![]() |
trazim misljenje u vez konfe
komp nesmie bit buchan, zelim cim tisu konfiguraciu.
namjena kompa: photoshop, slusanje mp3, internet, tu i tam koja igra, konvertiranje videa (nis posebno, sa video kamere u divx, amaterski).. u planu imam sljedece komponente: MB Gigabyte P35C-DS3R, s775, iP35, DDR II + DDR III, SATA II, RAID, GLAN Intel Core 2 Duo E6550 BOX, 2×2.33GHz, 1333MHz, 775-pin, 4MB Powercolor Radeon X1950Pro Xtreme PCIE, 256MB, TVout, dual DVI 2 X HDD Seagate ST3160815AS, 160 GB 8MB, S-ATA300, 7200 2 X DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax trazim vase misljenje, i preporucite mi neko napajanje do 500kuna.. glavno da nebude bucno.. cim tiše tim bolje.. + neko solidno kuciste do 500 kuna.. kaj se tice hardova.. jel to kompatibilno sa maticnom.. i jel bude to radilo u RAID 0 ?? jel dobivam dosta na brzini il nema potrebe za tim?? (briem da ce mi zatrebat kod obrade nekog videa) unapried HVALA!! |
Dobar izbor komonenti - mada ovaj radek nekako bode u oči... ;)
Ali dobro ajde sad su i tak dovoljno pojeftinili... Dakle trebali bi raditi u RAIDu bez problema na Intelovom kontroleru, e sad ja ti nebi preporučio da ideš na RAID0 ako nemaš barem još jedan hard za podatke jer na RAID0 se ne (o)stavljaju podaci da se pacaju (posebno na desktop pločama) prema tome ako ti treba za posao komp ja ti preporučam da ako oćeš RAID0 obavezno ubodeš neki hard za backup, sad ja neznam kakve su tvoje preference i potrebe ali bilo koji 200+ gb pretpostavljam da će ti biti i više nego dovoljan... E sad napajanje - tišina je vrlina, u tom slučaju Seasonic s12 -380 ili 430w, Corsair VX 450w, Fortron PNF 400w, sve to je ok izbor za to... Jače od toga mislim da neće trebati... Kućište e sad tu si trebaš sam izabrati kakav dizajn ti se sviđa, kolko ventilatira, midi tower/big tower itd, a marke koju su na glasu su ti Sharkoon, Chieftec, Antec, Gigabyte, LianLi... Najbolje da nađeš par kandidata po cjenicima koji ti se sviđaju i onda postaviš pitanje koje su prednosti/nedostaci, usto ako neko može iz toga očitati tvoj "ukus" pa ako zna nešto slično tome preporučiti dodatno i tako... |
Pozdrav
Ja bi jedino uzeo malo jači procesor(6750 nije puno skuplji 1.378 naspram 1.208KN) i glede napajanja uzeo bi CoolerMaster 430W jako dobro napajanje za tu lovu 400KN u
Links-u ima navedeno ili Seeasonic 430W ali je on skuplji 200KN. Navedeni procesor ima u ADM-u i cijena je gore navedena. Naravno samo moj prijedlog:chears:. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:11. |