![]() |
Pioneer DVR-112D ne voli CD-ove
Naime, tu sam pržilicu nabavio nedavno ali jednostavno ne želi pržiti bilo koji CD-R koji ubacim. Probao razne marke tipa Verbatim, TDK, Traxdata i te CD-ove uredno prepoznaje, ali kad krene prženje u Neru, uvijek pukne na 4% bez obzira na CD koji ubacim. Stavljen je najnoviji firmware 1.22 i najnoviji Nero 7.10. Probao i s drugim programima za prženje ali ista stvar. Zanimljivo je to da sve DVD-ove i DL DVD-ove prži savršeno. Da li je zrela za reklamaciju ili mogu još nešto napraviti?
|
Isti problem, s tim da sam probao samo Traxdata CD-ove. Sutra cu napokon probat Verbatim, ak ne przi ide na reklamaciju.
|
ma tvrdim ja ta prza je promasaj teski
nezadovoljan sam s njom od prvog dana kad sam ju kupio initializacija cd/dvd traje i po par minuta przi jedva rosta i buci kad se nesto radi tolko da mislis da imas turbinu aviona u kucistu |
Imam je i ja, ali nikakvih problema mada sam snimio dosta cd-ova i dvd-ova.
|
Mislim da se ovdje ne radi o lošem modelu već o lošim pojedinim primjercima. Dakle, iskoristite garanciju koju imate. Prža koja ne može spržiti nekoliko različitih vrsta CD-ova - nije ispravna prža. Prža kojoj treba nekoliko minuta da očita svaki CD/DVD - nije ispravna prža.
Nažalost, DVD prže su danas postale roba široke potrošnje i koštaju toliko malo da je kod većine, ako ne i svih proizvođača kontrola kvalitete vrlo slaba. |
Tacno tako to je nazalost mana hiperprodukcije, moj prosli 111D je crkao za 15 dana dok drugi koji sam dobio radi vec skoro godinu i sprzio je kamion medija.
|
Ma imam je i ja radi bez ikakvih problema. Naletili ste na smece i vracajte ih nazad
|
Reklamiro jednu prije tjedan dana ,isti problem CD ne przi uvijek pukne,CD ne cita DVD uredno przi i cita,reklamiro i zamjenili.Bit ce da je serija u banani
|
Citiraj:
|
sad mi to velite kad sam ga kupila ajoooooj.
... |
Izgleda da je to od primjerka do primjerka. Moja je recimo full tiha, al nece przit CD-ove. Danas kupio spindl Verbatima, naravno nece ih przit te sutra ide na reklamaciju.
Citiraj:
|
kupljen je
DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H62N Dual Layer, SATA, 18x zasad sam zadovoljna a ovi maxell DVDi izgleda stvarno ne valjaju:fiju: |
Maxell = podloga za čaše.. :p
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo ljudi rjesenja, przi LG Maxell bez problema, samo kaj mu treba iskljuciti CD Disk at Once i ukljuciti DVD overburn, ja sam to napravila i bez problem mi je sprzio Maxell, haha, sad sam tako happyyyyyyyy, znaci samo su vazne postavke na Neri..naime pri kraju przenja sam uocila da javlja tu gresku Disk at once i iskljucila ju, nakon toga mi je sprzio predzadnji Maxell iz kutije, ostale sam potrosila na isprobavanje al isplatilo se..dakle u Nero ..options..i sve OK:goood::goood:..inace nemam bas puno pojma kaj sam napravila..al bitno da sam sredila hehe:lol2:
|
Disc at Once svakako, a DVD overburn isključi jer LG, kao i ogromna većina snimača, ne podržava DVD overburn.
|
Citiraj:
izgleda da moj ne podrzava Disk at once:lol2: |
Izgleda da sam krivo pročitao sinoć... U Nero -> Options uključi "Enable Disc-at-Once CD overburning", "Enable generation of short lead-out", a nemoj uključivati "DVD Overburning". Iako ovo u biti nema veze s tim može li ili ne može snimiti nešto. Zatim, kad snimaš, na kartici "Multisession" odaberi "No multisession", a na kartici "Burn" trebaju biti uključene opcije "Write", "Finalize" i "Disc-at-Once" pod metodom pisanja (s tim da bi zadnje dvije trebale biti zasivljene tj. ni ne možeš ih mijenjati). Na ostalim karticama ostaviš po defaultu (osim naziva diska).
|
Citiraj:
|
evo mogu se pohvalit da je moja skroz otisla:baad:
nece vise uopce przit niti ocitavat cd/dvd tak da ako nadjem racun i garanciju idem do linksa :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:31. |