![]() |
Program za pracenje temperature na dulje vrijeme
Jel zna ko za kakav program koji bi se pokretal zajedno s windozima i biljezil temperature sa senzora?
I da onda sve te podatke lijepo prikazuje s grafom, recimo za neko proslo vrijeme (tjedan-dva) Imam namjeru malo clockati proc (kolko mi box hladnjak bude dozvoljaval) pa me zanima kak se ponasa temperatura proca i maticne tokom duljeg razdoblja. Tak da mogu recimo usporediti s razdobljem prije nego je bilo clockuto. Inace proc je AMD brisbane 4000+ (65nm) i htio bih ga dignuti tolko da mi ram radi na 800 MHz, a sam proc bi se onda digao s 2100 na 2300 Hz. Hvala,Yelo |
Za tih 200mhz cpu ti nece ni dignuti temp!!
|
Ne znam koliko ćeš imati koristi od toga jer ti jedan tjedan može biti vruće, a drugi hladno pa će te samo zbuniti. Najbolje iako ne i najtočnije je testirati isti dan. Ne treba tu par dana testiranja. Proc se u idleu nakon sat vremena rada zaustavi na nekoj temp i više ne ide. Kad ga opteretiš, opet pričekaj cca sat vremena pa zapiši temperaturu i to je to. Za hlađenje mu treba oko sat do dva. Ako baš želiš neko slikovito praćenje temperatura, isprobaj Motherboard Monitor, ali pripremi živce jer traži dosta vremena za konfiguraciju, a može ti se dogoditi da uopće ne radi s tvojom pločom odnosno senzorima. Osim MBM-a, imaš i Riva Tuner.
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:00. |