![]() |
pomoć pri izboru laptopa / apple ili sony vaio
Bok, trebala bih malu pomoć oko izbora laptopa pošto se na tom području ne snalazim (uopće). Daklem, htjela bih laptop koji ne bi bio pretežak i premasivan jer bih ga htjela moći nositi sa sobom. Drugo, ne treba mi za igranje igrica već za rad na njemu - i to pisanje radova, prezentacija, gledanje filmova, za spajanje na internet, slušanje glazbe itd. Bitno mi je da nije spor i da ima memorije. Eh da, i dizajn mi je poprilično bitan pošto je to valjda jedino što znam izabrat :lol2: . Zato mi se i svidio appleov i sonyev laptop, makar pristajem i na druge opcije. Cijena nije toliko bitna, samo da nije nešto preskupo. Jedino što me kod apple-a muči je to da sam čula da on nema windowse i da za njega nema baš programa - pa ako bi mi to netko htio malo bolje pojasnit. hvala unaprijed:care:
|
Na Apple računala možeš instalirati windowse, a to da nema programa si također u krivu.
Pogledaj manja (13-14") sony računala..uzmi koje ti se svidi jer za ovo sta ces raditi ti je sasvim svejedno.. btw. bas ti gledanje filmova i prenosivost ne idu skupa (jedno trazi veliki ekran, drugo mali) |
Imam Sony-a i definitivno ih ne bih preporučio nekome tko se ne snalazi sa računalima. Sony dođe sa toliko smeća nainstaliranog na sebi tako da se laptop ponaša 3x sporije nego što inače je. A napraviti clean install Windowsa, naći sve drivere i ostalo podesiti definitivno nije za nekoga tko se ne razumije u to.
S druge strane, ako želiš Apple laptop i Windowse gore to isto vjerojatno nećeš moći sama podesiti... |
Pogledaj si Sony VAIO VGN-SZ4XN, ako cijena od 20k kuna nije prepreka, idealna mašina za ovo što si navela.
Druga Sony opcija - VAIO VGN-C2S/L , isto 13.3", cijena 13k kuna. |
Apple jest fenci, ali preskup za ono što nudi. Ekvivalentni windows lap bi došao 30-40% jeftinije pogotovo kad se uzmu u obzir tvoje potrebe.
|
Hvala vam svima na odgovorima..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:13. |