sa onim kaj ne znaju, pomiješaju ono kaj znaju sa onim kaj znaju :D

imaš više fitilja koji homogeno gore. znači, svaki je karakteriziran brzinom gorenja (poznatom). ti ih možeš izrezat na proizvoljno duge komadiće i slijepit međusobno komadiće raznih brzina. kako ti znaš dužine i brzine pojedinih komadića, znaš i vrijeme gorenja fitilja. onaj koji kupi taj tvoj fitilj, zna samo ukupno vrijeme gorenja, ali ne i pojedinačne vrijednosti. jel sad jasnije?

Costa 26.01.2004. 09:41

Citiraj:

¸

ovo si krivo skužil, ne pomiješaju ono kaj znaju sa onim kaj ne znaju, pomiješaju ono kaj znaju sa onim kaj znaju :D

imaš više fitilja koji homogeno gore. znači, svaki je karakteriziran brzinom gorenja (poznatom). ti ih možeš izrezat na proizvoljno duge komadiće i slijepit međusobno komadiće raznih brzina. kako ti znaš dužine i brzine pojedinih komadića, znaš i vrijeme gorenja fitilja. onaj koji kupi taj tvoj fitilj, zna samo ukupno vrijeme gorenja, ali ne i pojedinačne vrijednosti. jel sad jasnije?

AHA :D Mogel si odmah tak reci.

choby 26.01.2004. 09:54

Citiraj:

AHA :D Mogel si odmah tak reci.

kaj si udlu, bio je petak, popodne, i žurio sam se na nogomet

Elven 26.01.2004. 21:18

3 mala zadaćića od lakšeg prema težem

1. 9 kuglica, 8 istih, jedna lakša, 2 mjerenja, pronaći lakšu.

2. U kinu karte koštaju 15, 18 i 20 kuna. Frajer ženi da 20 kuna, ona njemu da kartu od 20 kuna i ne vrati novce. Kako je ona znala koju on kartu želi, kad joj ništa nije rekao?

3. Jedan čovjek zamisli dva različita broja između 5 i 50. Jednom matematičaru kaže zbroj, a drugom umnožak. Obojica zna što onaj drugi zna, ali ne znaju rezultat. PRvi kaže ne znam, drugi ni ja, i na to prvi kaže E sad ja znam.
Koji su brojevi u pitanju?

Bang your head on this...

Costa 27.01.2004. 12:22

Citiraj:

Originally posted by Elven
3 mala zadaćića od lakšeg prema težem

1. 9 kuglica, 8 istih, jedna lakša, 2 mjerenja, pronaći lakšu.

Podjelis u 3 skupine. Vagas prvu i drugu i ak' prevagne hitis onu skupinu kaj je teza, a trecu izbrises iz memorije. Sad imas tri kuglice. Stavis prvu i drugu na vagu i ak' prevagne, viola, ako ne prevagne, voila :D
Citiraj:

2. U kinu karte koštaju 15, 18 i 20 kuna. Frajer ženi da 20 kuna, ona njemu da kartu od 20 kuna i ne vrati novce. Kako je ona znala koju on kartu želi, kad joj ništa nije rekao?

3. Jedan čovjek zamisli dva različita broja između 5 i 50. Jednom matematičaru kaže zbroj, a drugom umnožak. Obojica zna što onaj drugi zna, ali ne znaju rezultat. PRvi kaže ne znam, drugi ni ja, i na to prvi kaže E sad ja znam.
Koji su brojevi u pitanju?

Bang your head on this...

Ne da mi se razmisljati :D

choby 27.01.2004. 13:05

Citiraj:

Podjelis u 3 skupine. Vagas prvu i drugu i ak' prevagne hitis onu skupinu kaj je teza, a trecu izbrises iz memorije. Sad imas tri kuglice. Stavis prvu i drugu na vagu i ak' prevagne, viola, ako ne prevagne, voila :D
a ja cijelo vrijeme dumam sa elektronskom vagom :clap:

2. dao joj je sitno

3. niš mi nije jasno

Costa 27.01.2004. 13:14

Citiraj:

2. dao joj je sitno
:clap: a zato :D
Citiraj:

3. niš mi nije jasno
Meni je glupo to kaj oba frajera znaju sve podatke :confused: Ovaj prvi se samo zajebaval jer to kaj ovaj drugi ne zna mu nist ne znaci zato kaj on ne zna nista vise od njega. Treba se izracunati a meni se neda.

choby 27.01.2004. 15:43

Citiraj:

Obojica zna što onaj drugi zna, ali ne znaju rezultat.
ovo mi je totalno nejasno, kaj znaju a kaj ne znaju :confused:

Costa 15.03.2004. 14:30

Sretnu se dva prijatelja pred zgradom.
Prvi pita: 'Imas li djece?'
Drugi kaze: 'Imam 3 kceri'.
'Koliko imaju godina?'
'Zbroj njihovih godina jednak je broju prozora ove zgrade, a produkt
njihovih godina je 36.'
Prvi racuna i odgovara: 'Na osnovu ovih podataka ne mogu tocno
odrediti.'
Drugi kaze: 'Da, zaboravio sam reci da najstarija kcer svira klavir.'

Elven 15.03.2004. 17:04

Citiraj:

ovo mi je totalno nejasno, kaj znaju a kaj ne znaju :confused:
Tebi kažem zbroj dva broja između 5 i 50 (različita), a Costi umnožak ta ista dva broja. Ti znaš da sam tebi reko zbroj, a Costi umnožak (ti znaš koliki je zbroj, ali ne znaš koliko je umnožak, znaš samo da ga Costa zna). I kažeš Ne znam. Costa kaže Ni ja (a on zna da ti znaš zbroj, ali ne zna koliki je) i onda ti kažeš:"E sad ja znam"

I to je to. Koja su to dva broja?

LightForce1308 15.03.2004. 20:56

Citiraj:

Sretnu se dva prijatelja pred zgradom.
Prvi pita: 'Imas li djece?'
Drugi kaze: 'Imam 3 kceri'.
'Koliko imaju godina?'
'Zbroj njihovih godina jednak je broju prozora ove zgrade, a produkt
njihovih godina je 36.'
Prvi racuna i odgovara: 'Na osnovu ovih podataka ne mogu tocno
odrediti.'
Drugi kaze: 'Da, zaboravio sam reci da najstarija kcer svira klavir.'

LoL:D
9 - 2 - 2.:beer:

rendula 15.03.2004. 21:00

Citiraj:

Originally posted by LightForce1308

A zašto ne 1,2 i 18:confused:

Kako znaš da zgrada ima 13, a ne 21 prozor?:D

LightForce1308 15.03.2004. 21:02

Citiraj:

Tebi kažem zbroj dva broja između 5 i 50 (različita), a Costi umnožak ta ista dva broja. Ti znaš da sam tebi reko zbroj, a Costi umnožak (ti znaš koliki je zbroj, ali ne znaš koliko je umnožak, znaš samo da ga Costa zna). I kažeš Ne znam. Costa kaže Ni ja (a on zna da ti znaš zbroj, ali ne zna koliki je) i onda ti kažeš:"E sad ja znam"

Sam malo. oni obojica trebaju pogodit šta i mi, brojeve, ili kolki je onaj broj koji onaj drugi zna?:confused:

Costa 15.03.2004. 21:11

Citiraj:

Originally posted by LightForce1308

Pizdo jedna :D :beer:

Costa 15.03.2004. 21:16

Citiraj:

Originally posted by rendula
A zašto ne 1,2 i 18:confused:

Kako znaš da zgrada ima 13, a ne 21 prozor?:D

Nije 1, 2 i 18 zato kaj je to jedinstveno rjesenje pa bi frajer pogodio iz prve.

Samo 2, 2, 9 i 1, 6, 6 daju isti zbroj a kako postoji najstarija, onda :beer:

Costa 16.03.2004. 10:44

Citiraj:

13 i 16 :gringo:

choby 16.03.2004. 11:34

Citiraj:

:confused:

Elven 17.03.2004. 14:56

Citiraj:

Iskreno ni ja ne znam rješenje, ali pitat ću frenda.

Poanta je da brojevi nisu 5 i 7 (jer kad bi reko prvom da je zbroj 12, a zna se da ne smiju bit isti i moraju biti veći od 4, ostaje jedino ova varijanta) i slično. To je uglavnom princip. Prvi odbaci sve mogućnosti gdje je jedno moguće rješenje, drugi odbaci sve opcije koje je i prvi odbacio (tj zna da mu ovaj nije reko 12, jer bi onda prvi znao) i onda odbaci sve koje njemu ostaju sa umnoškom koji zna, ali mu ih i dalje ostane previše. I tada onaj prvi skuži koji su brojevi, jer kad bi bili neki drugi, ovaj drugi bi znao. Tak je neka fora.

Nije mi se dalo računati. Kak si ti to izveo Costa?

Costa 17.03.2004. 15:03

Citiraj:

...Kak si ti to izveo Costa?
Uglavnom... dosta potrosenog vremena :D :beer:

choby 17.03.2004. 15:47

još uvijek sam blijed...daj mi objasni kak ćeš eliminirati situaciju kad je zbroj 40, a umnožak 128?

Costa 17.03.2004. 16:12

Citiraj:

još uvijek sam blijed...daj mi objasni kak ćeš eliminirati situaciju kad je zbroj 40, a umnožak 128?
Na koji ce nacin zbroj biti 40, a umnozak 128 ako su zadani brojevi izmedju 5 i 50?

Uzmem li najmanju kombinaciju, 5 + 35 dobijem da je umnozak 175 :confused:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:53.