![]() |
Dva problema sa HP 6715b
Imam dva problema sa dva dana starim Hp-om 6715b.
Tražio sam malo po forumu, ali nisam naletio na neko konkretno rješenja pa eto opisa problema: Prvo, laptop se ne želi restartati, točnije, kada god dobije naredbu za restart bilo to iz windowsa xp pro sp2 (predinstalirani), bilo nakon izlaska iz biosa (sa i bez promjena postavki), bilo nakon izlaska od neke live distre (knoppix, mandriva one, ubuntu 7.04), zgasi mu se ekran, čini mi se kao da je prošao fazu gašenja, i prešao u ponovno podizanje, ali onda ništa. Čuje se dvd pogon kako nešto nakratko pretraži (valjda da li je kakav medij unutra) i to je to. Na ekranu nema ništa, ventilator puše, sustav je idle koliko god dugo ga pustim. Standby i shutdown rade normalno. Zbog svega toga mislim da problem nije do windowsa. Drugi problem, ako to uopće jest problem je sa adapterom (cigla na žici). Iz njega se stalno čuje neki cvrkutavi zvuk, kao kad zavrije voda za čaj u onom specijalnom vrču, samo tiše. Imam i jednog acera starog preko godine i pol, ali njegov adapter je nečujan. Pored toga hp-ov adapter se osjetno jače zagrije. Da li su te dvije pojave sa adapterom kod hp-a normalne? Laptop je pod garancijom i sve to, ali treba mi svaki dan pa mi i nije baš svejedno ako bih ga morao nosit u servis. Stoga hvala svima na mogućim savjetima. Pozdrav |
adapteri postaju sve manji pa se i moraju jače zagrijavati, to te nebi moralo zabrinjavati. A cvrčanje iz njega nije normalno, sad ovisno o glasnoči možda dobiješ novi pod garancijom, iako sumnjam jer je i to česta pojava, recimo meni je jedan punjač od SE mobitela zujao.
Isto tako, nevezano za adapter, mi je adsl modem zujao pa me je T-com tehničar uvjeravao da je to normalno da elektronički sklopovi u njemu zuje, tak da moraš naletit na susretljivog servisera i možda dobiš novi. :goood: |
imam isti laptop pa ti mogu reći da se adapter poprilično grije ali nema nikakvih zvukova i ovo ostalo je ok? Sve mi radi savršeno osim vga izlaza na vanjski monitor, ne prikazuje ispravno preko 1024*768, da li je kod tebe drugačije?
|
@Ifranque
Namjeravam uzet baš ovaj laptop, pa me zanima dali ima otvore za hlađenje po strani, da ga mogu bez problema koristit položenog na krevet? |
Citiraj:
ili projektor. Kada probam, valjda ću se sjetit javit. Nego, ja sam ga uzeo sa predinstaliranim office-om 2007, a to su valjda ovi predinstalirali u dućanu ili kako već. Ako slučajno idem raditi recovery, hoće mi opet biti predinstaliran? Kakva su iskustva sa time? |
Citiraj:
imao prilike vidjeti, dosta je efikasno riješeno hlađenje. Laptop se stvarno ne grije nešto previše. Mislim da mi se više grije ovaj stari acer sa celeron procesorom na 1,5ghz. Dole imaš neke dvije manje rešetkice ali to mi se više čini kao neki ukras ili nešto što funkcionira u kombinaciji sa dock-om. E da, dole imaš dock port. Mislim da je ovaj laptop pravi budget poslovnjak. Ovo kaj mene muči sigurno nije generalna karakteristika. Ekran je vrlo dobar. Jedino si uzmi sa 2gb rama, ja imam sa 1 gb i siguran sam da mu fali još. |
Citiraj:
Taj office možeš aktivirati sa trial licencom na 60 dana ili kupiti u dučanu neki od office 2007 paketa i samo upisati šifre jer kad kupiš u dučanu office 2007 nečeš dobiti instalacijski CD nego samo kutiju od CD-a i unutra šifre. Možda postoji opcija kod recovery-a da biraš šta da ti instalira od standardnih preload stvari. Recimo Lenovo to ima pa možeš zadati da ti ne vrača programe koje nečeš i samim time si malo "očistiš" sistem |
Poslao sam laptop poštom na servis pa se tamo
neka bakću sa njim :-) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:07. |