![]() |
Moj prvi overclock! Molim da pogledate izvjestaj everesta!!
Pise vam tip maticne i procesora, radi se o starom P4 northwoodu...
BAcite oko na memorijska sabirnica i DRAM:FSB omjer, ja se bas ne kuzim u to al dal je taj omjer u radu? naime radi se o DDR 1gb i DDR 512 Kingmaxu 400 MHZ... |
A gdje da pogledamo izvjestaj?
|
Citiraj:
|
ajd da vidimo kaj bu i od tog bilo
|
Citiraj:
A joj, zaboravio sam stavit link od slike.... Sad sam na poslu pa nisam u mogucnosti. Ali pisalo je DRAM Frequency:220 Mhz i DRAM:CPU:6:4 Omjer Dali je to ok nakon overclocka? Dram frequency , jel to brzina rama? zar neam ja 400 MHZ? hm... Poslat cu kasnije screen |
Meni izgleda u redu, uostalom čim radi kako treba tehnički je u redu...
Ako pak pitaš za optimalno 220 MHz (tj. DDR440) je solidan klok ako ti treba omjer 6:4 tj. FSB od 150MHz za CPU onda je to sasvim u redu, ako CPU može još višlje ić onda taj omjer promjeni u nešto kao 6:5 pa onda probaj dotjerati što više... |
Citiraj:
A sta je tocno taj omjer? moze ukratko??? Ako mi ima memorija 220 Mhz, a original je 400 to znaci da nije bas overclockabilna kad je tak pala ili? i sad memorija puno sporije radi jelda?? |
Ne radi sporije...
"Memorija na 400" je DDR frekvencija njezina osnovna frekvencija rada je 200 dakle overklokao si je za 10% nije ona ništa pala... Omjer DRAM:FSB ti govori koliki je omjer izmađu osnovne frekvencija DDRa i frekvencije FSBa (to je bus na kojem je CPU i sve ostalo na ploči osim rama prikačeno, dakle njegovim dizanjem uz stalni množitelj dižeš frekvenciju CPUa) tako različitim mjenjanjem omjera možeš različito dizati pojedina od njih... Dakle ako staviš omjer 2:1 100MHz FSB-a će ti davati 200MHz (tj DDR 400) na ramu... Ako je omjer 6:4 (odnosno 3:2) onda 100Mhz FSBa daje 150MHz (tj 300DDR) itd... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41. |